27/10/11

Ρωσία: «Περίεργη» πώληση παρεμβολέων στο Ιράν

Μια πολύ κρίσιμη πώληση αμυντικού υλικού έκανε η Ρωσία στο Ιράν. Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKAfile, η Μόσχα πούλησε στην Τεχεράνη του υψηλής τεχνολογίας παρεμβολείς ηλεκτρονικών.

Πρόκειται για τους παρεμβολείς Avtobaza που μπορούν να εντοπίσουν και να παρεμβάλουν 60 στόχους, αεροσκάφη ή πυραύλους, εντός ακτίνας 150 χλμ και σε γωνίες 360 μοιρών. Το σύστημα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία από διαμόρφωση κίνησης εντός 20 λεπτών. Το Avtobaza είναι τμήμα ενός ολοκληρωμένου δικτύου αεράμυνας, καθώς διασυνδέεται με τα υπόλοιπα τμήματα, ραντάρ και αντιαεροπορικά όπλα, μέσω οπτικών ινών.


Σύμφωνα πάντα με το DEBKAfiles, στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, δημιουργήθηκαν υποψίες από το γεγονός ότι την ανακοίνωση της πώλησης του συστήματος έκανε ο Κωνσταντίν Μπιριούλιν, επικεφαλής τμήματος του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και όχι ο Εκπρόσωποι Τύπου των αμυντικών βιομηχανιών, όπως συνηθίζεται. Αυτό εκλαμβάνεται ως χειρισμός της πώλησης όπλων στο Ιράν, ως στρατηγικής σημασίας και όχι ως μια απλή εμπορική συναλλαγή.

Η Ρωσία δηλώνει ότι η πώληση του συστήματος είναι καθαρά αμυντική και ότι δεν παραβιάζει το εμπάργκο όπλων του Συμβουλίου Ασφαλείας προς το Ιράν. Δεν αφορά την πώληση όπλων, όπως αεροσκάφη και υποβρύχια. Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ θεωρούν ότι η πώληση αυτή είναι ρωσικό στρατήγημα και ότι οι παρεμβολείς Avtobaza είναι η αρχή της πώλησης πλήρους πακέτου συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, επιτρέποντας στην Τεχεράνη να εντοπίζει και να αντιμετωπίζει στόχους όχι μόνο επάνω από το ιρανικό έδαφος, αλλά σε ολόκληρο τον Περσικό Κόλπο και όλη την Κασπία Θάλασσα.
http://www.defence-point.gr/news/?p=24891

3 σχόλια:

 1. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ???ΤΕΤΟΙΑ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν είναι δικοί μας, Γιάννη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΧΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ε όχι και δικοί μας.
  Αν έλεγες οι δικοίμας συνωμότες τι κάνουν,{είναι φανερό βέβαια},τότε θα συμφωνούσα.
  ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστινομικός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.