9/11/16

Στ. Λυγερός για εκλογή Τραμπ: Λύσεις σε συνθήκες μη κανονικότητας

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ
Η εκλογή Τράμπ , κόντρα και πάλι σε δημοσκοπήσεις και συστημικές επιλογές, επιβεβαιώνει, ότι όλος ο πλανήτης ζει σε συνθήκες μη κανονικότητας, με την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και του μοντέλου που η παγκοσμιοποίηση σαρώνει με τον φιλελεύθερο οικονομικά όρο των αγορών, ως αφήγημα στο οποίο έχουν υποταχθεί κεντροδεξιά και κεντροαριστερά, λέει στον 9.84 ο αρθρογράφος στο  «Πρώτο Θέμα» και αναλυτής Σταύρος Λυγερός.

Οι κοινωνίες , είτε με αριστερά κόμματα είτε με ακραία  φοβικά δεξιά κινήματα, επιχειρούν να βρουν απαντήσεις σε συνθήκες μη κανονικότητα, που το ίδιο το σύστημα δεν έχει αντιληφθεί ότι επικρατούν παντού. Η εκλογή Τράμπ , αλλάζει και τον χαρακτήρα της επίσκεψης Ομπάμα  στην Αθήνα, ενώ ο Σταύρος Λυγερός  εκτιμά ότι και γεωπολιτικά αλλάζουν πολλές ισορροπίες.

5 σχόλια:

  1. Η ανάλυση του κυρίου Λυγερού είναι απογοητευτική, φοβική και μέσα από τις αριστερές παρωπίδες. Αν δεν καταφέρει ένας αριστερος να κατανοήσει ότι οι ταξικές διαφορές δεν είναι το παν και η παραμικρή τους αξία όσον αφορά μια πολιτική ανάλυση είναι στο πλαίσιο του έθνους δεν μπορεί να παράξει αντιπροσωπευτική ανάλυση. Παρακολουθώ δε και στην Ελλάδα τι συμβαίνει είτε στο επίπεδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είτε σε υψηλό πολιτικό επίπεδο. Καταρχάς υπάρχουν άνθρωποι που τσακωνονται και χαίρονται ή πανηγυρίζουν για την εκλογή Τράμπ ή την μη εκλογή Χίλαρυ στην Ελλάδα! Νομίζω ότι αυτό το φαινόμενο καταδεικνύει σημαντικά γιατί είμαστε εδώ που είμαστε. Κατά δεύτερον, σε υψηλό πολιτικό επίπεδο τάχθηκαν όλοι ανοιχτά υπέρ της Χίλαρυ για κάποιον ακατανόητο λόγο και άκρως αντιδιπλωματικό, ευτυχώς ο Ράμα ήταν λίγο πιο ηλίθιος από τους δικούς μας και τώρα τρέχουν να τα μαζέψουν...τι να μαζέψουν και πως όμως ειδικά μάλιστα με αψυχολόγητες ανακοινώσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της Αμερικής σε σχέση με την Ελλάδα μια μέρα μετά τις αμερικανικές εκλογές! Αν αυτό δεν είναι ατόπημα τι είναι; Έχω την αίσθηση πως ο Κοτζιάς τα έχει πλέον χαμένα όπως και όλη η υπόλοιπη κυβέρνηση και πρέπει όλοι μαζί να παραιτηθούν!
    Εκείνο που πρέπει να κάνει η εκλογή Τράμπ είναι να ανοίξει τα μάτια και να ξεστραβώσει τις "ελίτ" που ο Θεός να τις κάνει δηλαδή. Ο κόσμος βλέπει να απειλείται το εθνικό κράτος και άρα η δημοκρατία και για αυτό αντιδρά και ζητάει κυβερνήσεις εθνικές. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Τσίπρας για να εκλεχθεί μίλησε όπως η λεγόμενη άκρα δεξιά και ουσιαστικά εκλέχθηκε με το η Ελλάδα στους Έλληνες, άλλο αν στην πορεία αποδείχθηκε ότι ήταν οικτρός ψεύτης. Για αυτό άλλωστε έχει καταβαραθρωθεί σε ποσοστά πολύ κάτω του 10% και θα φανεί αυτο σύντομα! Αυτοί οι ασεβείς λοιπόν που δεν σέβονται τα έθνη αυτοί οι φιλελευθεροκομμουνιστές τύπου Βαρουφάκη αυτοί είναι που ηττώνται! Παρά το ότι στην Αμερική έκαναν αγώνα βρώμικο ως επί το πλείστον πα΄ρα το ότι κινητοποίησαν τις μειονότητες ότι δήθεν θα τους κυνηγήσει ο Τράμπ παρά το ότι η πολεμική βιομηχανία αλλά όλο αυτό το σύστημα του Χόλυγουντ τάχθηκε εναντίον του Τράμπ αυτός νίκησε! Αυτό συμβαίνει σε όλες τις δυτικές χώρες στις οποίες ο κόσμος βλέπει να μετατρέπονται τα κράτη τους από εθνικά σε άμορφες μάζες σε στάβλους όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν ζώα!
    Πολλοί λοιπόν ξανοίχτηκαν πηγαίνοντας εναντίον του Τράμπ και θεωρώντας τη νίκη της Χίλαρυ βέβαιη αφου έτσι έλεγαν τα κανάλια και το χόλυγουντα, για αυτό και είναι αποτυχημένοι πολιτικοί και επικίνδυνοι για την πατρίδα μας! Υπήρχαν βέβαια και πολλοί στην Ελλάδα που έλεγαν μην βιάζεστε....αλλά αυτοί δεν έχουν πρόσβαση στους κυβερνώντες....και ο ινφογνομων και το defencepoint για παράδειγμα έλεγαν περιμένετε μην βιάζεστε και άλλοι, αλλά εις μάτην οι "ηγέτες" μας είχαν πληροφορίες....Δεν είδε κανείς τα τουίτερ του Μπρζεζίνσκυ δεν υπολόγισε κανείς τη ρήξη Ομπάμα και Κλίντον με το Ισραήλ άκουσαν την λέιντυ Γκάγκα, προφανώς σεαυτή την πληροφόρηση έχει πρόσβαση το Μαξίμου.Τέλος Πάντων, όποιος άκουσε σήμερα τον Τράμπ και αναλογιστεί το ότι από διεθνείς σχέσεις δεν έχει και πολύ επαφή δυο τινά θα συμβούν, αυτός θα δώσει βαρύτητα στο εσωτερικό της Αμερικής και ο υπουργός εξωτερικών και αναλόγως ποιος θα είναι ο αντιπρόεδρος αλλά και συμβούλιο ασφαλείας θα έχουν τον πρώτο λόγο στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

