6/3/18

Προσοχή, δεν το υιοθετούμε - Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες στρατιωτικοί μπήκαν 253 μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος

Λίγες ώρες μετά την αποστολή των τηλεφώνων στην Άγκυρα
Ο χαρακτηριστικός τίτλος του πρακτορείου Doğan είναι πως «παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα»
Την ώρα που οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται στα κελιά των φυλακών υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, περιμένοντας να τελειώσει ο ψηφιακός έλεγχος των κινητών τους, ώστε να οριστεί η δικάσιμος, η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, που επικαλείται το πρακτορείο Doğan, επανέρχεται με νέο δημοσίευμα στο οποίο ισχυρίζεται πως η έρευνα έδειξε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, κατά τη διάρκεια της περιπόλου τους, μπήκαν κατά 253 μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος.
Μάλιστα ο χαρακτηριστικό τίτλος του πρακτορείου Doğan είναι πως «παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα». Βέβαια, δεν διευκρινίζεται από που προήλθε αυτή η πληροφορία.
Το γραφικό που αναπαράγουν τα τουρκικά ΜΜΕ


Ο 29χρονος, υπολοχαγός, Άγγελος Μητρετώδης και ο 25χρονος λοχίας, Δημήτρης Κούκλατζης, έμαθαν χτες ότι η αίτησή τους για αποφυλάκιση μέχρι τη δίκη απορρίφθηκε, κάτι που έχει ως συνέπεια ότι θα παραμέινουν στη φυλακή για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Νωρίτερα σήμερα με δημοσίευμά τους, η Milliyet και η Yeni Safak, αποκάλυψαν ότι τα κινητά του υπολοχαγού, Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη εστάλησαν στα κεντρικά της τουρκικής χωροφυλακής, στην Άγκυρα, για ψηφιακό έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί, αν οι δύο Έλληνες προσπάθησαν να καταστρέψουν φωτογραφίες ή βίντεο, λίγο πριν πέσουν στα χέρια των Τούρκων, κάτι που θα μπορούσε να δώσει στις τουρκικές Αρχές, το λόγο ώστε να στοιχειοθετήσουν και την κατηγορία της κατασκοπείας σε βάρος τους.
Πρώτο Θέμα

15 σχόλια:

  1. "η έρευνα έδειξε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, κατά τη διάρκεια της περιπόλου τους, μπήκαν κατά 253 μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος".

    Πώς αποσπούνται οι "ομολογίες" στην Τουρκία?
    Μέσω "έρευνας". Πώς γίνονται οι "έρευνες - ανακρίσεις" στην Τουρκία?

    MIDNIGHT EXPRESS CLIP

    https://www.youtube.com/watch?v=KyGlCGqAgw0


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτος ο dogan ειναι που αγορασε και αγοραζει της μαρινες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ το αποδεχτήταν οι Έλληνες πολιτικοί παράξενο σας φάνηκε !!!! Εγώ θα έλεγα ότι πήγα μέχρι την ανδριανουπολη και στην επιστροφή την έφαγαν! !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. These kind of news from Turkey justify that they will not have a fair trial. Taking it a step further it proves that the "8" and the Kurds that Turkey wants Greece to extradite are justifiably believe they will not have a fair trial.
    All in all it will take a long time for our officers to be back on Greek soil.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ετσι να έγινε ειναι αδιανόητη συμπεριφορά των Τούρκων ! Ο πατερας μου μου είπε οτι οτσν υπηρετούσε στα ελληνογιουγκοσλαβικα σύνορα (τότε ηταν ενιαία η Γιουγκοσλαβία ) μια φορά είχαν πιάσει εναν Γιουγκοσλάβο αξιωματικό και κατι στρατιώτες και άλλη μια φορά ενα πολίτη που μπερδεύτηκε με το τρένο και πέρασε στην Ελλαδα,Αφού έγιναν κάποιες τυπικές διαδικασίες και τους κέρασαν και καφέ τους έστειλαν πίσω.
    Εδω οι Τούρκοι φυλάκισαν τους στρατιώτες μας ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.Και ως κατασκόπους ενώ φορούσαν στολή ! Μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία ! Κατάσκοπος εν στολή σε μυστική αποστολή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε αλιμονο εσεις υιοθετειτε αυτα που υιοθετει ο καμμενος,οτι περασαν για λιγα μετρα και βρεθηκαν τυχαια 10 τουρκοι κομαντος και τους συνελαβαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το εάν πέρασαν την γραμμή των συνόρων και κατά πόσο την πέρασαν, το ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ από τις πρώτες ώρες και οι δύο πλευρές. Από το σήμα της κινητής τηλεφωνίας, μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια μέτρου το ακριβές στίγμα. Άρα δεν χωράει αμφισβήτηση καμία για την θέση τους, την πορεία τους, την ταχύτητα βάδισης, τις πιθανές στάσεις κλπ, κλπ, κλπ - αυτό για όσους αναρωτιούνται για ποιο λόγο η Ελληνική πλευρά παραδέχτηκε πως οι στρατιώτες βρέθηκαν ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ εντός Τουρκικού εδάφους. Άλλωστε, θα ήταν εξαιρετικά άβολο η Ελληνική γραμμή δικαστικής υπεράσπισης να ισχυριζόταν ότι δεν πέρασαν την γραμμή, όταν τα ηλεκτρονικά στοιχεία από το σήμα κινητής τηλεφωνίας θα αποδείκνυε το αντίθετο.

