28/9/19

Να γιατί λέμε θωρακίστε το κράτος - Ξέσπασε θόρυβος στην μουσουλμανική κοινότητα της Pόδου για υπάλληλο του τουρκικού προξενείου

Θόρυβος έχει ξεσπάσει στους κόλπους των Μουσουλμάνων της Ρόδου από πληροφορίες που φέρουν υπάλληλο του τουρκικού προξενείου της Ρόδου και εξ’ απορρήτων του πρόξενου Atif Sekercioglou να είναι υποψήφιος για την προεδρία του Σωματείου Αδελφοσύνη του πολιτιστικού συλλόγου Μουσουλμάνων της Ρόδου.
Το ζήτημα αποτελεί το πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ των Μουσουλμάνων του νησιού καθώς για την δραστηριότητα του συγκεκριμένου ατόμου είχε ανακύψει σοβαρό θέμα τον Φεβρουάριο του 2017 που έφτασε μέχρι και στην Βουλή των Ελλήνων.
Σημειώνεται ότι το Σωματείο Αδελφοσύνη, παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα με προσωρινή διοίκηση και οι εκλογές του έχουν αναβληθεί μετά την παραίτηση της πρώην προέδρου και της απόφασης σημαντικών στην τοπική κοινωνία μελών του να απέχουν από την διοίκηση καθώς και από τις δραστηριότητές του.
Πιο συγκεκριμένα στη Βουλή των Ελλήνων κατέληξε, μετά από ερώτηση του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ν. Νικολόπουλου, η δραστηριότητα στο «facebook» υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο.

Την 11η Φεβρουαρίου 2017 είχε αναρτηθεί συγκεκριμένα σε ιστοσελίδα της Θράκης κείμενο συνοδευόμενο από φωτογραφίες από το προφίλ του υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου, που συνοδεύονταν από το εξής σχόλιο:
«Γεννημένος στην Ελλάδα, μεγαλωμένος σε μικτό χωριό μαζί με χριστιανούς και σπουδασμένος στην Θεσσαλονίκη.
Και όμως προφίλ με τουρκική μπουνιά και ανάρτηση προφανώς υπέρ ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨ της οποίας την σημαία ανήρτησε. Με την εικόνα του Σαδίκ Αχμέτ μέσα στην σημαία. Λέτε να έχει σχέση με το ό,τι εργάζεται στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου;»
Ο κ. Νικολόπουλος απηύθυνε την 23η Φεβρουαρίου 2017 την ακόλουθη ερώτηση με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον Υπουργό Εσωτερικών:
“Θέμα: «Πρωτοφανής φανατισμός από υπάλληλο του Τουρκικού Προξενείου στην Ρόδο»
Άτομο με όνομα Sebahattin Bayram έχει αναρτήσει στο “facebook” σύμβολα του τουρκικού εθνικισμού, την ψευτοσημαία της «ανεξάρτητης Δυτ.Θράκης» κλπ και παράλληλα δηλώνει «απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Π.Θ» με καταγωγή από το χωριό Σώστης Ροδόπης και «τόπο διαμονής την Ρόδο».
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1. Πώς αντιδρούν και ανταπαντούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους και οι συναρμόδιοι Υπουργοί όταν ένας Έλληνας πολίτης- και περισσότεροι- (που έχει σπουδάσει με έξοδα του ελληνικού κράτους) να προπαγανδίζει δημοσίως, με σύμβολα μίσους και με ψευτοσημαίες τον ακρωτηριασμό περιοχών της Ελλάδας από τον Εθνικό κορμό, δουλεύοντας σε ξένη διπλωματική αποστολή στην χώρα μας;
2. Προβλέπονται κυρώσεις, εάν ναι, θα υπάρξουν και ποιές;
3. Ποια υπηκοότητα έχει αυτό το άτομο;
4. Αληθεύει ότι είναι υπάλληλος του Τουρκικού προξενείου στην Ρόδο;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού
Κόμματος Ελλάδος».
Στην απάντησή του ο τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Τόσκας, αναφέρει τα εξής:
«ΘΕΜΑ: Απάντηση στην από 23-02-2017 με αριθμό 3712 ερώτηση του Βουλευτή κ. Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ.
Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι όλα τα ζητήματα, που αφορούν στην εσωτερική ασφάλεια της Χώρας, τελούν υπό παρακολούθηση και διαχειρίζονται από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, οι οποίες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, εκδηλώνουν με ιδιαίτερη υπευθυνότητα και διακριτικότητα, όλες τις, κατά περίπτωση, ενδεδειγμένες και επιβαλλόμενες ενέργειες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο και σε συνεργασία με τους/τις λοιπούς/ές συναρμόδιους Φορείς και Αρχές, με απώτερο σκοπό την -στο μέγιστο βαθμό- προστασία των συμφερόντων της Χώρας.
Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι, σε κάθε περίπτωση εκδήλωσης έκνομων συμπεριφορών ατόμων ή ομάδων προσώπων, οι Υπηρεσίες μας τηρώντας τις επιταγές του Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας, προβαίνουν σε κάθε επιβαλλόμενη ενέργεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον αρμόδιο λειτουργό της οικείας Εισαγγελικής Αρχής, υπό τις κατευθύνσεις και εντολές του οποίου ενεργούν περαιτέρω». Το συγκεκριμένο άτομο συνοδεύει τον Τούρκο Πρόξενο στη Ρόδο σε όλες του τις εκδηλώσεις.
Πιο πρόσφατη αυτή του κλάδου της Κω της 9ης Εβδομάδας Τουρκικών Ταινιών Μπόντρουμ.
Η εκδήλωση που άρχισε στις 20 Σεπτεμβρίου στο Μπόντρουμ και εγκαινιάστηκε την 24η Σεπτεμβρίου στην Κω. Στην εκδήλωση πήραν μέρος Τούρκοι καλλιτέχνες του σινεμά, παραγωγοί, σεναριογράφοι, ο πρόεδρος του SİSAY Τζενκ Σεζγκίν, ο βουλευτής Μούγλων Σουάτ Οζτζάν και η σύζυγος του και ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.
Στην τελετή εγκαινίων μετείχαν περίπου 100 άτομα και μεταξύ αυτών ήταν αντιδήμαρχοι του Δήμου Κω, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος της Περιφέρειας και μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Κω.
Η επιμονή της Αγκυρας να απλώσει τον «τουρκικό ιστό» μετά τη Θράκη και στα Δωδεκάνησα είναι δεδομένη και διαχρονική.
 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.