23/2/11

Ο Καντάφι καλεί σε εμφύλιο!

Νοέμβριος 2010  -  Το βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Καντάφι απονέμεται στον ( σε ποιόν άλλον άλλωστε!!! )  Ερντογάν.
του Δελαστίκ


Επιλέγοντας να μιλήσει από το διάτρητο από βόμβες σπίτι που έμενε το 1986, όταν τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη το βομβάρδισαν για να τον σκοτώσουν και αντ’ αυτού κομμάτιασαν τη μικρή κόρη του, ο Μουαμάρ Καντάφι προσπάθησε χτες το βράδυ να σηματοδοτήσει ευθύς εξαρχής την απόφασή του να αντισταθεί. Το διάγγελμα που εκφώνησε ήταν ορισμένες στιγμές παραληρηματικό, αποκαλύπτοντας έναν άνθρωπο που ήταν αδύνατον να χωρέσει ο νους του ότι έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του μάζες του λιβυκού λαού, για τον οποίο όντως έχει κάνει απείρως περισσότερα από οποιονδήποτε Λίβυο ηγέτη του παρελθόντος.
Ο Καντάφι του χθεσινού διαγγέλματος ήταν εμφανώς ένας ηγέτης που έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα της χώρας του σήμερα. Απέδωσε την εξέγερση σε μια μικρή μειοψηφία «ξένων», που... ποτίζουν ναρκωτικά τους νέους Λίβυους και τους κατευθύνουν εναντίον του καθεστώτος!


Αυτό που έχει πολιτική ουσία είναι ότι ο Καντάφι δήλωσε ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τη χώρα. Θα μείνει να πολεμήσει και, αν χρειαστεί, θα πεθάνει ως μάρτυρας, ως Βεδουίνος πολεμιστής.
Δεν προτίθεται να πολεμήσει μόνος του. Νομίζοντας προφανώς ότι εξακολουθεί να περιβάλλεται με την επαναστατική αίγλη του παρελθόντος του, ο Καντάφι κάλεσε όλους τους οπαδούς του να βγουν από τα σπίτια τους και από αύριο να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, εξοντώνοντας αυτοί και όχι ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας τους «συνωμότες», τους «αρουραίους», τα «γατιά», όπως αποκαλούσε τους εξεγερμένους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές.
Ο Καντάφι κάλεσε όλους όσοι τον αγαπούν να σχηματίσουν «λαϊκές επιτροπές άμυνας» της επανάστασης, αλλά και «πειθαρχικές επιτροπές», που στην κωδική γλώσσα αυτών των αραβικών καθεστώτων σημαίνει ένοπλες επιτροπές που θα εκτελούν ενόπλους εχθρούς του καθεστώτος.
Πίσω από αυτές τις μεγαλόστομες επιθετικές εξαγγελίες, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για γενικευμένο εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη, με άγνωστη έκβαση αναφορικά με την ενότητα της χώρας, και ενδεχομένως εξαιρετικά αιματηρό, ομολογούνται έμμεσα από τον Καντάφι μια σειρά δυσκολίες που αντιμετωπίζει το καθεστώς του.
Το σύνθημα «Ελευθερώστε τη Βεγγάζη!», που έριξε από τηλεοράσεως ο Καντάφι, συνιστά έμμεση επιβεβαίωση από τον ίδιο τον Λίβυο ηγέτη ότι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Λιβύης βρίσκεται ολοκληρωτικά εκτός κυβερνητικού ελέγχου, οπότε η ανακατάληψή της είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, αφού το πέρασμα της πόλης υπό την εξουσία των αντικαθεστωτικών δυνάμεων προϋποθέτει την εξουδετέρωση ή το πέρασμα με τους εξεγερμένους τόσο των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών όσο και των «λαϊκών επιτροπών» της Βεγγάζης.
Η επίκληση της «προστασίας των γυναικών από τις επιθέσεις εναντίον τους, και μέσα στα σπίτια τους, κατσαπλιάδων» ακόμη και στην Τρίπολη ως δικαιολογίας για τη συγκρότηση των «πειθαρχικών επιτροπών» υποδηλώνει ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει αποσυντεθεί τόσο πολύ ακόμη και μέσα στην πρωτεύουσα, ώστε δρουν πλέον ανεξέλεγκτα ένοπλες συμμορίες πλιατσικολόγων, που κλέβουν, ληστεύουν, βιάζουν, σκοτώνουν τον πληθυσμό.
Οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις του Καντάφι στους οπαδούς του να βγουν από αύριο στους δρόμους συνιστά επίσης έμμεση ομολογία της ανεπαρκούς κινητοποίησης και μαχητικής διάθεσης της λαϊκής βάσης του καθεστώτος, η οποία ήταν υποτίθεται ευρύτατη, αλλά αυτό δεν αποδεικνύεται εμπράκτως την κρίσιμη ώρα.
Κάποιες αναφορές επίσης του Καντάφι στα πυρά στρατιωτικών μονάδων και πολεμικών αεροσκαφών εναντίον διαδηλωτών φαίνεται να επιτρέπουν την εξαγωγή του συμπεράσματος ότι αληθεύουν επί της ουσίας οι μεταδοθείσες από αραβικές πηγές σχετικές πληροφορίες.
Οι εξελίξεις τα αμέσως επόμενα 24ωρα πάντως θα δείξουν αν η Λιβύη θα βυθιστεί σε εμφύλια σύρραξη, οπότε ούτε καν η επιβίωσή της ως ενιαίο κράτος δεν είναι σίγουρη, ενώ οι συνέπειες στην αγορά πετρελαίου θα είναι πολύ σοβαρές, ιδιαιτέρως αισθητές στην Ευρώπη.
ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Αδύνατον να επιβιώσει
Η έκβαση της λιβυκής κρίσης και η κατάσταση που θα προκύψει από αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθούν αυτή τη στιγμή. Το βέβαιο όμως είναι ότι αποκλείεται πλέον να επιβιώσει το καθεστώς που είχε εγκαθιδρύσει στη Λιβύη ο Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος αποκλείεται επίσης να παραμείνει ηγέτης της χώρας, μετά την τόσο εκτεταμένη εξέγερση εναντίον του και τις σφαγές που διαπράττει για να διασώσει το καθεστώς του. Τι καθεστώς θα είναι αυτό που θα αντικαταστήσει την «Τζαμαχιρία» του Καντάφι, παντελώς άγνωστο. Ισως περισσότερο κοινοβουλευτικό, αν και αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο σε μια χώρα σαν τη Λιβύη. Από οικονομική σκοπιά πάντως, οι Λίβυοι θα περάσουν πολύ χειρότερα.

