10/3/18

Το Σερβικό Κοινοβούλιο αρνήθηκε αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915

Το σερβικό κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 στο Οθωμανικό κράτος.
Το σχέδιο ψηφίσματος κατατέθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Ζόρραν Ζίβκοβιτς, ο οποίος τώρα ηγείται  του Νέου Κόμματος της αντιπολίτευσης, προκειμένου να συζητηθεί από τους βουλευτές.
Στη διάρκεια της ψηφοφορίας που έγινε στις 6 Μαρτίου, 139 βουλευτές καταψήφισαν  την πρόταση και μόνο 7 βουλευτές ψήφισαν υπέρ αυτής.
Το 2010 το σχέδιο ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915, είχε προταθεί από το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα.
για τη συνέχεια Echedoros

11 σχόλια:

  1. Ἀλληθωρίζουν οἱ Σέρβοι πολιτικοί.
    Καί πολιτικά καί ἱστορικά.
    Διότι τήν γενοκτονία τῶν Ἀρμενίων τήν ζήσαμε δἰπλα μας οἱ Ἕλληνες Ρωμηοί στήν Μικρά Ἀσία. Μόλις χθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτά να τα ακούνε αυτοί που έχουν φαντισιώσεις περί "Ομοθρήσκων" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιγη σοβαροτητα δεν βλαπτει. Και η εκφορα γνωμης, αφου πρωτα αποκτησετε γνωση. Στην διεθνη πολιτικη βασικος κανονας ειναι η ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ. Οι Σερβοι εχασαν πανω απο 1.200.00 ανθρωπους στα 5 στρατοπεδα συγκεντρωσης του Γιασένοβας Κροατιας, της Βελικα Κλαντουσα στην Βοσνια, στο Νταχαου και αλλου. (Μετρημενοι, με ονοματεπωνυμα κι οχι στο περιπου, μεταξυ 3 και 6 εκατομμυριων!!!). Υπαρχει περιπτωση να αναγνωρισουν την αρμενικη γενοκτονια, οταν οι Αρμενιοι αρνουνται αν αναγνωρισουν την σερβικη;;; (Μην επεκταθω περισσοτερο για τα περι αναγνωρισης γενοκτονιων και τον ισχυρο πολιτικο ρολο και οφελη που προσφερουν στην διεθνη πολιτικη σκηνη, που μονο εμεις αγωνιζομαστε για τις γενοκτονιες των τριτων (γιατι αραγε κοπτεστε τοσο για τις αναγνωρισεις τριτων εθνων;;;), αλλα την δικη μας, δεν την αναγνωριζει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔχετε κάποιο στοιχεῖο, γιά τό ὅτι ἔχει ἀρνηθῆ ἡ Ἀρμενία νά ἀναγνωρίσῃ τήν σερβική γενοκτονία ἀπό τούς Κροάτες;

      Διαγραφή
  4. Για δες! Τώρα που ψάχνω το αρχείο του infognomonpolitics για να βρω την δημοσίευση σχετικά με εκείνο τον απότακτο Ανθυποπλοίαρχο ΠΝ Μαρίνο Ριτσούδη (που είχε αρνηθεί να παρουσιαστεί στην Υπηρεσία του και στα καθήκοντά του για να μην «συμμετέχει» στις επιχειρήσεις του Πολεμικού Ναυτικού στον υπό σχεδιασμό ΝΑΤΟ μέτρα κατά της Σερβίας το 1999) και ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ είχαν γράψει μερικοί που δηλώνουν πρώτα «Χριστιανοί Ορθόδοξοι» και μετά «Έλληνες»… και να μην βρίσκω τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως με αυτή τους την ενέργεια οι Σέρβοι δείχνουν την πρόθεσή τους προσχώρησης στο ΝΑΤΟ; Αν ναι, τότε θα χρειαστούν την συγκατάθεση των Τούρκων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστο, με λιγα λογια χωρις αμπελοφιλοσοφιες μερικων και με τη συγκαταθεση των Τουρκων που εχουν τα κεντρα ληψεως αποφασεων στο ΝΑΤΟ. Και κατι ακομα, δεκαδες τουρκικες εταιρειες βοηθησαν με πολλα δισ. την αναενωση των δομων της Σερβιας τα τελευταια 15 χρονια, ενω ο Ρωσος ουτε μια πινακιδα οδου δεν διεθεσε

      Διαγραφή
  6. Δεν ήταν τυχαία η υποδοχή του Σέρβου στο ρετζεπ κ η ξενάγηση στις περιοχές με πλειοψηφία τους βοσνιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προδίδει τήν Ὀρθοδοξία ὁ πατριάρχης Σερβίας Είρηναῖος Μπούλοβοτς....Γι' αὐτό ἀλληθωρίζει ἡ Σερβία καί ἡ πολιτική της:
    http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/112258/patriarxis-eirinaios-einai-noris-gia-tin-episkepsi-toy-papa-sti-servia
    [ Καί στήν Ρωσία ὅμως ὑπάχουν ὅμοια προβλήματα, παποκεντρικοῦ οἰκουμενισμοῦ, στήν ἡγεσία τῆς ἐκεῖ Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας. Ὅλοι οἱ Ὀρθόδοξοι ἔχουμε πρόβλημα μέ τίς ἀξιώσεις τῶν ἡγετῶν τοῦ κόσμου τούτου, νά κάμψουν μονίμως τίς ἡγεσίες μας, καί δι' αὐτῶν τήν θρησκευτική, οίκονομική καί πολιτική ἐλευθερία μας].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι Αρμένιοι έχουν αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ποντίων; οι Εβραίοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους ισραηλινούς υπάρχει μόνο μία γενοκτονία. Η δική τούς.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.