4/2/13

Συρία / Ισραήλ: Η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά ...

Hagar Rosh – JSSNews (μτφ. Κριστιάν)
Η Τουρκία, χώρα που επιτίθεται τακτικά στη Συρία, που σφαγιάζει τους Κούρδους και που παράνομα κατέχει ένα μέρος της Ευρώπης (Κύπρο), μόλις «τράβηξε το αφτί του Μπασάρ αλ-Άσαντ», σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο τελευταίος τόλμησε να επικρίνει την συριακή κυβέρνηση επειδή δεν απάντησε στην ισραηλινή επίθεση σε ένα εργοστάσιο χημικών και σε εκτοξευτή πυραύλου έδαφος-αέρα.

«Γιατί ο συριακός στρατός, ο οποίος για 22 μήνες επιτίθεται στο λαό του με αεροπλάνα και άρματα μάχης, δεν απάντησε σε αυτή την ισραηλινή επιχείρηση;» αναρωτήθηκε ο Νταβούτογλου ενώπιον μιας ομάδας δημοσιογράφων. 
«Γιατί ο Άσαντ δεν έκανε τίποτα, ενώ τα ισραηλινά αεροπλάνα πέταγαν πάνω από τη χώρα του και προσέβαλε την τιμή του έθνους του; Μήπως υπάρχει μυστική συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και του Άσαντ;»

Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, ο οποίος κοροϊδεύει ανοικτά τον κόσμο, η Συρία πρέπει να «κάνει ό, τι είναι δυνατόν, όταν μια χώρα δέχεται επίθεση». Υπονόησε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της συριακής κυβέρνησης, επιτρέποντας στον Άσαντ να χρησιμοποιήσει αυτήν την επίθεση για να ενισχύσει την υποστήριξη των μουσουλμανικών χωρών.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός συνέχιζει να απειλεί τη Συρία: «Αν οι Σύροι συνεχίζουν να ενεργούν όπως το κάνουν (πυρά κοντά στα σύνορα), θα συνεχίσουμε να επιτεθούμε σε οποιοδήποτε μοιάζει με στόχο».

Τη Πέμπτη, η Συρία απείλησε να προβεί σε αντίποινα για την ισραηλινή επίθεση, υπογραμμίζοντας με επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, «το δικαίωμα της να υπερασπιστεί το έδαφος και την κυριαρχία της».

Η Ρωσία και το Ιράν καταδίκασαν την ισραηλινή επίθεση. Οι αγιατολαχίδες υποσχέθηκαν «την κόλαση στους σιωνιστές για αυτή την επίθεση».

Η Τουρκία, ένθερμος επικριτής του καθεστώτος Άσαντ, δήλωσε ότι η επίθεση ήταν μια σαφής ένδειξη ότι η κατάσταση στη Συρία έχει γίνει μια απειλή για τη διεθνή και περιφερειακή ειρήνη. 
Ο Νταβούτογκλου, ο οποίος είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη σφαγή των αμάχων κουρδικών πληθυσμών, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του «δεν μπορεί να παραμείνει θεατής ενώπιον μιας ισραηλινής επίθεσης εναντίον μιας μουσουλμανικής χώρας».

Hagar Rosh – JSSNews


1 σχόλιο:

  1. ΛΑΚΩΝΙΚΟΤΑΤΗ Η HAGAR.........
    ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΡΘΡΟ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΟ.....
    ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΣΑΝ ΜΙΣΟ ΜΟΝΟΣΤΥΛΟ.......
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.