9/2/11

Η Κεντροδεξιά για τα περί «γκέι παρέλασης» του Γ. Μπουτάρη

Με τη Γενική Διευθύντρια της Turkish Airlines στην Ελλάδα, κ. Γκιουλάι Οζτούρκ, συναντήθηκε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης.(news.travelling.gr/)
Με διαφορετικό τρόπο αντέδρασαν Θεσσαλονικείς πολιτικοί του κεντροδεξιού χώρου στις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη να είναι στο μέλλον ο δήμος πιο ανεκτικός στη διαφορετικότητα και τους ομοφυλόφιλους.

Οι αντιδράσεις στις προθέσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης να τελέσει γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, αλλά και να συναινέσει στη διοργάνωση «γκέι παρέλασης» στην πόλη, όπως αυτές εκφράστηκαν σε συνέντευξή του σε περιοδικό, δεν ήταν ενιαίες, αν και το σύνολο των παραγόντων συμφωνούσαν στο ότι άλλες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής διοίκησης.

Μιλώντας στο «Flash», ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης,  σημείωσε: «Γκέι φίλους έχουμε όλοι μας. Αλίμονο, δεν κάνουμε αποκλεισμούς. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, αλλά διαφωνώ ριζικά γιατί είμαι πιστός στις παραδόσεις, στις αρχές και στην ορθοδοξία. Αν ήμουν δήμαρχος, δε θα πάντρευα εγώ γκέι, όπως είμαι κατά της παρέλασης των γκέι», σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης και κατέληξε: «Χάθηκαν οι ωραίες γυναίκες να παρελάσουν ως μαζορέτες;»

Αντίθετος δηλώνει και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος. «Ο κ. Μπουτάρης πέρα από γραφικός αποδεικνύεται πλέον ως λίαν επικίνδυνος. Αντί να δώσει λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, που κάνουν παρέλαση καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ασχολείται με τις γκέι παρελάσεις και τους γάμους ομοφυλοφίλων. Ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου, αφού νομίζει ότι είναι δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Για τον κ. Μπουτάρη ισχύει το ''όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε''».

Ο Σταύρος Καλαφάτης έκανε λόγο για «μη θέμα» και σημείωσε ότι υπάρχουν δεκάδες πραγματικά προβλήματα της πόλης στα οποία πρέπει να ενσκύψουμε. Ο Θόδωρος Καράογλου θυμήθηκε τη γνωστή ρήση της βασίλισσας Μαρίας Αντουανέτας, που, απαντώντας στο σχόλιο ότι ο λαός πεινά και δεν έχει ψωμί να φάει, είχε πει: «Τότε ας φάει παντεσπάνι». «Ολα αυτά τα θέματα προχωρούν και γίνονται όταν υπάρχει κοινωνική ηρεμία και όχι τώρα, που ο δήμος αλλά και η χώρα έχουν άλλες προτεραιότητες», συμπλήρωσε.
ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
www.agelioforos.gr 

22 σχόλια:

  1. Ο Κανάκης θα ανοίγει την παρέλαση μαζί με τους φίλους του τους λαθρό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. {Ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου, αφού νομίζει ότι είναι δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Για τον κ. Μπουτάρη ισχύει το ''όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε''.}


    πράγματι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πώς την έχει δει ο δήμαρχος;

    υπουργός εξωτερικών;
    υπουργός τουρισμού;
    νομοθετικό σώμα;
    πρωθυπουργός χώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μια φωτογραφία χίλιες λέξεις!
    ο Μπουτάρης στηρίζει και διαφημίζει τουρκικά οικονομικά συμφέροντα!

    τίτλος:ο Μπουτάρ-πασάς κι οι αερογραμμές της πατρίδας του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλο ανεκτικότητα στην ομοφυλοφιλία εν τω πλαισίω του νόμου και άλλο προβολή της. Οι κιναιδοπαρελάσεις κάνουν το τελευταίο, δικαιώνοντας τον Δάσκαλο Καργάκο, ο οποίος ομιλεί περί "εκπουστεύσεως του Γένους".

    Δεν θα κάνουμε προβολή της ανωμαλίας, ακολουθώντας τα παρακμιακά πρότυπα των δυτικών χωρών.

