21/10/19

Η τουρκική “ρουλέτα” του Ντόναλντ: Ήταν σε συνεννόηση με τον Ερντογάν για την εισβολή;


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η διαπίστωση ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ πρόσφερε στην Τουρκία ότι η ίδια ζητούσε, πριν τον πόλεμο, και της το αρνείτο η δική του κυβέρνηση, προκάλεσε σοκ σε όσους στην αμερικανική πρωτεύουσα παρακολουθούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα το μπραντ ντε φερ μεταξύ της Άγκυρας και του Πενταγώνου.

Η δεύτερη διαπίστωση ότι εκεί που είναι όλα μέλι-γάλα μεταξύ του κ. Τραμπ και του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μπορεό ο ένας να εκτοξεύει απειλές εναντίον του άλλου, είναι επίσης εξαιρετικά προβληματική.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αλλάζει τη γνώμη του, όπως τα …πουκάμισά του -και τα αλλάζει 2-3 φορές την ημέρα. Απέσυρε τους Αμερικανούς στρατιώτες από τη βόρεια Συρία, επειδή του το ζήτησε ο Ερντογάν, και αντί να επιστρέψουν στην Αμερική, όπως υποσχέθηκε, τους έστειλε στο Ιράκ. Και ήδη σκέφτεται να στείλει και άλλους 200 στην ανατολική Συρία. Παρανοϊκά πράγματα…
  • Η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, επανειλημμένα αρνήθηκε κάθε συζήτηση για τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» στη βόρεια Συρία σε βάθος 20 μιλίων, για να έρθει ο κ. Τραμπ, μετά την τουρκική εισβολή, για την οποία ο ίδιος έδωσε το «πράσινο φως», να αποδεχθεί όλους τους όρους του Ερντογάν και να ολοκληρώσει την προδοσία των Κούρδων.
Μιλώντας στο Ντάλας σε ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο πιστών οπαδών του, που ταξίδευσαν απ’ όλα τα μέρη του Τέξας για να τον δουν και να τον χειροκροτήσουν, ο κ. Τραμπ ίσως να αποκάλυψε το μεγαλύτερο μυστικό τούτης της περίεργης ιστορίας, που κατέληξε στην αιματοχυσία των Κούρδων και στη νίκη -τουλάχιστον για τώρα- των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Είπε τα εξής:

«Μερικές φορές πρέπει να τους αφήσετε να παλεύουν, όπως δύο παιδιά. Πρέπει να τους αφήσετε να πολεμήσουν και στη συνέχεια να τους απομακρύνετε! Μετά που οι τουρκικές και οι κουρδικές δυνάμεις συγκρούστηκαν για λίγες μέρες, πήγαμε εκεί και τους είπαμε: «θέλουμε μια παύση».

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com

    2 σχόλια:

    1. Η ψύχωση του συγγραφέως με τον Τράμπ, δεν έχει προηγούμενο...ούτε αυλικός της Χίλαρι να ήταν...
      η γενική διαφορά μας με τον Τραμπ είναι ότι ο ίδιος έχει την τελική εικόνα στο μυαλό του και μας πετάει ένα κομμάτι του παζλ κάθε φορά. Εμείς οι ..ειδήμονες - παντογνώστες από τα κομματάκια προσπαθούμε να φτιάξουμε την τελική εικόνα η οποία σε κάθε περίπτωση για μια υπερδύναμη ΠΑΝΤΑ έχει και εναλλακτικές εικόνες εντός της...
      Πάντως - και προς απογοήτευση του εμπαθέστατου προς τον Τραμπ συγγραφέως και τον συνφρονούντων του - προτιμώ τον ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟ "ΜΙΣΟΤΡΕΛΛΟ" Τραμπ από εκείνο το αιμοσταγές τέρας που λέγεται ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ.
      Και βέβαια, για ανίκανος και ανεπαρκής πολύ καλά τα' χει καταφέρει στην ζωή του (πάμπλουτος, "κυκλοφοράει μια ΘΕΑ" και χόρτασε τους αμερικανούς ψωμί (και φυστικοβούτυρο/μπλιάχ).
      Θα ξέχασε μάλλον ο συγγραφέας τα έργα και τις ημέρες της αιματοβαμμένης σκύλας και του εσμού που κατέσφαξαν την Συρία και την Λιβύη, του "βαθέως αμερικανικού κράτους" το οποίο ο ίδιος αναφανδόν υποστηρίζει (κατά τον ίδιο "ευτυχώς που υπάρχει και διασώζει το κύρος των ΗΠΑ").
      Τελικά, για κάποιους "δημοκράτες" και παρατρεχάμενους στα παράκεντρα του "βαθέως αμερικανικού κράτους" αποτελεί μεγάλο πρόβλημα που οι Αμερικανοί ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ψήφισαν τον Τράμπ, ότι παρά τις λυσσασμένες προσπάθειές τους να τον υπονομεύσουν, να τον λασπώσουν, να τον ρίξουν, αυτός τους "γειώνει" κανονικά..(παραείναι βλάκας ο μεγιστάνας).
      Το μεγάλο χουνέρι όμως έρχεται στις επόμενες εκλογές όπου ο Τράμπ "θα τους διαρρήξει το σιγμοειδές κόλον".
      Σχετικά με το κύρος των ΗΠΑ, αυτό δεν καταρρακώνεται από τον Τράμπ, έχει ήδη γίνει στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Γιουγκουσλαβία, στην Σερβία, στο Κόσσοβο, στην Λιβύη, στο Μογκαντίσου κλπ κλπ
      Σ' αυτές τις περιπτώσεις κε συγγραφέα κυβερνούσε το ΒΑΘΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (που εσείς πίνετε νερό στ' όνομά του)και το κύρος που "έχτισε" είχε λάσπη από κόκκαλα και αίμα αθώων, εκατομυρίων αθώων.
      ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ "ΗΜΙΤΡΕΛΛΟ" (ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Κ Α Ν Ε Ν Α Ν ΠΟΛΕΜΟ) ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ 'ΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΚΩΝ.
      Όσον αφορά στους Κούρδους, ισχύει ό,τι και για μας, τό ΄πε ο Σολωμός 200 χρόνια πρίν :
      "που μισούνται ανάμεσά τους, δεν τους πρέπει λευτεριά"...θα τον βρούν τον δρόμο τους σύντομα αλλά με πολύ προσπάθεια διότι έθνη που είναι εθισμένα στην διχόνοια χύνουν ποταμούς αίματος για να φτιάξουν κράτος. Σ΄αυτήν ακριβώς την φάση βρίσκονται, όπως εμείς ΤΟ ΄21.
      Θα τα καταφέρουν τελικά (το εύχομαι ολόψυχα) για έναν και μόνο λόγο :
      ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΜΑΝΕΣ - ΑΔΕΛΦΕΣ - ΚΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΕΞ' ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ.
      ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Π Ο Τ Ε Δ Ε Ν Η Τ Τ Α Τ Α Ι !!!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Αγαπητέ Β.Α.,

      Ως προς την ουσία του σχολιασμού σου αφήνοντας στην άκρη αναλύσεις, προσωπικές επιθυμίες, ονειρώξεις, πάθη και μένοντας συγκεντρωμένος στα γεγονότα:

      - Η απόφαση Τραμπ σε σχέση με τους Κούρδους δεν αποτελεί έκπληξη αλλά συνεπή συνέχεια τακτικών κινήσεων.

      - Όσοι έχουν πρόσβαση στο περιβάλλον επιρροής του γνωρίζουν ότι στο σχεδιασμό προβλέπεται δημιουργία κουρδικού κράτους, απλά υπάρχει παράταση.

      - Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι επιμένουμε στον ρόλο των κακομοίρηδων αναλυτών. Ποντάρουμε εξολοκλήρου σε άλογα που ίσως αποδειχτούν λάθος, στα άλογα που ακολουθούν τις εξελίξεις, όχι σε αυτά που τις δημιουργούν.

      - Ο Ερντογάν συνδιαλέγεται με τους Συνθέτες, όχι με τους αναλυτές.

      - Το Μπρέξιτ, τα ενεργειακά μας, ο Τραμπ, οι Κούρδοι κλπ συνδέονται. Η μάχη μεταξύ των μπλε κολάρων και των άσπρων γαντιών μαίνεται. Η στρατηγική του Ερντογάν είναι ξεκάθαρη και προβλέψιμη. Οι τακτικές του Ερντογάν είναι επίσης απόλυτα προβλέψιμες για όσους βλέπουν την προσπάθεια στρατηγικών συμμαχιών με τα λευκά γάντια.

      Το σχόλιο σου είναι στην σωστή κατεύθυνση.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

    - Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
    - Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.