    Ειλικρινά, ΕΥΧΟΜΑΙ οι εξειδικευμένοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση (δικηγόροι, διπλωματικοί υπάλληλοι, ΕΥΠ κλπ) να ΣΥΝεργαστούν σωστά, μεθοδικά και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ με τους αντίστοιχους «συναδέλφους» τους από την απέναντι πλευρά, για να λήξει η περιπέτεια αυτή σύντομα και κυρίως χωρίς επιπλέον φασαρίες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αραγε πώς μετρούν τα "μέτρα" οι Τούρκοι ; Γιατί οταν εγώ ευρισκόμουν στην Σπηλιά στο Αγαθονήσι η Vodafon GR μου εστελνε μήνυμα (λόγω roaming με ΤURKCELL) "ευρίσκεσθε σε Τουρκικό εδαφος"...
    Σε ποιά κυψέλη λειτουργούσαν τα κινητά τους ; Εγινε αρση απο πλευράς μας, ελέγχθηκαν τα tracks, γιατί η κάλυψη στην περιοχή είναι περίεργη. Με ποιά εταιρεία εχει roaming ο ελληνας πάροχος που χρησιμοποιούσαν κλπ. Ασχολείται κάποιος απο τα εδώ "μαγαζιά" η οτι προκύψει απο τον "ψηφιακό ελεγχο" της Jandarma ;
    Τα παραπάνω είναι σοβαρά στοιχεία που στέκουν σε διεθνείς επαφές αφού πάλι σε τρίτους θα προσφύγωμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ wotan398,

      Το παράδειγμά σου (αυτό με το παραληφθέν SMS Vodafon μέσω ΤurkCell) δεν στέκει - εννοώ οτι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέτρο σύγκρισης - προς Θεού, δεν αμφισβητώ εάν συνέβη ή όχι. Μην μπερδεύεις την παροχή υπηρεσιών μίας εταιρείας προς εσένα που είσαι πελάτης, με τις δυνατότητες τους δικτύου και της συσκευής.

      Ως παράδειγμα θα σου αναφέρω πως ακόμη κι αν (θεωρητικά) δεν "έχεις σήμα", οι δυνατότητες του δικτύου δεν επηρεάζονται και το τηλέφωνο μπορεί να λειτουργήσει (απλά ο πραγματικός φάκελος δυνατοτήτων του δικτύου και της συσκευής ξεπερνούν κατά πολύ το εμπορικό πακέτο που σου προσφέρει η εταιρεία σε εσένα ως πελάτη. Πχ. Ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο που (θεωρητικά) δεν έχει κάλυψη από κυψέλες, ακόμη και σε υπόγειο, καλώντας το 112 (emergency) μιλάς και σε ακούνε "καμπάνα", την στιγμή που αν καλέσεις με συμβατικό τρόπο ακούς το αυτοματοποιημένο μήνυμα που σε ενημερώνει οτι είσαι εκτός δικτύου. Άρα, το δίκτυο έχει δυνατότητες πολύ περισσότερες από όσες σου διαθέτει ο πάροχος σε εσένα ως απλό πελάτη.

      ...θεωρώ ΒΕΒΑΙΟ οτι από την πρώτη στιγμή οι Ελληνική πλευρά ενημερώθηκε για τα ακρινή στοιχεία της γεωγραφικής θέσης και πορείας. Ενδεχομένως αυτός είναι ο λόγος που η εκδοχή που έγινε παραδεκτή από την Ελληνική πλευρά, συμπίπτει με τους ισχυρισμούς των Τούρκων, έτσι ώστε να μην διαψευστούμε αργότερα από τα ηλεκτρονικά ίχνη και χρειαστεί να ανασκευάσουμε - κάτι που δεν θα έδειχνε και πολύ καλό. Απλές σκέψεις κάνω...

      ...ευχές για γρήγορη επάνοδο στα παιδιά.

      Διαγραφή
    2. το ιδιο γινοταν και πριν πολλα χρονια και στο Διδυμοτειχο οπου υπηρετουσα την στρατιωτικη μου θητεια. Κατα στιγμες και εντελως στο ακυρο ξαφνικα το δικτυο/παροχος της κινητης τηλεφωνιας αλλαζε(με το γνωστο μυνημα που ανεφερες και πιο πριν) και εμφανιζοταν η ΤURKCELL αι που βεβαια αν εκανες το λαθος να κανεις κληση αυτη θεωρουνταν διεθνης και σου εβγαινε και ο κουκος αηδονι περαν ολων των αλλων. Και ολα αυτα μεσα στο κεντρο της πολης του Διδυμοτειχου ετσι?