25 σχόλια:

  1. Διαγελμα-παραληρημα ενος ασθενους=

    «Θα πεθάνω σαν μάρτυρας. Ο Μουαμάρ Καντάφι αντιπροσωπεύει την ιστορία της Λιβύης. Ο Μουαμάρ Καντάφι δεν είναι ένας πρόεδρος, δεν είναι ένας κοινός άνθρωπος κατά του οποίου μπορεί να διαδηλώσει κάποιος» δήλωσε σε ένα παραληρηματικό διάγγελμα.

    Καλα σε ολη την Λιβυη δεν υπαρχει ενας ψυχιατρος πατριωτης να αναλαβει το κοστος και να μιλησει για μια απο τις δυο ψυχικες νοσους απο την οποια πασχει ο Κανταφι=
    1) Παρανοειδης Σχιζοφρενια
    η 2)Απλη Παρανοια
    [χρειαζονται 5-10 λεπτα της ωρας συζητηση με αυτον για διευκρινηση απο ποια απο τις δυο πασχει]
    Ειναι επαναλαμβανομενη η ιστορια αυτη στην ανθρωποτητα ενας ψυχικα αρρωστος να κυριαρχει στα θυματα του ητε πολιτικα ητε θρησκευτικα ητε μεταφυσικα.Απεχει αρκετα η ανθρωποτητα απο την ημερα που αυτοι οι ασθενεις απλα θα περιθαλπτονται αλλα μεχρι τοτε αυτοι οι ανθρωπο απλα θα ειναι εργαλεια στα χερια της διεθνους κυριαρχιας για χειρισμο των μαζων και...οπου "κατσει".