    "Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμ ποιους περιμενατε να σας φερει ο ιδιορυθμος αυτος τυπος για να παρελασουν? τους 300 του Λεωνιδα?
    Αυτους διαθετει το μαγαζι του σαν στοκ και αυτους θα σας πουλησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O άνθρωπος είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!!
    Ο κ.Μπουτάρης καλό είναι να παραιτηθέι απο μόνος του γιατί με την επικύρωση της παρανομης ψήφου των μεταναστών θα φύγει απο τη δημαρχεία με τις κλωτσιές.
    Κ.Μπουτάρη τα ψωμιά σας τελειώνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό είναι μόνο ένα απόσπασμα!

    Στην συνέντευξη του ο Μπουτάρης είπε ότι στην Ελλάδα ο Νόμος δεν επιτρέπει γάμους μεταξύ ομοφύλων και δεν θα πάμε κόντρα στον Νόμο. Αν όμως και εφόσον υπάρξει νομοθετική ρύθμιση πάνω σε αυτό τότε δεν έχει καμία αντίρρηση!

    Αναμφίβολα το διαφορετικό είτε θετικό ή αρνητικό είναι αυτό, ξενίζει και τρομάζει. Προκαλεί τριγμούς στα κοινωνικά θεμέλια. Αποτελεί μίασμα και γι' αυτό το λόγο "απαιτείται" η κάθαρση. Όμως η λύση δεν είναι αυτή. Όλα τα δάκτυλά μας δεν είναι ίσα, μα παρόλα αυτά δεν κόψαμε ή δεν ισιώσαμε κανένα, γιατί απλά το διαφορετικό τους μήκος είναι αυτό που μας δίνει τη δυνατότητα να πιάνουμε το μολύβι για να γράφουμε οτιδήποτε και να υπογραμμίζουμε την αναγκαιότητα του σεβασμού της διαφορετικότητάς του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @12:31
    Ο Μπουστάρης δεν στηρίζει και διαφημίζει μόνο τα τουρκικά οικονομικά συμφέροντα αλλά και οτιδήποτε το Οθωμανικό ;-)

    Aυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαφωνώ με τον κ. Μπουτάρη. Πραγματικα, ολα τα εχει βάλει σε τάξη στον δήμο του και αποφάσισε να ασχοληθει και με διεθνείς συνεργασίες??? Τα ίδια εκανε και με το μνημείο του Ατατουρκ!!!

    Ειναι θέμα συμπεριφοράς τελικα: καταδεικνύει οτι εαν ειναι βγάλουμε κανενα φράγκο ειμαστε ετοιμοι να φτιαξουμε μνημιο σφαγεα, να κλεισουμε συμφωνίες με τουρκικες εταιρειες, να κανουμε gay παρελασεις...μηπως να μαζευαμε εμεις λεφτα για να μας αδειασει την γωνιά ο κ. Μπουτάρης?? σιγουρα θα τον βάλουμε σε πειρασμο....

    Κορίνθιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απο που ξεκιναει η επισκεψη των
    γνωστων μεγαλοεπενδυτων;
    Mηπως απο την θεσσαλονικη;
    Tυχαιο;
    Δεν νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Τό Αυτό"
    STEPHEN KING.
    "Αφιερώνω μέ ευγνωμοσύνη αυτό τό βιβλίο στά παιδιά μου(λόγια τού συγγραφέα).
    Η μητέρα μου καί η γυναίκα μου μέ έμαθαν νά είμαι ά ν τ ρ α ς.
    Τά παιδιά μου μέ έμαθαν νά είμαι ελεύθερος........
    Παιδιά μου,ο μύθος είναι η αλήθεια μέσα στό ψέμα,καί η αλήθεια αυτού τού μύθου είναι πολύ απλή!η μαγεία υπάρχει".Σ.Κ.
    ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μιλώντας για την σεξουαλική "επιλογή" των ομοφυλοφίλων σε περιοδικό του χώρου, ο Μπουτάρης είπε κατά λέξη και τα εξής:

    "Έχω δοκιμάσει και εγώ τις "χαρές" και τις "λύπες" αυτής της επιλογής"!!!!

    Το έχει δοκιμάσει δηλαδή το "σύκο" ο κ. Μπουτάρης!!!



