12/3/15

Μάχη για την ανάπτυξη

Επιθετικά κινείται η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές με στόχο να περάσει σύντομα σε μια νέα φάση σταθερότητας και ανάπτυξης για τη χώρα. Η "Ομάδα των Βρυξελλών", που συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες, εκπόνησε το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με το οποίο έως το Σαββατοκύριακο θα ολοκληρωθεί η αποτύπωση της σημερινής οικονομικής κατάστασης και από τη Δευτέρα θα αρχίσει η συζήτηση επί του περιεχομένου των προτεινόμενων από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεων.
Αυτές θα συζητηθούν αναλυτικά σήμερα στο Παρίσι, στο πλαίσιο της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Άν. Γκουρία, ώστε να ενισχυθούν και με την τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ.
Συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων σήμερα στον ΟΟΣΑ για τεχνογνωσία
Παράλληλα με τη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να αξιοποιήσει κι άλλες δυνατότητες. Σημαντική θεωρείται η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα αύριο στις Βρυξέλλες με τον Ζ.Κλ. Γιούνκερ, ενώ στο εσωτερικό ετοιμάζεται με γοργό ρυθμό η Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη γενικότερη αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος.
* Εκτός συζήτησης για την κυβέρνηση οι υφεσιακές πολιτικές που προτείνουν κύκλοι των δανειστών
* Συναντήσεις Τσίπρα σήμερα με Γκουρία στο Παρίσι και αύριο με Γιούνκερ για αναπτυξιακή αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων
* Έτοιμη η Αναπτυξιακή Τράπεζα εντός του Μαρτίου

Πηγή: Αυγή

2 σχόλια:

  1. Με το υπάρχων φορολογικό σύστημα, με την υπάρχουσα γραφειοκρατία και με τις δηλώσεις του Βαρουφάκη ότι θα βάλει φόρο στους πλούσιους και στους εφοπλιστές και πιθανόν να δεσμευτούν και καταθέσεις, ποιος βλάκας θα έρθει να κάνει επενδύσεις σε αυτήν την χώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.