25/3/11

Κυπριακές δοκιμές στην ΑΟΖ σύντομα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, ρωτήθηκε χθες κατά πόσο υπάρχει η οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με τις προκαταρκτικές δοκιμές του Ισραήλ στην Αποκλειστική Οικονομική του Ζώνη και απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι «είναι πρόωρο ακόμα».Πρόσθεσε, επίσης, πως «υπολογίζουμε ότι στην Κύπρο οι δοκιμές θα γίνουν μετά το καλοκαίρι μέχρι τέλος του χρόνου.
Ο ΥΠΕΞ μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε με συνεργάτες μελών του αμερικανικού κογκρέσου, τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στις συνομιλίες, τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και το ρόλο της Κύπρου ως της μόνης χώρας, που διατηρεί σχέσεις με τις αραβικές χώρες και το Ισραήλ στην περιοχή.
Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της συνάντησης, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ενημέρωσε τους συνεργάτες μελών του αμερικανικού Κογκρέσου «για τις συνομιλίες, για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε., τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας» και «βεβαίως, το ρόλο που η Κύπρος έχει στην περιοχή, ειδικά τώρα που είμαστε η μόνη χώρα στην περιοχή που έχουμε σχέσεις και ανοικτό διάλογο με όλες τις χώρες και τις Αραβικές και το Ισραήλ».
Παράλληλα, ανέφερε ότι «συζητήσαμε και διμερή θέματα σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε το Κογκρέσο και η Γερουσία να συμβάλουν στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 25/03/2011




1 σχόλιο:

  1. Εμάς μας κάνει δοκιμές στην.... "υφαλοκρηπίδα" μας ο Τούρκος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.