5/3/11

Απέρριψαν τις κυβερνητικές προτάσεις οι μετανάστες της Υπατίας


Σε αδιέξοδο παραμένει το ζήτημα των μεταναστών του Μεγάρου Υπατία, καθώς μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν οι απεργοί πείνας αποφάσισαν να απορρίψουν ομόφωνα την πρόταση της κυβέρνησης για «καθεστώς ανοχής», κρίνοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά τους για νομιμοποίηση.

Οι μετανάστες αρνήθηκαν εξάλλου την πρόταση του υπουργού Υγείας για μεταφορά τους σε νοσοκομεία, εν όψει και της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών τις επόμενες ημέρες και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να μεταφέρονται στα νοσοκομεία, μετά από οδηγίες των γιατρών, όσοι χρειάζονται νοσηλεία.
Τόνισαν επίσης ότι η απεργία πείνας είναι δικός του αγώνας και στηρίζεται στις δικές τους αποφάσεις, ενώ ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι υποκινούμενοι και ζήτησαν να σταματήσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες που, όπως υποστήριξαν, διαδίδονται από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση.
Όπως ανέφερε εκ μέρους της ιατρικής ομάδας που παρακολουθεί την υγεία των απεργών πείνας ο Θανάσης Καραμπέλης, θα ήταν καλύτερο διακομιστούν οι μετανάστες στα νοσοκομεία ώστε να είναι πιο ασφαλείς, όσον αφορά τις ανάγκες νοσηλείας τους. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η απόφαση είναι των ίδιων των απεργών πείνας και ότι οι γιατροί δεν μπορούν να τους αναγκάσουν να κάνουν ο,τιδήποτε παρά τη θέλησή τους. «Η κυβέρνηση με αυτά που προτείνει δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί λύση το να εισαχθούν στα νοσοκομεία και να μείνουν εκεί μέχρι να πεθάνουν», εκτίμησε, σημειώνοντας πως σήμερα τέσσερις απεργοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, στο οποίο συνολικά βρίσκονται 66 άτομα.
Σημειώνεται ότι χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε νωρίτερα, η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας με εκπροσώπους των μεταναστών απεργών πείνας.
Από την πλευρά της κυβέρνησης διαβεβαιώθηκε δια στόματος του υπουργού υγείαςΑνδρέα Λοβέρδου ότι «το θέμα της ανθρώπινης ζωής δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής». «Πάνω σε αυτή τη συμφωνία θα βαδίσουμε για την επίλυση του προβλήματος», πρόσθεσε.
Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι αποτελεί θετικό βήμα για την κυβέρνηση το γεγονός ότι «είχαμε επικοινωνία για να ξεκαθαρίσουμε αυτά που λέμε από την πρώτη ημέρα». «Η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε, «έχει εξαντλήσει τα περιθώρια του νόμου. Δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών».
Όπως είπε, οι απεργοί υπέβαλαν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα μελετηθούν. «Εξηγήσαμε τα όρια που μπορούμε να κινηθούμε. Η πρότασή μας διαφοροποιεί τις συνθήκες που ζουν και εργάζονται στη χώρα. Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό εάν σταματήσουν την απεργία πείνας», κατέληξε. Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε και αυτός ότι «τίποτα δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή».
Από τους απεργούς πείνας ζητήθηκε χορήγηση ανθρωπιστικού καθεστώτος, πρόταση που απορρίφθηκε. Σύμφωνα με το νόμο, το ανθρωπιστικό καθεστώς χορηγείται σε αλλοδαπούς που είχαν στο παρελθόν άδεια παραμονής ή αποδεικνύεται ότι ζουν στη χώρα ως παράνομοι για 12 χρόνια.
Σύμφωνα με το νόμο, το υπό ανοχή καθεστώς χορηγείται σε παρανόμους μετανάστες, όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι όπως τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι. Συνιστά αναστολή απέλασης για έξι μήνες. Η αναβολή απέλασης μπορεί να ανανεωθεί για εύλογο χρονικό διάστημα, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Επίσης, το υπό ανοχή καθεστώς προβλέπει δυνατότητα νόμιμης εργασίας για όσο καιρό παραμένει ο αλλοδαπός στη χώρα. Όμως, για την εφαρμογή του νόμου και κατά συνέπεια των συγκεκριμένων διατάξεων, οι οποίες προστέθηκαν στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις Επιστροφές, απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, το οποίο εκκρεμεί.
ΛΑΟΣ: Η Πολιτεία εκβιάζεται από την απεργία πείνας
Στη διάρκεια σύσκεψης στελεχών του ΛΑΟΣ, ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι είχε επισημάνει στην κυβέρνηση πως οι μετανάστες απεργοί πείνας «έπρεπε από την πρώτη στιγμή να εκδιωχθούν από τη Νομική» και υποστήριξε ότι «σήμερα η Ελληνική Πολιτεία εκβιάζεται από την απεργία πείνας».
«Ο κίνδυνος και εδώ πάλι είναι προφανής. Εάν κάποιος από αυτούς πεθάνει, που έχω την αίσθηση ότι κάποιοι ποντάρουν σε έναν τέτοιο θάνατο, αντιλαμβάνεστε ότι ο κίνδυνος του να έχουμε έναν γενικότερο ξεσηκωμό των Μουσουλμάνων είναι πάρα πολύ μεγάλος», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος εκτίμησε πως «η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί στο δίλημμα» από τη μια υπερασπιστεί τη νομιμότητα και από την άλλη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τον θάνατο ενός εξ αυτών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

16 σχόλια:

  1. Ας τους "νομιμοποιήσουν" στην Άνω Ιερουσαλήμ, να τελειώνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

    Σεβαστο το δικαιωμα τους να αυτοκτονησουν - η, αμεση απελαση απο την χωρα.

