18/2/11

Ελλάδα γιατί συναινείς στο συνεχιζόμενο έγκλημα;


Με αιτία και αφορμή τον αυτοπυρπολισμό του Κούρδου 17χρονου Mustafa Malchok (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/02/blog-post_9636.html )  και τον τρόπο που αυτός παρουσιάστηκε από τις Ελληνικές εφημερίδες Ελευθεροτυπία και Καθημερινή αλλά και το οδοιπορικό της Κας Μάγιας Τσόκλη όπως παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ.
Υπουλο ψυχολογικό πόλεμο διεξάγει εδώ και χρόνια η Τουρκική Κυβέρνηση του ΑΚΡ του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν σε μια προσπάθεια να εγκλωβίσει του Κούρδους ψηφοφόρους υφαρπάζοντας την ψήφο τους και προσπαθώντας παράλληλα να μειώσει το συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό των φιλοκουρδικών κομμάτων. Στο πλαίσιο αυτης της ύπουλης τακτικής η Τουρκία εμφανίζεται στην διεθνή κοινότητα ως υπερασπιστής των καταπιεσμένων λαών και προστάτης τους.

Η θεατρική παράσταση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος εκνευρισμένος αποχώρησε από την αίθουσα συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που διεξαγόταν στο Νταβός, κατηγορώντας τον Ισραηλινό Πρόεδρο Πέρες Σίμον, για τις δολοφονίες αμάχων στην Γάζα εντάσσεται στο πλαίσιο αυτό.Πρόσφατα επίσης σε ομιλία-έκκληση στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του (Η ομιλία αυτή συντάχθηκε με τη βοήθεια του υπουργού Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου και απο ομάδα εμπειρογνωμόνων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και μεταδόθηκε ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο Al- Jazeera απ΄ όπου το παρακολουθούσαν οι διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι στις πλατείες του Καΐρου και οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του τούρκου πρωθυπουργού) ) ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν   απευθυνόμενος  στον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ τον κάλεσε σε  παραίτηση.Μέσα απο τέτοιες ενέργειες δημιουργείται η αίσθηση ότι η Τουρκία ως δημοκρατική χώρα είναι σε θέση να βοηθήσει χώρες του αραβικού κόσμου στην πορεία τους προς την δημοκρατία
Σε αυτή την ύπουλη ψυχολογική επιχείρηση, το ΑΚΡ προβάλλεται ως εκείνη η δημοκρατική προοδευτική πολιτική δύναμη της Τουρκίας, η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα υπερασπίζεται τις προσωπικές ελευθερίες και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ως ο δεύτερος κατά σειρά μεταρρυθμιστής της Τουρκίας μετά τον Κεμάλ.(Ολως τυχαίως και οι δύο αυτοί μεταρρυθμιστές είναι διεστραμμένοι σφαγείς και γενοκτόνοι).

Για το στρατηγικό ενδιαφέρον της Τουρκίας και για το «εγώ έχω νεκρούς εκεί κάτω» ο Κος Χάρης Φεραίου διδάκτωρ του ΕΜΠ. σε άρθρο του στον Φιλελεύθερο κατακεραυνώνει τον εθελοτυφλισμό όλων εκείνων των Ελλήνων (πολιτικών,δημοσιογράφων,κοινωνικών παραγόντων) που επιμένουν να μην βλέπουν τον βιασμό της Ιστορίας μας. (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/02/blog-post_9832.html)

Η  γενοκτονική πολιτική της  Τουρκίας απέναντι στο Κουρδικό Λαό συνεχζεται με αμείωτο ρυθμό και όμως η Ελλάδα σιωπά.

Απέναντι στις συνεχείς αποκαλύψεις μαζικών τάφων τα Ελληνικά μέσα ΜΜΕ και οι Ελληνες πολιτικοί Σιωπούν.

