18/2/11

Επαναστατικά επιτεύγματα



του Α. Ανδριανόπουλου
Δηλαδή, τι ακριβώς έγινε στην Αίγυπτο; Ο λαός κινητοποιήθηκε για να ανατρέψει τον Μπουμπάρακ. Προφανώς για να καταργηθεί το ολοκληρωτικό καθεστώς. Και τώρα πανηγυρίζει γιατί ανέλαβε ο στρατός.
Που βέβαια είχε φέρει και στήριζε τον Νάσερ, τον Σαντάτ και, για τα τελευταία 30 χρόνια, τον Μουμπάρακ!! Αλλά ξέχασα, ο στρατός στην Αίγυπτο είναι σοσιαλιστικών τάσεων. Ενώ, απλά, οι προηγούμενοι ήσαν μόνο μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς… Ο …αγώνας τώρα προφανώς δικαιώνεταi ! Η αλήθεια είναι απλή. Ο στρατός δεν ήθελε πλέον τον Μουμπάρακ. Που σκόπευε να σταματήσει την παντοκρατορία στην χώρα των ενόπλων δυνάμεων και να ορίσει σαν διάδοχό του τον, μη στρατιωτικό, γιό του. Ο λαός βγήκε στους δρόμους απαιτώντας απομάκρυνση του Μουμπάρακ. Ενα αίτημα που βόλευε βέβαια τον στρατό. Ετσι, απομακρύνθηκε ο Μουμπάρακ, ο στρατός ανέλαβε την εξουσία με τις ευλογίες του λαού (!) και σε τελική κατάληξη η δημοκρατία ...θριάμβευσε.

13 σχόλια:

  1. πικροχωλα σχόλια από αυτούς που δεν μπορουν να καταπιουν ότι και "οι μαυροι ξυπνήσαν"

    αλίμονο σε μας και τον καναπέ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανδρέα, σε καταλαβαίνω.
    Όσα άλκα-σέντζερ και να καταπιείς, αυτό που γίνεται εκεί κάτω, δεν χωνεύεται με τίποτα.
    Εσύ πάντως προοδεύεις.
    Από απλός θεωρητικός του ραγιαδισμού εντός Ελλάδος, εξελίχθηκες σε θεωρητικό των ηπίων μεταβάσεων στο "εντός και επί τα αυτά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μηδένα προ του τέλους μακάριζε

    Κοντόφθαλμη λογική του Ανδριανόπουλου. Η σημασία της εξέγερσης δεν έγκειται στο καθεστώς που την διαδέχεται αλλά στις κοινωνικές διεργασίες που επιτελεί. Για παράδειγμα η εξέγερση του Μάη του 68 στη Γαλλία όχι μόνο δεν έριξε τον συντηρητικό και δεξιό Ντεγκόλ αλλά αντίθετα στις εκλογές που ακολούθησαν πήρε τεράστια ποσοστά.

    Με την κοντόφθαλμη λογική Ανδριανόπουλου θα λέγαμε ότι η εξέγερση το μόνο που πέτυχε είναι η συντηρητικοποίηση της Γαλλίας.

    Είναι όμως έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλος!
    "Πιστεύω στόν φίλο.Ο πιστός φίλος στόν κίνδυνο,στά δύσκολα φαίνεται- δοκιμάζεται...
    (αγγλιστί=friend)

    Εχθρός!
    Αυτός πού οιωνεί θέλει τό κακό τού άλλου ή τών άλλων...
    ο πολέμιος,ο πολεμικός!

    Ποιοί είναι οι φίλοι τών Ελλήνων;
    Ποιοί είναι οι εχθροί τών Ελλήνων;

    Τάχα τάκαναν μόνο οι ξένοι εχθροί μας;εννοώ τήν κατάντια, πού "η πολιτική"τάχα τών ξύπνιων Πολιτικών μας,τής Ελλάδος,τής φόρτωσαν στήν πλάτη... καί μάς γονάτισαν!
    Ξένοι καί δικοί πού μόνο 30πέντε χρόνια χρειάστηκαν γιά νά μάς διαλύσουν....

    Οι "φιλοεχθροί",οι έχιδνες,οι σουπιές οι μελανόμορφες,οι φαγάνες αεριτζήδες(κομπραδόροι),οι αγάδες,οι πασάδες,μέ τά χαμάμ...καί τά μάμ-μαμ...τά σκουλίκια ....στά αγγλικά τούς αποκαλούν frienemies!!!
    PALIANTHROPOUS!!!

