29/10/11

Ξύπνησε και η Ακαδημία Αθηνών!

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ
«Από ήρωες του πολέμου, στη χλεύη των τότε ηττημένων»
Δραματική έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας απευθύνει η Ακαδημία Αθηνών «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενώσουν τις προσπάθειές τους για τη σωτηρία της πατρίδας».
Είναι η πρώτη φορά που η Ακαδημία Αθηνών αναλαμβάνει τέτοια πρωτοβουλία και το κάνει γιατί «δεν υπάρχουν περιθώρια χρονοτριβής, η χώρα έχει ήδη εισέλθει δυστυχώς σε φάση αποδιοργάνωσης και χάους». Την έκκληση αυτή απηύθυνε χθες από το βήμα της Ακαδημίας ο πρόεδρός της Απόστολος Σ. Γεωργιάδης (ομ. καθηγητής Αστικού Δικαίου) μιλώντας στην πανηγυρική τελετή για την εθνική επέτειο.
«Σήμερα, 71 χρόνια μετά τον πόλεμο του '40, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και το ελληνικό όνομα διαπομπεύεται διεθνώς κάθε μέρα», επισημαίνει ο Απόστολος Γεωργιάδης, πρόεδρος του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας«Σήμερα, 71 χρόνια μετά τον πόλεμο του '40, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και το ελληνικό όνομα διαπομπεύεται διεθνώς κάθε μέρα», επισημαίνει ο Απόστολος Γεωργιάδης, πρόεδρος του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώραςΟ κ. Γεωργιάδης, αφού αναφέρθηκε στις ηρωικές στιγμές του ελληνικού λαού στον πόλεμο του '40 και στα κατορθώματα των Ελλήνων μαχητών στα βουνά της Αλβανίας που προκάλεσαν το θαυμασμό της διεθνούς γνώμης και των ηγετών του ελεύθερου κόσμου, κατέληξε: «Σήμερα, 71 χρόνια από τότε, η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η Ελλάδα βιώνει μια πρωτόγνωρη εθνική κρίση. Βρίσκεται ενώπιον του κινδύνου όχι απλώς πτώχευσης αλλά εμφύλιας σύγκρουσης των διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Πλήττεται από κύματα βίας και ανομίας, με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνική ειρήνη και τη Δημοκρατία. Η εικόνα της στο εξωτερικό είναι βαθύτατα πληγωμένη. Το ελληνικό όνομα διαπομπεύεται διεθνώς κάθε μέρα. Από ήρωες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου καταντήσαμε η χλεύη των τότε ηττημένων και των άλλων Ευρωπαίων. Οι Ελληνες έχουν καταληφθεί από την αγωνία και το φόβο όχι μόνο μιας επικείμενης χρεοκοπίας αλλά κυρίως απώλειας του φρονήματος, της εθνικής κυριαρχίας. Τους τρομάζει ο κίνδυνος ρήξης της κοινωνικής συνοχής και εξάρθρωσης των κρατικών λειτουργιών.
«Σε φάση χάους»
»Η Ακαδημία Αθηνών, ως το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, αισθάνεται την ανάγκη να ενώσει τη φωνή της με όλους εκείνους τους Ελληνες που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Γι' αυτό και απευθύνει έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, έστω την ύστατη στιγμή, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων· να παραμερίσουν τις στείρες κομματικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις· να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να ενώσουν τις προσπάθειές τους για τη σωτηρία της πατρίδας. Δεν υπάρχουν περιθώρια χρονοτριβής, γιατί η χώρα έχει ήδη εισέλθει δυστυχώς σε φάση αποδιοργάνωσης και χάους.
»Η κρίση χρέους πλήττει βέβαια όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες της ευρωζώνης. Καμία όμως από αυτές δεν βιώνει το κλίμα διάλυσης και παρακμής που ζούμε οι Ελληνες καθημερινώς. Και όμως υπάρχει ακόμη καιρός να σταματήσει ο κατήφορος προς την αχαλίνωτη βία, τις τυφλές καταλήψεις, τις καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, το απόλυτο χάος, να επανέλθει η οικονομία της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.
«Πανστρατιά»
»Η Ελλάδα διαθέτει δυνατότητες και εφεδρείες, με την αξιοποίηση των οποίων μπορεί να ανακτήσει σχετικά σύντομα την οικονομική της ευρωστία. Αρκεί, αυτοί που εκπροσωπούν το λαό, αδιάφορο αν βρίσκονται στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση, να εκπληρώσουν το αυτονόητο χρέος τους και να συστρατευθούν σε μια πανστρατιά για να σωθεί η πατρίδα, να αποφύγει την καταστροφή και να παραμείνει στους κόλπους της Ευρώπης αξιοπρεπής και ανεξάρτητη. Το χρωστούν, εκτός των άλλων, στους ηρωικούς νεκρούς του Αλβανικού έπους».

4 σχόλια:

 1. Από τα μπαζα δεν φτιαχνεις επαυλη! Κυριοι της Ακαδημιας: Too little, too late. Παρά την ενστικτωδη αντιδραση αυτοσυντηρήσεως, ολο αυτό το ξεπεσμενο και διεφθαρμενο πολιτικό συστημα πρεπει να φυγει και οχι να συστρατευθει! Σε καθε εγκλημα υπαρχει τιμωρια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Β Λ Α Κ Ε Ι Ε Σ ΚΑΙ ΣΑΛΙΑΡΙΣΜΑΤΑ.

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ "ΞΥΠΝΗΜΑ" ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ; ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΒΥΘΙΣΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΕΒΟΣ ΚΑΙ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η... ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ; ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ;

  Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ...ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ !

  http://isxys.blogspot.com/2011/10/blog-post_9680.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σώπα ρε; Τώρα θυμήθηκαν ότι έχουν χρέος ΕΣΤΩ να εκφράσουν μία άποψη ως κομμάτι της πνευματικής ηγεσίας (λέμε τώρα) του τόπου αυτού;
  ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ε Ν Α Σ ΑΠΟ ΤΟΥΣ -ΚΑΙ ΚΑΛΑ- ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;
  Εκτός του Μ.Θεοδωράκη...
  Κάποτε ο λαός είχε μία Εκκλησία να γαντζωθεί, είχε έναν Σεφέρη και έναν Παλαμά στη διάρκεια της Κατοχης (και κάποιους άλλους), τώρα δεν έχουμε τίποτε απ'αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σωστά. Γι΄αυτό λέγανε μέσα στην κατοχή "σ΄αυτό το φέρετρο ακουμπάει η Ελλάδα..." για τον Παλαμά.
  Τώρα πού ν΄ακουμπήσει κανείς, στους καλοβολεμένους; Αμ δεν αφήνουν και να θέλεις..Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.