23/2/11

Κατάθεση αγωγής από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής κατά της Λιμενικής Αρχής Νέας Υόρκης

Μήνυση υπέβαλε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, κατά της αρμόδιας αρχής που έχει την ευθύνη ανοικοδόμησης του χώρου, όπου βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Νότιο Μανχάταν. Στον ίδιο χώρο υπήρχε και ο μικρός ναός του Αγίου Νικολάου, ο οποίος γκρεμίστηκε στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Η ελληνορθόδοξη εκκλησία έμεινε τελικά εκτός σχεδίων για τη συνολική ανάπτυξη του χώρου.
Με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής αναφέρει: "Σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2011, η κοινότητα του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής κατέθεσαν μήνυση στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο του Μανχάταν κατά της Λιμενικής Αρχής (Port Authority) της Νέας Υόρκης και της Νέας Ιερσέης, και κατά άλλων υπηρεσιών και ατόμων, με σκοπό να καταστεί δυνατή η ανοικοδόμηση στο Ground Zero, του μόνου οίκου λατρείας που καταστράφηκε από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Η Κοινότητα και η Αρχιεπισκοπή θα προτιμούσαν να ανοικοδομήσουν το ναό χωρίς να καταφύγουν σε δικαστικά μέσα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό διότι η Λιμενική Αρχή απαρνήθηκε την, από μακρού, συμφωνία με την Εκκλησία για την ανοικοδόμηση του ναού στο Ground Zero, κατέλαβε το οικόπεδο της Εκκλησίας, εμπόδισε την πρόσβαση της Εκκλησίας σε αυτό και αρνήθηκε να συζητήσει ή να συναντηθεί με την Εκκλησία ή την Αρχιεπισκοπή. Η παρούσα νομική ενέργεια είναι το ύστατο μέσο, όχι μόνο για την ανάκτηση του οικοπέδου και του δικαιώματος ανοικοδομήσεως του ναού του Αγίου Νικολάου, αλλά και για την εκπλήρωση του κοινού οράματος των αστικών και εκκλησιαστικών αρχών, αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου, δηλ. της ανοικοδομήσεως του ναού ως χώρου προσευχής και περισυλλογής στο Ground Zero για όλους τους ανθρώπους.

Ενώ η Λιμενική Αρχή ισχυρίζεται δημοσίως ότι επί του παρόντος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Αρχιεπισκοπή ώστε να καταστεί δυνατή η ανοικοδόμηση, εντούτοις, στην πραγματικότητα τον Μάρτιο του 2009 αρνήθηκε συνολικά την έως τότε συμφωνία της με την Αρχιεπισκοπή, για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου στο οικόπεδο της 130 Liberty Street, το οποίο είχε επιλεγεί από τη Λιμενική Αρχή και γειτνιάζει με την αρχική τοποθεσία του ναού. Έκτοτε, η Λιμενική Αρχή απέκρουσε όλες τις προσπάθειες της Εκκλησίας για συνεργασία σχετικά με την ανοικοδόμηση.

Αντίθετα, με την προηγούμενη στάση αγαστής συνεργασίας με την Αρχιεπισκοπή και την Κοινότητα, στάση η οποία επικράτησε μεταξύ 11ης Σεπτεμβρίου και της απότομης μεταβολής της Λιμενικής Αρχής το Μάρτιο του 2009, η Λιμενική Αρχή χωρίς άδεια, ειδοποίηση ή οιαδήποτε νομική αιτιολόγηση, έστειλε μηχανήματα εκσκαφής τόσο στο αρχικό οικόπεδο της 155 Cedar Street, το οποίο είναι ακόμη ιδιοκτησία της Εκκλησίας, όσο και στο οικόπεδο στην θέση 130 Liberty Street, το οποίο κατά τη συμφωνία με τη Λιμενική Αρχή διατέθηκε στην Εκκλησία. Η Λιμενική Αρχή έχει προβεί σε εκτεταμένες ανασκαφές και άλλες οικοδομικές εργασίες, οι οποίες έχουν αποκλείσει την πρόσβαση της Εκκλησίας στη δική της ιδιοκτησία και έχουν καταστήσει και τα δύο οικόπεδα μη-οικοδομήσιμα από την Εκκλησία, άνευ σημαντικών διορθωτικών εργασιών.

Η Κοινότητα και η Αρχιεπισκοπή ευελπιστούν ότι διά της αγωγής που κατετέθηκε, θα εκδοθούν δίκαιες και σωστές αποφάσεις οι οποίες θα επιτρέψουν την ταχεία ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero, όχι μόνο ως ναού για τους πιστούς της κοινότητος, αλλά και ως ναού με ευρύτερη αποστολή που θα προσφέρει ειρήνη και συμφιλίωση, και θα αποτελεί χώρο ιερό, χώρο περισυλλογής και αναμνήσεως για όλους τους ανθρώπους που θα επισκέπτονται το Ground Zero".
www.sofiatimes.com

5 σχόλια:

  1. Kala tous minisane , ai sixtir kleftes oikopedofagoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκεφτείτε με την ολοκλήρωση της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ του Τραπεζίτικου Σιωνισμού, να βλέπουν οι ενορχηστρωτές του, το μικρό Ελληνικό ναό του Αγίου Νικολάου, στο σημείο Ground Zero απ΄ όπου ξεκίνησαν την ολοκληρωτική τους επίθεση κατά της ανθρωπότητας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά έκαναν και καλή επιτυχία μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ναός που γκρέμισαν πρέπει να ξαναχτιστεί, όχι μόνο για λόγους θρησκευτικούς αλλά και γενικότερου συμβολισμού.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο Ground Zero η κυβέρνηση των ΗΠΑ
    (αυτή ενοχοποιείται ...ας είναι άλλοι από πίσω - ίσως κάποια παράξενη αδελφότητα που νομίζω το όνομά της αρχίζει από Βilder... και τελειώνει σε ...berg )σκοπεύει να χτίσει τέμενος παρ' όλη την σφοδρή αντίδραση των Αμερικανών σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο(οι Αμερικανοί και για άλλα πράγματα αντιδρούν όπως λχ για τα τσιπάκια στα διπλώματα οδήγησης (κάτι σαν την δική μας κάρτα του πολίτη) αλλά η κυβέρνησή τους τους ...γράφει συστηματικά και συνεχώς έτσι θα κάνει από εδώ και πέρα ,όπως συστηματικά και η δική μας η κυβέρνηση γράφει τον λαό μας και προσπαθεί να τον πείσει ότι πρέπει να καταπιέζεται η πλειοψηφία για να μην θιχτούν τα προνόμια της μειοψηφίας !!!Δυστυχώς απ' ότι φαίνεται οι Αμερικανοί όπως και οι Έλληνες, κάθονται και σκάνε γιατί δεν έχουν μάθει ακόμη το κόλπο με τα γουρουνάκια που σκαρφίσθηκαν οι πολυμήχανοι γείτονες μας οι Ιταλοί για να φρενάρουν την ανέγερση ισλαμικών χώρων λατρείας στην πατρίδα τους (Μπράβο Ιταλία ,μπράβο γείτονες !)
    Η αρχιεπισκοπή καλώς πράττει που έκανε αγωγή αλλά ειλικρινά αμφιβάλλω αν θα καταφέρει την ανέγερση του ναού στο ίδιο σημείο ακόμη και αν δικαιωθεί από τα αμερικανικά δικαστήρια .
    Φοβάμαι ότι μάλλον , πρέπει να εξοικειωθούμε με την ιδέα του βίαιου εξισλαμισμού όλου του πολιτισμένου/χριστιανικού , κόσμου που προωθεί η νέα τάξη πραγμάτων και η συγκεκριμένη λέσχη .
    Οι στόχοι της είναι ξεκάθαροι. Βίαιος εξισλαμισμός και ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ των χριστιανών ανά τον κόσμο (ο πίνακας(ζωγραφικός ) με την εκσπερμάτωση στον σταυρό ενός ξένου...καλλιτέχνη??? σε γκαλερί στο Γκάζι, την εποχή των Ολυμπιακών στην Αθήνα, είναι ενδεικτικός του σχεδιασμού και του ήθους της νέας τάξης πραγμάτων . Ένα τέμενος στο ground zero είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα !H λέσχη και η νέα τάξη της αυτήν την φορά δεν πιτσιλάει ,απλώς αφοδεύει... στους τάφους των 3.000 αθώων θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεβρίου και επιβραβεύει τον δράστη που κάτω από όλες τις συνθήκες φέρει ακέραια την ευθύνη .Και φυσικά ο δράστης είναι το Ισλάμ (αυτή η ...φιλειρηνική θρησκεία... όπως ισχυρίζονται οι πολλοί πιστοί μουσουλμάνοι που ,ας πανηγύρισαν σε όλο τον αραβικό κόσμο την επίθεση στους δίδυμους πύργους )ακόμη και αν οι ηθικοί αυτουργοί ήταν άλλοι!
    Ίσως τα σχέδια της λέσχης Bilderberg για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού κατά 80, για άλλους 9ο% να στοχεύουν και αυτές τις ίδιες τις ΗΠΑ.Τώρα που έφεραν και στην ίδια τους την χώρα πλήθος αράβων αν θα ξεφύγει κάποιος τρομοκράτης και σκάσει λχ ένα πυρηνικό σε κάποια πολιτεία (πυρηνική βόμβα κατασκευάζει και φοιτητής πανεπιστημίου αρκεί να έχει σχάσιμο υλικό - τώρα οιΆραβες διαθέτουν και τα υλικά και την τεχνογνωσία)θα νίψουν τας χείρας των ... θα δηλώσουν συγκλονισμένοι ...και θα περιμένουν το επόμενο χτύπημα ?
    ή θα ξεκινήσουν τον Γ! Παγκόσμιο?
    Νομίζω ότι και στις δύο περιπτώσεις επιτυγχάνεται με άνεση ο στόχος της μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού κατά 80% που είχε προτείνει ο πολύς , και γνωστός μας Ηenry Kissinger γιατί όχι και κατά 100% (να τους ενοχλούσε άραγε?)εάν η κατάσταση γίνει εκτός ελέγχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.