Απέναντι στην μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα για τα παιδιά που πετούν πέτρες (με μόνους μάρτυρες αστυνομικούς νεαροί δικάζονται και καταδικάζονται σε εξοντωτικές ποινές φυλάκισης γιατί απλά είναι Κούρδοι )ο νομικός κόσμος της Ελλάδας σιωπά.
Απέναντι στις συστηματικές διώξεις Κούρδων πολιτικών και στις απαγορεύσεις λειτουργίας Κουρδικών Κομμάτων τα Ελληνικά κόμματα σιωπούν.
Απέναντι στην απαγόρευση χρήσης της Κουρδικής γλώσσας στα σχολεία και στην στάση των Κούρδων μαθητών οι οποίοι για μεγάλο χρονικό διάστημα απείχαν από τα μαθήματα τους η Ελληνική εκπαιδευτική Κοινότητα σιωπά (μάλλον δεν θα γνωρίζουν ότι έργα του Ν.Καζαντζάκη έχουν μεταφραστεί στην κουρδική γλώσσα).
Απέναντι στις συνεχιστές συστηματικές διώξεις Κούρδων Δημάρχων και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης η ΚΕΔΚΕ σιωπά
Απέναντι στις μαζικές καταναγκαστικές εξώσεις Κούρδων από τις εστίες τους, στις δολοφονίες, στους προπηλακισμούς η Ελληνική κοινή γνώμη σιωπά.
Απέναντι στις πυρκαγιές με τις οποίες ο τουρκικός στρατός κατακαίγει την κουρδική ύπαιθρο οι Ελληνες Οικολόγοι και οι Περιβαντολογικές Οργανώσεις σιωπούν.
Απέναντι στους βιασμούς στις δαπομπεύσεις γυναικών στο Κουρδιστάν οι Ελληνικές γυναικείες οργανώσεις σιωπού.

6 σχόλια:

  1. Εδω τους δινουμε τα παιδια μας να τα γλεντησουν οπως επιθυμουν οι πασαδες για ανθρωπινα δικαιωματα των κουρδων θα ψελλισουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πραγματικά, ακόμη πιστεύουμε ότι, είμαστε κάτοχοι πράγματι της αρχαίας παιδείας τότε έχουμε δικαιολογία για να αντιτάξουμε φωνή Δημοκρατίας. Οι Έλληνες κυβερνήτες είναι αμέτοχοι τέτοιας παιδείας (επιλογή οι ανθρωπιστικές σπουδές στο Λύκειο) και μάλλον αισθάνονται μειονεκτικά ως Έλληνες, έχουν το εθνοφυλετικό κόμπλεξ κατωτερότητας. Αν λοιπόν αισθάνονται κατώτεροι ως Έλληνες πως είναι δυνατό να αντιτάξουν Ελληνικές ανθρωπιστικές ιδέες στους γείτονες και γενικά στην Ευρώπη. Ο ανθρωπισμός γεννήθηκε στην Ελλάδα και εμπλουτίσθηκε απο το Χριστιανισμό. Άθεοι και μισάνθρωποι ηγέτες που μισούν το λαό τους πώς να φερθούν ανθρώπινα, (π. χ. ελληνική καθημερινότητα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπως κάποιοι γνωστοί άγνωστοι ξεπούλησαν τον Οτζαλαν με ένα κάρο ψευδή προσχήματα.Εδωσαν στην ίδια περίπτωση και δικούς μας γνωστούς και άγνωστους ...Κατά τον ίδιο τρόπο συνεχίζουν και εθελοτυφλούν σε τα παθήματα ενός λαού που ζητώντας την ελευθερία του παθαίνει ότι ''μπορεί πιθανόν ίσως'' πάθουν σε λίγο και αυτοί ...
    Ποιος ξέρει ...

    Οπως ομως ο ανθρωπισμός από την Ελλάδα ξεκίνησε έτσι και ο Εφιάλτης στην Ελλάδα εμφανίστηκε .με την μόνη διαφορά ότι κάποιοι έχασαν τον ανθρωπισμό τους αλλά δεν σκότωσαν τον εφιάλτη απλά τον αναβάθμισαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αραγε τι γινεται με το φιλοτουρκικο κουρδικο κομμα;
    Yπαρχει ακομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κάθε βράδυ γίνεται η προπαγάνδα μέσω των τούρκικων τηλεοπτικών σειρών, κάθε βράδυ γίνεται η πλύση εγκεφάλου, για το ότι οι Τούρκοι είναι πολιτισμένοι απο τα ΓΡΑΙΚΥΛΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χριστίνα, νομίζω ότι ο "Εφιάλτης" είναι καρκίνωμα που πολλαπλασιάζεται. Ετσι έδειξαν οι εξελίξεις τουλάχιστον.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.