    Πέρα από αυτά στη Σάμο οι ισλαμιστές άρχισαν τις προβοκάτσιες, ο Μουζάλας, ο Κοτζιάς, ο Τόσκαςκαι φυσικά ο "ηγέτης" κοιμούνται όρθιοι, μέχρι και από αριστερά σαιτ άρχισαν να τους κράζουν ότι δεν ξέρουν ποιος έχει μπει στη χώρα! Δυστυχώς η κατασταση είναι εκρηκτική και χαώδης και όπως έχετε καταλάβει με διεθνιστικά νούμερα δεν ασχολείται κανένας σοβαρά όπως απέδειξε άλλωστε και η ομιλία Κλίντον κατά την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Alexandre you covered everything. If Trump succeeds, what Tsipras and the rest could say? Status quo gives them the excuse that change is just not possible.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τον περασμένο Ιούλιο ο γνωστός σκηνοθέτης Μάϊκλ Μουρ το είχε γράψει (και τα γραπτά μένουν): «Ο Τραμπ θα κερδίσει στις εκλογές για 5 λόγους»

    http://michaelmoore.com/trumpwillwin/

    Ο σκηνοθέτης είχε - τότε - αναρωτηθεί αν ο μέσος (λευκός) Αμερικανός, που ανέχθηκε να τον κυβερνά ένας μαύρος πρόεδρος επί 8 χρόνια, θα αντέξει στην ιδέα να «δέχεται εντολές» από μια γυναίκα, όταν ο καψερός, αναγκάστηκε να φάει στη μάπα - στο ημίχρονο του «ιερού» Super Bowl - «τη συναυλία της Beyoncé και μιας στρατιάς (Pussy Power) μαύρων γυναικών με την γροθιά υψωμένη (ή/και το μεσαίο δάχτυλο υψωμένο, αν είχες κυάλια... χαχαχα!), φωνάζοντας για ισότητα».

    Την ημέρα των εκλογών (161108), η Ουκρανοπόντια (*) Inna Shevchenko (επικεφαλής των ακτιβιστριών FEMEN aka «Feminazis» στις ΗΠΑ & Καναδά), έδωσε - λένε - εντολή να κουβαληθούν στο Manhattan (με έξοδα του επενδυτή-φιλανθρώπου;) από το Seattle η 28χρονη Tiffany Robson και από το Montreal η 30χρονη Neda Topaloski. Αποστολή τους θα ήταν να πάνε και να γυμνωθούν από τη μέση και πάνω - μέσα στο Εκλογικό Κέντρο (**) που ψηφίζει ο Donald και η Melania Trump - ώστε να δείξουν τα εναντίον του Trump γραμμένα (πάνω στα γυμνά κορμιά τους) συνθήματά τους, που - σημειωτέον - τα ούρλιαζαν συγχρόνως (προφανώς για τους αόματους και τους βαρήκοους ψηφοφόρους... χαχαχα!). Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα (που κράτησε το show μέχρι να τις «μπαγλαρώσουν») πόσους άραγε εκλέκτορες να προλάβουν να... επηρεάσουν υπέρ της Hillary οι καψερές; Εκ του τελικού αποτελέσματος των εκλογών: «μηδέν εις το πηλίκιον», που έλεγε και ο (mind the) GAP!!!

    Πάντως, ο κ. Trump θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί έντονα στις FEMEN - για άνιση μεταχείριση! - αφού αυτές... «γέρνουν» 100% υπέρ (πάντα!) της αντιπάλου του δλδ της κ. Clinton. Όταν π.χ. πήγε (100702) η Hillary στο Κίεβο της Ουκρανίας, οι ντόπιες ακτιβίστριες εκεί, που έκαναν λουλουδοστεφανωμένες γυμνόστηθη «διαμαρτυρία», μπροστά ακριβώς από το ιστορικό καμπαναριό του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας (***), ήντουσταν/ήσαντε πολλά πιο... ευρύστερνες (των δευτεροκλασάτων FEMEN του Manhattan, poor Donald!) και μάλιστα έγραφαν μπροστά τους: WELCOME (σ.σ. Hillary στο Kiev Hayat Hotel) αντί του αισχρού... Grab your balls! (σ.σ. Trump)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 161114 συγγνώμη!

      (*) είναι από την πόλη Χερσών / Херсо́н (Χερσόνησος, Βορειο-Δυτικά της Κριμαίας)

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CE%B5%CF%81%CF%83%CF%8E%CE%BD%CE%B1

      (**) PS 59, Midtown Manhattan (προπύργιο των Δημοκρατικών)

      (***) SERGEI SUPINSKY© getty images --- 100702, protesters in front of 'Hagia Sophia' cathedral (belltower) in Kiev

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.