    (Χθες βράδυ στο EXTRA 3-Παπαγιάννης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α ΡΕ ΓΕΡΟ , ΚΟΙΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΜΟΡΙΑ . ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΖΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ . ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ , ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο κ. Μπουτάρης ως δήμαρχος οφείλει να λύσει πολλά προβλήματα της πόλης και όχι να ρίχνει πυροτεχνήματα για Κεμάλ,για τούρκους τουρίστες, για Νεότουρκους και για ομοφυλόφιλους. Διαφορετικά θα υπάρξουν αντιδράσεις διότι πχ δεν είναι δυνατόν να μας κάνεις μνημείο(ή δρόμο) για τον Κεμάλ σε Ελληνικό έδαφος. Τιμάς έναν σφαγέα του λαού σου! Είναι εξωφρενικό.
    Όσον αφορά το τελευταίο το οποίο είναι το πιο πρόσφατο πυροτέχνημα του έχω την εξής άποψη:
    Η διαφορετικότητα και οι προσωπικές επιλογές είναι σεβαστά. Ωστόσο, δεν μπορούμε να προβάλουμε πχ με παρελάσεις την ομοφυλοφιλία ως πρότυπο. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε φυσιολογικό τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Μπορούν να υπογράφουν ένα χαρτί συμφώνου συμβίωσης ώστε να ρυθμίζει νομικής φύσεως θέματα (κληρονομικά κτλ) αλλά όχι γάμους. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε γάμους ομοφυλόφιλων διότι προσβάλει την επιλογή των περισσότερων πολιτών. Φτάνουμε στο άλλο άκρο δηλ. Όπως λοιπόν οι ετερόφυλοι πρέπει να σεβαστούμε τις προτιμήσεις τους έτσι και οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να σεβαστούν το ιερό μυστήριο του γάμου. Άλλο να τους σεβαστούμε κι άλλο να φτάσουμε στο σημείο να προβάλουμε την ομοφυλοφιλία ως πρότυπο μέσω παρελάσεων και γάμων. Εννοείται φυσικά ότι ούτε λόγος για να μεγαλώουν παιδιά τέτοιου είδους ζευγάρια. Από ψυχολογικής μεριάς εξεταζόμενο είναι εξωφρενικό. Αν υιοθετούσαν ένα αγοράκι τι πρότυπο θα είχε το παιδί?
    Τέλος για να είμαι δίκαιος, σχολιάζοντας τα λόγια του κυρίου Βελόπουλου σχετικά με το θέμα των σκουπιδιών θέλω να τονίσω ότι άλλος φρόντισε και άφησε τα οχήματα του δήμου σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα το γνωστό πρόβλημα με τα σκουπίδια. Στο αμαξοστάσιο πόσα απορριμματοφόρα έτοιμα προς χρήση παρέλαβε ο Μπουτάρης και πόσα εκτός λειτουργίας? Φυσικά είναι ο νέος δήμαρχος και πρέπει να δώσει λύσεις αλλά μην ξεχνάμε τις ευθύνες του ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ που παρέδωσε στόλο απορριμματοφόρων σε κακά χάλια. Επίσης, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι έγινε με τα χρήματα που χάθηκαν επί Παπαγεωργόπουλου απο το ταμείο. Μόνο ένας υπαλληλάκος πιάστηκε. Μόνος του τα κανε όλα?
    Να τα λέμε όλα άσχετα αν δεν χωνεύουμε τον Μπουτάρη. Μόνο έτσι είμαστε δίκαιοι.

    ΥΓ: Ψωμιάδης είπε: «Χάθηκαν οι ωραίες γυναίκες να παρελάσουν ως μαζορέτες;»

    Πανίκα ζούμε για να σε ακούμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. γιωργο τον ψηφισατε ,καποτε πρεπει να καταλαβουμε οτι η δημοκρατια δεν ειναι ουτοπια θελει μυαλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πως το κρατάει έτσι κόντρα μη πετάξυ το πτηνό, ο Μπουτάρης, κι άλλη πάλι το σφίγγει λες και θα το πνίξει.

    Κάτι λέει το ΥΓ: Ψωμιάδης είπε: «Χάθηκαν οι ωραίες γυναίκες να παρελάσουν ως μαζορέτες;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Ο "ΚΥΡΙΟΣ" ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ν' ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!!
    ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΤΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!!! ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΧΟΛΕΡΑ!!! ΝΑΙ!!! ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ "ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ" !!!
    ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΣΚΑΤΑ!!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @7:53 Δημοσθένης ο Μακεδών : Σωστά !!! Δεν μπορούμε να ανεβούμε στα πεζοδρόμια από τα καθίσματα,δεν μπορούμε να περπατήσουμε από τα μηχανάκια-μηχανές και η περίοδος χάριτος τελειώνει.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εάν επί επί δημαρχίας Μπουρδάρη γίνει μια τέτοια παρέλαση, ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος είναι διατεθειμένος να τοποθετήσει ως βασιλιά καρνάβαλο έναν τεράστιο Μουσταφά Κεμάλ, γνωστό αρχιομοφυλόφιλο;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.