    23 Φεβρουαρίου 2011 11:29 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα απειλει να τινάξει τους αγωγούς πετρελαίου στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι! φωτό του γεωργάκι και του Παπουλια με αγκαλιές και φιλιά με τον δολοφόνο Καντάφι δεν έχετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θέλω να κάνω την Κασσάνδρα αλλά πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος θα έχουμε μεγάλες εισροές λαθρομεταναστών από τις χώρες του ντόμινο των εξεγερμένων ισλαμικών χωρών , οι οποίοι θα αιτούνται πολιτικό άσυλο .

    Η νοοτροπία , η κουλτούρα και γενικά το πολιτικό επίπεδο των πολιτών των χωρών αυτών φοβάμαι ότι θα επαληθεύσουν το σενάριο της φάρμας των ζώων του Όργουελς .

    Εύχομαι οι φόβοι μου να μην επαληθευθούν .

    Αυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο "ελληνας”.
    πρωθυπουργός , εμφανίζεται ως μέλος Μ.Κ.Ο που έχει ιδρύσει ο δικτάτορας της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι!
    Παρείτσα με τους πιό στηγνούς δικτάτορες ο δικός μας, που σήμερα αιματοκυλούν τους λαούς τους.
    ό,τι σκατά, και το φτυάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα περιεκτικό άρθρο για τις κατά τόπους αραβικές δημοκρατίες σήμερα.

    http://alloukiallou.blogspot.com/2011/02/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιό ωραίες είναι οι φωτογραφίες του Γιωργάκι με τον Καντάφι! Σχεδόν σαν ερωτευμένο ζευγαράκι ηταν μεταξύ τους στο κανταφικό αντίσκηνο !
    Βέβαια ο Καντάφι μόνο χάρες στον Ερντογάν έκανε ! Εξού και μας διαμήνυσε ότι δεν αναγνωρίζει την Γαύδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδιά μια φωτό Καντάφι-Γεωργάκι δεν βάζετε να γελάσουμε λίγο ? τόσες κυκλοφορούν στα μπλογκς!Όλο μάτσα μούτσα και κουμπαριές και φιλιά είναι! πού είναι τώρα να τον στιρίξουν τον φίλο τους οι σοσιαλ-λησταίοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυγερινέ,

    Έχεις δίκιο, αλλά θα τους βολέψει κι αυτούς η καλή Μαρκησία Anne dall’ Aras-Ragoussis :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανεξάρτητα τι θα γίνει στη Λιβύη και στις άλλες Αραβόφωνες χώρες, η Ελλάδα έχει υποχρέωση να προστατεύσει τους Χριστιανικούς-Ορθόδοξους-Ρωμαίικους πληθυσμους των χωρών αυτών, και να τους Ελληνοποιήσει(όπως κάναμε και με τους Τουρκόφωνους Ορθόδοξους) χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον από αυτούς θέλει να γίνει Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και δλδ EAST αν λόγω φόβου δηλώσουν οι περισσότεροι ότι θέλουν να γίνουν Ελληνες πρέπει να τους κάνουμε δημιουργώντας έτσι έναν νέο δεύτερο Δουρειο Ιππο στην χώρα μας ; Ο Πρώτος βρίσκεται ήδη στην Βουλή 300 στον αριθμό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρίν τους στείλει τους λαθρομετανάστες στην Ευρώπη αποφάσισε να σφάξει μερικούς επιτόπου! Ειναι και αυτό μιά λύση.
    Να τους πληρώνουμε να σφάζουν .....τους λαούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΓΑΠ θα εχει την ιδια μοιρα με τον σοσιαλιστη παραφρονα της λιβυης.
    Εδω απλα τιθεται το ερωτημα:
    Για τα πανηγύρια:Ο Παπανδρέου η' μήπως...εμείς;

    Αλλα θα ξυπνησουμε,που θα παει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. (παπαρ)East ειπε:

    Οι Αραβες, οι Βεδουινοι, κι εν γενει ολοι οι Αφρικανοι (ιδιως οι Πυγμαιοι κι οι Ζουλου) ειναι στην πραγματικοτητα Ελληνες, κι οσο πιο γρηγορα τους φερουμε στην Ελλαδα και τους κανουμε ορθοδοξους τοσο το καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Το διάγγελμα που εκφώνησε ήταν ορισμένες στιγμές παραληρηματικό.."

