10/3/18

Το μόνο που ενδιαφέρει τον θίασο : Από 232 γίνονται 630 οι τμηματάρχες στο υπουργείο Παιδείας

Το φαινόμενο της αντεστραμμένης πυραμίδας στη δημόσια διοίκησης αναδεικνύει με ανάρτηση στο Twitter το στέλεχος του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης. Μια παθολογία που προϋπήρχε στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά σύμφωνα με τον κ. Καρκατσούλη έχει απογειωθεί στα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «To 55% των τμημάτων των ελληνικών υπουργείων έχουν το πολύ 3 υπαλλήλους. Κι ενώ υπάρχει αυτή η πληθώρα προϊσταμένων χωρίς υπαλλήλους, ο υπουργός παιδείας αυξάνει τους τμηματάρχες του υπουργείου του από 232 σε 630».

Ο κ. Καρκατσούλης παραθέτει και το σχετικό γράφημα με τον καταμερισμό των υπαλλήλων στα υπουργεία.  

2 σχόλια:

  1. Δεν φτάνει που τα ταμεία εχουν άδειασει και το κράτος δεν εχει πλέον ουτε για τα στοιχειώδη,αυτοι αυξανουν τους διορισμους,τα ρουσφέτια του πελατειακού κρατους των αργόμισθων κηφήνων και χαράμοφαηδων.Δεν Προκεται να γίνει τίποτε ετςι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Τα οργανογράμματα των Υπηρεσιών του Δημοσίου έχουν γίνει με την καθοδήγηση και τον ασφυκτικό έλεγχο της τρόικας και είναι τα ίδια από την εποχή της συγκυβέρνησης πασοκ-νδ (γι' αυτό και έχουν μειωθεί δραστικά οι διευθυντές και τμηματάρχες σε σχεση με το 2010).
    Επί συριζα έχει γίνει απλό ρετουσάρισμα χωρίς να αλλάξει κατι ουσιαστικό.

    2. Ο χαμηλός αριθμός υπαλλήλων ανά τμηματάρχη οφείλεται στο ότι η Ελλάδα έχει (και είχε) πολύ λίγους πολιτικούς ΔΥ (αν και έχει/είχε τους περισσότερους ένστολους -70% πάνω από τον ευρωπαϊκό μ.ο.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.