28/9/19

Ναυάγιο στις Οινούσσες: Δύο Τούρκοι ακαδημαϊκοί που διώκει ο Ερντογάν στη μοιραία λέμβοΠρόκειται για τον Γιουσούφ Ντενίζ και την Αριφέ Γιουσούφ
Δύο Τούρκοι ακαδημαϊκοί που διώκονται από τον Τουρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέβαιναν στο σκάφος που αναποδογύρισε παρασύροντας στο θάνατο επτά άτομα.

Ο Τούρκος ακαδημαϊκός Γιουσούφ Ντενίζ και η οικογένειά του είναι ανάμεσα στους 12 διασωθέντες του τραγικού ναυαγίου στις Οινούσσες, που ζητούν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα.

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο καθηγητής της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Σελτσούκ στο Ικόνιο της Τουρκίας καθαιρέθηκε από τη θέση του με το υπ’ αριθμόν διάταγμα ΚΗΚ 672, που αφορά στους υπόπτους για σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.

Στο σκάφος επέβαιναν επίσης η γυναίκα του Αριφέ Γιουσούφ, επίσης καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μεβλανά, μαζί με τον 6χρονο γιο τους και τη 2χρονη κόρη τους.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους 12 Τούρκους που διασώθηκαν και ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα είναι οι Μπεντιρχάν Ζενμπίλ, Φατμά Ισίκ και Ναζίρ Ισίκ. Πρόκειται για αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν.


ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.