    Τώρα έχασε το μυαλό του ο Καντάφι;
    Πριν λίγους μήνες συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό με αγκαλιές και φιλία και δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο ίσα ίσα είχαν αναγγελθεί και επενδύσεις στην Ελλάδα μαζί με αυτές του Κατάρ.

    Τώρα το παρόν ιστολόγιο επιμελώς αποφεύγει να ανεβάσει τις αντίστοιχες φώτο (για να μην λαϊκίσει;) θάβοντας ένα γεγονός.
    και αντί για όλα αυτά βάζει το βραβείο που έδωσε ο Καντάφι στον Ερντογάν...

    Τι να πούμε ;

    Κύριε Καλεντερίδη καλό θα ήταν να κοιτάμε πρώτα την δική μας καμπούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπάρχει κανένας πολιτικός ηγέτης στην ΕΕ που να μην εναγκαλιζόταν περιχαρής με τον Καντάφι;
    Η ΕΕ "πιστή" στις δημοκρατικές αξίες που πρεσβεύει τα είχε κάνει πλακάκια με όλα τα αραβικά καθεστώτα αδιαφορώντας για τους λαούς εφόσων τα οικονομικά ανταλλάγματα ήταν καλά.
    Αλλά και γιατί όχι; Η κατάκτηση της δημοκρατίας από έναν λαό είναι θέμα του ίδιου αυτού του λαού. Δημοκρατία επιβεβλημένη δεν γίνεται εκτός αν θέλαμε άλλο ένα Ιράκ στα χέρια μας. Αλλά τώρα που ένας λαός σφαγιάζεται στη γειτονιά μας προφανώς και πρέπει να γίνει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παντως για σκεφτειτε το φιλοι:
    Αν ανοιγαμε κιαπο ενα γραφειο πολιτογραφησεως σε καθε χωρα της αφρικης και ασιας τι μεγαλο αντικτυπο θαχε :
    Ολη η αφρικη και η μιση μεση ανατολη μαζι με την νοτιοανατολικη ασια Ελλαδα...
    Το οραμα του Μ.Αλεξανδρου θα αποκτησει σαρκα κιοστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. η κατασταση στη Λιβυη πλυν Βεγγαλης Τομπρουκ και Ντερνα δεν εχει καμια απολυτως σχεση με ολα αυτα που βλεπουμε στην TV αναμεταδηδωμενα απο το Aljazeera, Ολα στημενα to CNN εχει αφησει αξιο διαδοχο στη περιοχη...θυμιζω το ρολο του στον πολεμο του κολπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η μεταφραση απο το λογω του Κανταφι που εκανε το Aljazeera δεν ειχε σχεση με αυτα που ελεγε...οποιος δημοσιογραφος θελει μπορει να το διασταρωσει με αξιοπιστες πηγες απο Λιβυη...ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΨΩΜΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ...ΟΥΤΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΙ,ΟΥΤΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΥΨΕΙ...ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 3:50 Ποιά καμπούρα Εγκεμέν μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "αι δλδ EAST αν λόγω φόβου δηλώσουν οι περισσότεροι ότι θέλουν να γίνουν Ελληνες πρέπει να τους κάνουμε δημιουργώντας έτσι έναν νέο δεύτερο Δουρειο Ιππο στην χώρα μας ; Ο Πρώτος βρίσκεται ήδη στην Βουλή 300 στον αριθμό.. "

    Μιλώ για Χριστιανούς-Ορθόδοξους-Ρωμιούς, κι όχι γενικώς για οποιονδήποτε. Αν μέσα σε αυτούς έρθει και κανένας πράκτορας(αυτό μπορεί να γίνει και με τον τουρισμό. Τι θα γίνουμε δηλαδή, Βόρεια Κορέα;), τότε η αστυνομία θα τον συλλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό πού μέ ενοχλεί περισσότερο σέ αυτή τή χώρα είναι η υποκρισία καί η επιλεκτική ευαισθησία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε τό φίλο σέ αυτόν τον ψυχασθενή δικτάτορα, αλλά καί σέ άλλους τύπου Μουμπάρακ, Κάστρο κτλ.