      Διαγραφή
    3. Φίλε Pointman στο 112 δεν σε "ακούν καμπάνα οπου και εάν είσαι". Η κάλυψη είναι κάλυψη, το πεδίο είναι πεδίο και στο υπόγειο δεν υπάρχει. Απλά το 112 επιτρέπει την πρόσβαση σε ΟΠΟΙΟ πάροχο τύχει να εχει κάλυψη (εάν εχει...) και λειτουργεί χωρίς απαίτηση αναγνωρίσεως απο το δίκτυο.
      Η συσκευή σου "προσκολλάται" βάσει συγκεκριμένου πρωτοκόλλου σε κάποιο Σ.Β. με κριτήρια ποιότητος, RSSI κ.α. και οι πάροχοι με το roaming εξασφαλίζουν ακριβώς αυτό. Τα νησιά καλύπτονται ευχερέστερα απο απέναντι παρά απο τον επιτόπιο "εθνικό" σταθμό, ειδικά στις παραλίες. Το μήνυμα λοιπόν της TURKCELL είναι αυτόματο, μόλις το ΤΦ "αγκιστρωθεί" στο Τουρκικό δίκτυο λόγω καλύτερης καλύψεως. Το δίκτυο αναγνωρίζει το ΤΦ βάσει της συμφωνίας roaming με τον "ελληνα" πάροχο αλλά φυσικά στέλνει το μήνυμα...

      Διαγραφή
    4. @ wotan398,

      Δέχομαι την άποψή σου - άλλωστε, ΔΕΝ είμαι ειδικός στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, ούτε έχω εξειδικευμένες ακαδημαϊκές σπουδές στο αντικείμενο. Η προηγούμενη παρατήρησή μου ήταν αποτέλεσμα προσωπικής εμπειρίας όταν πριν μερικά χρόνια βρέθηκα (εκτός Ελλάδος) κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, με την πλησιέστερη κεραία αναμετάδοσης να απέχει δεκάδες χιλιόμετρα και οι ενδείξεις στην συσκευή να είναι ανύπαρκτες. Παρ’ όλα αυτά όταν κάλεσα 112 άκουγα και με άκουγαν «καμπάνα». Έχοντας αυτή την εμπειρία, όταν αργότερα ρώτησα να πληροφορηθώ πως είναι δυνατό ενώ η συσκευή δεν μπορούσε να πιάσει σήμα από κεραία (που ήταν αρκετά εκτός εμβελείας) μου εξηγήθηκε, οι δυνατότητες του δικτύου και της συσκευής είναι κατά πολύ ανώτερες από αυτές που παρέχει μια εταιρεία και πως ακόμη κι αν θεωρητικά φαίνεται να μην «πιάνει», στην πραγματικότητα το beacon που εκπέμπεται μπορεί να γίνει αντιληπτό και η δυνατότητα αυτή να χρησιμοποιηθεί κατ’ εξαίρεση για περιπτώσεις emergency.

      Επαναλαμβάνω, δεν είμαι ειδικός στο θέμα οπότε θα δεχθώ την άποψή σου.

      Διαγραφή
  9. Exω βαρεθει να ακουω μαλαπιες...
    Η ολη υποθεση ειναι απατη...
    Ακομη κιοι δηθεν γονεις ειναι απατη...
    Το τι μορφης απατη; τρεχα γυρευε:
    Μπορει να εγινε ενα μικροεπεισοδιο με δυο νεκρους απο την δικη μας πλευρα που θελουν να καλυψουν.
    Μπορει να σφυριξαν οι αμερικανοι στους "συμμαχους" τουρκους και ελληνες να σκηνοθετησουν μια δηθεν απαγωγη-αιχμαλωσια για να προκαλεσουν το αισθημα της φοβιας στην ελληνικη κοινη γνωμη.
    Μπορει ναναι μονο μεταξυ ελληνων και τουρκων η συνενοηση.
    Εξαλλου,κυκλοφορουν πολλοι καλοθεληταδες "πατριωτες" με μεγαλες τσεπες, αναμεσα μας που θα βοηθησουν τα μεγιστα σε κατι τετοιο.
    Και αυτο γιατι ,επιμενω οτι, τα κρυμμενα προσωπα παραπεμπουν σε ΔΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδια δεν προειδοποιηθηκαν αν εγινε λαθος αν....για διορθωση.Αυτο λεγεται διεθνως πολεμικη ενεργεια.Αλλιως καθε αεροπλανο τουρκικο που περναει ενα μετρο μεσα πρεπει να καταριπτεται.Τι ακριβως συζητατε εδω...δεν καταλαβα...Ποιο σημα κινητου και τριχες ??Εεε και ?? Θα τους παμε ....στο δικαστηριο να τους κανει ντα ντα ?? Οτι μαλακ@ α....λενε οι τουρκοι θα την αναλυουμε επ απειρον για να λυσουμε ενα αστυνομικο γριφο ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.