    Φαντάσου αγαπητέ Ανδρέα νά υπήρχε τρόπος νά συγκεντρωθούν όλοι όσοι υπερέτησαν στίς μονάδες Καταδρομών,Ειδικές Δυνάμεις(έφεδροι ντε....τί θά γινόταν....γιά νά μήν μάς κοροιδεύετε απλά.Σενάριο επιστημονικής Φαντασίας.Όνειρα θερινής ή μάλλον χειμερινης νυκτός...!!!τό πυκνότερο σκοτάδι είναι εκει κατά τό ξημέρωμα....
    "ως εί πτερόν ηέ νόημα"Οδ.η 36{Ωσών φτερό καί Σκέψι}

    Σαρκαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαντάσου αγαπητέ Ανδρέα νά υπήρχε τρόπος νά συγκεντρωθούν όλοι όσοι υπερέτησαν στίς μονάδες Καταδρομών,Ειδικές Δυνάμεις(έφεδροι ντε....τί θά γινόταν....

    Δηλαδη ρε μεγαλε τι θα γινοτανε,θα φτιαχνατε ενα δικο σας "ορθαδικο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξω από τήν Βουλή,όπως τό 1843,καί νά απαιτήσουμε τήν εφαρμογή τού Συντάγματος,αλλαγή τού ΒρωμοΝόμου...γιά νά μήν δικάζονται οι Πολιτικοί,καί άμεση τιμωρία τών ΛηστοΣΥΜΜΟΡΙΩΝ!!!
    Ξένων καί δικών μας,,,,,!
    Καί τό λέω γιατί δέν θά υποχωρήσουν εύκολα σέ ΜΑΤ,ΚΑΡΑΤ,ΚΑΊ ΒΑΡΑΤΕ!!!
    Κατάλαβες φίλε frienemies.....
    Νά πέσει καί κανά πύξ-λάξ....
    Άλλως αυτοί τόν χαβά τους...χοντρόδερμοι....
    Σαρκαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να βγει και να διαμαρτυρηθει ο Ανδριανοπουλος, κατι καλο προκυπτει απο την εξεγερση στην Αιγυπτο.
    Καλο οχι φυσικα για τα αφεντικα του, τους αργυραμοιβους και τα πολυεθνικα θηρια που εξουσιαζουν τον πλανητη, τουλαχιστον απ'οτι φαινεται προσπαθουν αλλα δεν ελεγχουν πληρως την κατασταση που διαμορφωνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απολύτως με τον Ανδριανόπουλο. Δεν γράφει την άποψή του για τίποτε. Απλώς, καταγράφει τα γεγονότα και αφήνει τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του.

