8/2/11

Επίσκεψη του Επικεφαλής της ΜΙΤ Hakan Fidan στο Αζερμπαϊτζάν


O Επικεφαλής  της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) επισκέφθηκε το Αζερμπαϊτζάν  μετά απο  πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Ασφαλείας του Αζερμπαιτζάν Eldar Mahmudov.
Η συνάντηση τους έγινε την Κυριακή και σε αυτή συζητήθηκαν διάφορα  θέματα μεταξύ των οποίων ήταν η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας, της λαθρομετανάστευσης και της διακίνησης ναρκωτικών,τις συνέπειες της  σύγκρουσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν καθώς και τις  προοπτικές της  στενότερης και παραγωγικότερης συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.

O Hakan Fidan συναντήθηκε  στο Μπακού και με ανώτατους αξιωματούχους του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του  Ilham Aliyev, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι επισκέπτεται για πρώτη φορά το Αζερμπαιτζάν ως επικεφαλής της ΜΙΤ.

Ο Ilham Aliyev  ανέφερε πώς οι σχέσεις  Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας βασίζονται στις αρχές της φιλίας και της αδελφικότητας  και παράλληλα τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας στην περιοχή, προσθέτοντας ότι η  ανάπτυξη των σχέσεων του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας στον τομέα αυτό θα  έχει θετικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την περιοχή.
http://en.apa.az/news,http://news.az/articles/politics/30990

2 σχόλια:

  1. είδε ο τούρκος τη γενιά του κι αγάλλιασε η καρδιά του,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι γυρευει η Τουρκια στο Αζερμπαιτζαν? Μα ο,τι γυρευει η αλεπου στο παζαρι,να αρπαξει κανενα κοτοπουλο.Ετοιμαζονται για σκληρο πολεμο Αζερμαιτζαν και Αρμενια για το Ναγκορνο Καραμπαχ,εναν πολεμο χειροτερο απο τον προηγουμενο γιατι και οι δυο χωρες εχουν πολλαπλα εξωπλιστει.Το 2010 υπηρξαν αψιμαχιες με 25 νεκρους.Η τουρκια σιγουρα δεν στηριζει την Αρμενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.