    Οι δικοί μας κουκουέδες καί τσιριζαίοι δέν έχουν μιλήσει γιά τά δικαιώματα αυτών των λαών πού έχουν τήν ατυχία νά τούς καταδυναστεύουν αιμοσταγείς δικτάτορες. Γιά Κίνα, Σαουδική Αραβία, Βόρεια Κορέα δέν έχει γίνει καμμία διαδήλωση. Μόνο τούς Ισραηλινούς ξέρουν νά κατηγορούν. Ασε τόν Γεώργιο Παπαδόπουλο. Αυτόν θά τόν κατηγορούν γιά τά επόμενα οκτακόσια χρόνια.

    Πρέπει νά κατηγορούμε όλους τους δικτάτορες καί δολοφόνους ή μόνο τούς μισούς; Ακούς κακομοίρα Παπαρήγα; Εν τω μεταξύ τόν Ντερτιλή τόν έχουν ακόμα φυλακή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. O Ανδρέας Παπανδρέου είχε προ ετών παρομοιάσει το καθεστώς Καντάφι με την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία ή κάνω λάθος;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κωνσταντίνε ΟΧΙ !!!
    Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προ μηνών παρομοιάσει την σημερινή Ελλάδα με την ...αρχαία Λιβύη !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για τα σχόλια των Ανώνυμων 7:04μμ και 7:27μμ θα ήθελα να επιβεβαιώσω προσωπικά ότι είναι απολύτως σωστά (μέχρι την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου τα χαράματα μπορώ να έχω κάποια προσωπική εμπείρια, αφού τότε πήγα στο αεροδρόμιου της Τρίπολης με σκοπό να αναχωρήσω για Ρώμη).

    Το AlJazeera έχει αναλάβει στη συγκεκριμένη περίπτωση τον διατεταγμένο ρόλο της προπαγάνδας και ακολουθουν (αναπαράγωντας τις ίδιες αναφορές "αυτοπτων" μαρτύρων) τα CNN, BBC, France24 και τα δικά μας κανάλια.

    Από τις 16 με 17 Φεβρουαρίου ξεκίνησε μια πιό έντονη παρουσία των αστυνομικών σε σημεία της Τρίπολης που υπήρχαν κυβερνητικά κτίρια και φρουρων στρατιωτών στα στρατόπεδα.

    Το απόγευμα Τετάρτης 16/2 είδα μιά μικρή ομάδα νεαρών οπαδών του Καντάφι πανω σε αυτοκίνητα (γύρω στα 4 με 5 μεγάλα τζιπ) να πανυγυρίζουν με σημαίες και μεγαλες φωτογραφίες και αφίσες του Καντάφι. Αυτο συνέβει κοντά στην συμβολή του αυτοκινητόδρομου προς αεροδρόμιο με τον περιφερειακό δρομο (2nd ring) δηλ. σχετικά μακριά από το κέντρο της Τρίπολης.

    Την μεθεπομενη ημέρα το βράδυ έγινε η μεγάλη συγκέντρωση των οπαδών του Καντάφι στο κέντρο (Πράσινη Πλατεία) και εμφανίστηκε ο ίδιος να πανηγυρίζει ανάμεσα στους οπαδούς του (πρέπει να ήταν στην οδό Ομαρ Μουχτάρ).

    Πιό ουσιαστική κινητοποίηση στρατού διαπιστωσαμε την Κυριακή 20 Φεβρ. το πρωί πηγαίνωντας στην εργασία μας είδαμε στρατιωτικά οχήματα (τυπου μεγάλου αγροτικού) με αντιαεροπορικά διδυμα πυροβόλα και εφόδια στον περοφεριακό δρόμο.

    Από το βράδυ Κυριακής 20/2 ακούγαμε σποραδικούς πυροβολισμούς από μακριά, από την μεριά του κέντρου της πόλης και από νότια. Η συχνότητα ήταν 3 με 4 πυροβολισμοί κάθε μισή ή μιά ώρα περίπου. Την Δευτέρα το πρωί το ίδιο με λιγότερη συχνότητα και το βράδυ Δευτέρας προς Τρίτη λίγο περισσότερο.

    Την Τρίτη τα χαράματα ξεκινήσαμε (2 άτομα) από το σπιτι για το αεροδρόμιο ....
    αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία η οποία είχε αίσιο τέλος αφού γράφω αυτό το σχόλιο από το σπίτι μου στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.