30/9/19

Ο Κυρ. Μητσοτάκης εμπιστεύεται τους Αλβανούς, Σκοπιανούς και Τούρκους;


ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, όπως και για άλλες χώρες, οι σχέσεις με την Αλβανία επιβάλλεται να είναι οι το δυνατόν καλύτερες. Βεβαίως και πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις και όχι μόνο αυτές που αφορούν το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελληνισμού, θέμα που συζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Νέα Υόρκη με τον Αλβανό ομόλογό του, όπως συζήτησε και με τους κ.κ Ερντογάν και Ζάεφ.

ΔΙΟΤΙ δεν είναι το μόνο που απασχολεί τους Βορειοηπειρώτες και εμάς όλους, τους εν Ελλάδι διαμένοντες.

Αλλά και έτσι να ήταν, δεν θα πρέπει να εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός τον κ. Ράμα, αφού πλειστάκις απέδειξε -μαζί του όλοι οι Αλβανοί αξιωματούχοι- ότι ο λόγος του δεν έχει ιδιαίτερη αξία σε ό,τι αφορά την τήρησή του. Αλλά λέει κι άλλα πράττει σε βάρος πάντοτε των Ελλήνων, υβρίζοντας συχνά και την Ελλάδα που πάντοτε ήταν αρωγός των προσπαθειών της γείτονος να βρει τον βηματισμό της προς τον εκσυγχρονισμό.
ΔΕΝ έγιναν λοιπόν γνωστά όλα όσα συζήτησαν οι δύο πρωθυπουργοί. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι είπαν και για όσα συμβαίνουν στη Χειμάρρα, για τις ανιστόρητες και προκλητικές απαιτήσεις των εγκληματιών Τσάμηδων, τις εδαφικές διεκδικήσεις επί της χώρας μας, που προβάλλει και η Αλβανική κυβέρνηση, τις συμμορίες που φέρνουν ναρκωτικά με τους τόνους, αλλά κι εκείνες που λεηλατούν τα παραμεθόρια χωριά μας. Ζητήματα πολύ σοβαρά που δημιουργούν εντάσεις και μάλιστα όταν η Αλβανία επιδιώκει την πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΑΞΙΖΕΙ να ληφθεί υπόψη ότι στη χώρα μας ζουν και εργάζονται -άλλοι νομίμως κι άλλοι όχι- περί το 1,5 εκατ. Αλβανοί, οι οποίοι και στέλνουν στην πατρίδα τους τις οικονομίες τους -πολλά εκατομμύρια ευρώ. Πώς θα φαίνονταν στον κ. Ράμα αν ενεργούσε και η Ελληνική κυβέρνηση όπως η δική του; Αν δηλαδή δίωκε τους συμπατριώτες του, όπως εκείνος τους δικούς μας; Και τι νομίζει ότι μπορεί να κάνει αν νομίμως πράττουσα η Ελλάδα, ανταπέδιδε την επαίσχυντη συμπεριφορά και προέβαινε στην απέλαση των χιλιάδων παρανόμων Αλβανών;
***
ΤΑ ίδια και χειρότερα ισχύουν και για την περίπτωση του πρωθυπουργού των Σκοπίων κ. Ζάεφ. Που θρασύτατα αποκαλεί τη χώρα του σκέτο Μακεδονία, αντί για Βόρεια Μακεδονία -όπως βεβαίως κακώς συμφώνησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σκόπια ήταν και τέτοια θα παραμείνουν στη συνείδηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων, Σλάβοι μέχρι το μεδούλι. Και τους χαϊδεύει ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας απλώς ότι εκείνος δε θα υπέγραφε τη συμφωνία! Μόνο αυτό; Ναι και τώρα οι Σλάβοι έχουν ως λιμάνι τους τη Θεσσαλονίκη, μάλιστα δε και ...ΑΟΖ, με Λιμενικό Σώμα κιόλας!!!
ΕΛΕΓΕ ο κ. Μητσοτάκης ότι αφού, δήθεν, δεν μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία, θα επιφέρει βελτιώσεις; Δηλαδή; Θα ακυρώσει ό,τι αφορά την ιθαγένεια, την ταυτότητα και την Μακεδονική γλώσσα; Τι θα κάνει ακριβώς για να γνωρίζουμε κι εμείς; Θα προβάλλει βέτο στο ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση; Και εν πάση περιπτώσει, πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει στους συνομιλητές του για να τους... χαϊδεύει και για ποιούς λόγους, που εκπαιδεύει η χώρα μας το στρατό των Σκοπιανών;
***
ΑΦΗΣΑΜΕ για το τέλος τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο κ. Ερντογάν. Ο "δικός" μας μιλούσε για σχέσεις καλής γειτονίας και ο συνομιλητής του για τη Θράκη, την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου, τα νησιά και άλλα τέτοια που σίγουρα δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να πει στον θρασύ Τούρκο ότι τις χιλιάδες των λαθρομεταναστών που σκοπίμως μας στέλνει, θα τους του ξαναστέλνουμε πίσω κάθε ημέρα. Διότι τον εποικισμό των νησιών μας που επιχειρεί και την αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού δεν πρόκειται να τον ανεχτούμε. Του το είπε; Αμφιβάλλουμε και για αυτό, εν κατακλείδι, θα πούμε ότι μάλλον αφελώς καλόπιστα ενεργεί και μπελάδες θα έχουμε.

πηγη:proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.