    Υπάρχει κάποια ανακρίβεια σ' αυτά που γράφει; Μήπως κάτι δεν έτσι, όπως το γράφει; Δεν βλέπω κάποιο σχόλιο επί της ουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Συμβαίνει συχνά μια λαϊκή εξέγερση να έχει αποτελέσματα αντίθετα από τις επιθυμίες και τους στόχους των εξεγερμένων. Εξαρτάται απότο ποιος καταφέρνει να ηγηθεί στην πορεία των εξελίξεων. Τι θα γίνει στην Αίγυπτο δεν είναι σαφές. Ο στρατός πραγματι δεν ήθελε τον Μουμπάρακ αλλά τον έδιωξε ο λαός. Ο στρατός σε ορισμένες χώρες σε κάποια συγκυρία δεν είναι πάντα αντιδραστικός. Από τον Νάσερ ως τον Τσάβες (κάτι που δεν αρέσει στον κ. Ανδριανόπουλο)ο στρατός έχει θετικό ρόλο.
    Όσο για το Μάη του 68 σηκώνει συζήτηση. Σίγουρα (άσχετα και πέρα από τη νίκη του Ντε Γκωλ)έρριξε τον παλιό καπιταλισμό και...άνοιξε το δρόμο για τον σημερινό. Όχι γαιτί αυτό ήθελαν τότε οι εξεγερμένοι φοιτητές και άλλοι αλλά διότι το κενό που δημιουργήθηκε από την πτώση του παλιού,δεν ειχαν τη δύναμη να την αξιοποιήσουν οι εξεγερμένοι αλλά η ιθύνουσα τάξη και μάλσιτα εναντίον του Ντε Γκωλ τον οπόίο ξεφορτώθηκε πολύ σ΄ντομα διότι ακριβώς ήταν ο εκπρόσωπος του παλιού (κρατικομονοπωλιακού)καπιταλισμού.
    Η τελική λύση στην Αίγυπτο δεν θα φανεί τώρα αλλά καπως αργότερα. Θα εξαρτηθεί από το αν ο στρατός διχάζεται ή όχι και από το αν οι εξεγερμε΄νοι έχουν ή όχι ηγεσία με καθαρή άποψη και ικανότητες. Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ευρώπη κατάντησε χειρότερη από τήν Αφρική καί Ασία.Ως προς τόν τρόπο τών επιλογών!
    Δηλαδή έβαλλε τόν Κεντρικό Τραπεζίτη νά πουλάει ό τι θέλει...
    καί τόν αέρα ακόμη ,γιά τό "κέρδος"λένε!!!
    Καί θά καταντήσει τούς λαούς-κράτη της ,νά τά κυβερνάνε οι Τραπεζίτες!
    Αποτέλεσμα νά διαλύσουν σιγά-σιγά όλο τόν κοινωνικό ιστό,εργασιακός μεσαίωνας,μέ συνέπεια δυστυχία καί καταστροφή τών πολιτιστικών ,πολιτισμικών στοιχείων...πρός όφελος λίγων καί τίς Γερμανικής ΕΛΙΤ!!!
    ΓΕΡΜΑΝΟΣΟΣΙΑΛΝΑΖΙΣΜΟΣ!
    Μά τόν Δία!!!αυτό ονειρευόντουσαν οι Γερμανοί καί φαίνεται νά τό πετυχαίνουν......
    Βρήκα μέσα σέ ένα αρχείο τού αείμνηστου πατέρα μου,σέ ορεινό χωριό....λίγα έγγραφα πού είχαν γλυτώσει από τόν χρόνο!
    Πεντακάθαρο τό ένα!καί η σφραγίδα τού Δήμου τό έτος 1903!!!
    πού βεβαίωνε ότι ο παπούς τής αείμνηστης Μάνας μου(πατέρας τής Μάνας της),είχε τόν τάδε αύξοντα τού Δημοτολογίου...άρα δύναται, (ίνα μεταβεί εις Αμερικήν)!!!
    1897 πτώχευσις τής Ελλάδος!
    Υπήρχε καί άλλο ένα...τού ...Πατέρα μου μέ χρονολογία 1955(περιγράφει τήν κατάσταση πού πέρασε μέ τούς Γερμανούς καί τούς δικούς μας αλληλοσπαραγμούς...άρα ήταν σέ φοβερά δύσκολη θέση καί μέ πολλά παιδιά άρα..(δύναται νά μεταβή εις Αμερικήν!!!),τό έγγραφο τό υπέγραφε ο Πρόεδρος τής Κοινότητος,πού είχε διατελέσει στήν ΕΤΑ!!!(επιμελητεία τού αντάρτη).Αυτά μετά 50 χρόνια περίπου από τό πρώτο χαρτί!!!
    Έχουν περάσει 50 χρόνια από τό 1955,άρα οι Έλληνες περήφανοι πλέον λόγω τής Ευρωπαικής Ένωσης,καί μέ τήν συνθήκη τής Σέγκεν,καί λόγω οικονομικών δυσχερειών τής πατρίδος μας ΕΛΛΑΣ....ΚΑΊ λόγω τών Λάθρα-Μεταναστών !!!,πρέπει νά φύγουν σ'άλλη Γή ,σ'αλλα μέρη!!!
    Αυτά δέν είναι τυχαία!!!
    Νά η μεγάλη αξία τών "εχθρόφιλων"...αντί-Ελλήνων!!!
    Σατιρικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ε, τώρα εμας τα σαΐνια θα κοροϊδε κοροϊδέψουν οι αραπάδες.

    " η αιγυπτιακή Κυβέρνηση επέτρεψε σε ιρανικά πολεμικά πλοία να περάσουν το κανάλι"

    κάτι που ήταν απαγορευμένο.

    http://www.euronews.net/2011/02/18/egypt-allows-iranian-warships-to-use-suez-canal/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Η Ελλάδα είναι η μοναδική Αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους" ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ 1980
    Και βέβαια, το τελευταίο ... παίζεται!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟ.
    Συμφωνώ με την ανάλυσή σας.
    Νομίζω ότι η κρισιμότερη καμπή μιας Επανάστασης, δεν είναι το πότε θα ξεσπάσει, αλλά ποιός(ποιοί) θα διαχειριστούν το κενό και τη σύγχυση της επομένης μέρας. Διότι από αυτή την διαχείριση, θα κριθεί η επιτυχία ή αποτυχία της επανάστασης.
    "Ο θάνατος του Δαντόν" που παιζόταν αυτές τις ημέρες στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, θυμίζει τέτοιους προβληματισμούς. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.