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 300 κρεβατια ενα ολοκληρο νοσοκομειο δεν μας λενε ποσο μας εχουν κοστισει μεχρι τωρα ,να κανουν τον λογαριασμο και να τον στειλουν στους τσιριζα και τους αλλους υποστηρικτες ,και να μας πουνε τελικα ποσο μας στοιχιζουν τα 3.000.000.λ/μεταναστες ,σε ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη , για 200.000 παιδια αλλοδαπα στα σχολεια δια 20 εκαστη ταξη [ τμημα]=10.000 αιθουσες και 10.000 δασκαλοι βγαλτε σουμα ,χωρια τα νηπιαγωγεια, οσο για τα εμβαζματα στης πατριδες τους ακουσα κατι για 16δις ποσο θα αντεξουμε ,αφου ηδη εχουμε φαλιρισει .Καθε 3 λ/μεταναστες ενας Ελληνας χανει την δουλεια του φτανει πια δεν αντεχουμε αλλο .Οι λ/μεταναστες ειναι το πρωτο προβλημα της Ελλαδας πρεπει να το λυσουμε αμεσα τι κανει ο Φραγκος ακομα να ετοιμασει τα στρατοπεδα να τους περιορισουμε τουλαχιστον μας σκοτωνουν και μας ληστευουν ανεξελεγκτα .Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το διεφθαρμένο κράτος-ανέκδοτο
    με την παγκόσμια πρωτοτυπία της διαπραγμάτευσης με παράνομους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως οι μετανάστες μας δείχνουν τον δρόμο ;;;; Δλδ να απορρίψουμε το μνημόνιο, τις μειώσεις των μισθών και όλα όσα πάνε μαζί.Μην με παρεξηγείτε ,ώρες -ωρες ονειρευομαι ξύπνιος. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγγνωμη για τις βλακειες που σας αραδιαζω αλλα ο παυλοπουλας δεν ηταν αυτος που τους ευχαριστουσε
    που μας επελεξαν ως προορισμο τους
    οι παρανομοι μεταναστες;
    Aυτος ο ιδιος δεν ηταν εκεινος που
    εφτιαξε τον νομο περι ιθαγενειας το '04 και που ηταν η αιτια του εποικισμου της ελλαδας;
    Oι μεταναστες φταινε ή οι "πονηροι"
    "ελληνες" που ολο στηνουν παγιδες
    στις οποιες πεφτουν συνεχως μεσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΞΩ ΟΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
    ΕΞΩ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΙ, ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ,ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΙΟΙ ,ΟΙ,ΟΙ,ΟΙ,ΚΙΟΙ...
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ...
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ,ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ,ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ
    ΑΛΛΟΔΑΠΟ...
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ,ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ,ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.
    ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΕΥΤΕΣ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ,ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΥΣ.
    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΙΟ ΘΕΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μόνο που έχει να κανει αυτό το κράτος είναι να μην τους επιτρεψει αλλο να στεγαζονται στο μεγαρο ή οπου αλλου, να καλεσει οποιον Ελληνα ή νομιμο μεταναστη ζει στην Ελλαδα να δηλωσει οτι δεχεται να φιλοξενησει 1, 2 ή οσους μπορει απο τους ανω απεργους μεταναστες ΣΠΙΤΙ του για χρονικο διαστημα πχ εως 6 μηνες, χρονικο διαστημα στο οποιο το κρατος οφειλει να απαντησει για καθε περιπτωση ξεχωριστα τι θα συμβει (απελαση, παραμονη, νομιμοποιηση,κλπ) αναλογα με τα χαρτια και τα δικαιωματα που δινει σε καθε περιπτωση ο νομος. Οσοι δεν θα βρουν που να μεινουν και απο τη στιγμη που συνεχιζουν τον εκβιασμο (γιατι περι εκβιασμου προκειται) και αρνηθουν να εγκαταλειψουν το κτιριο ας εφαρμοσθει ο νομος οπως θα εφαρμοζονταν για οποιαδηποτε Ελληνα πολιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το θέμα είναι τι θα γίνει τώρα. Ο κίνδυνος που παραμονεύει, αν κάποιος απ΄αυτούς πεθάνει, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος.
    Ετσι που τα κάνανε σαλάτα, με το "πάμε και όπου μας βγάλει.." τώρα δεν βγαίνει τίποτα πουθενά.
    Να χαίρονται τη "φυγή προς τα εμπρός" τους, αλλά είναι κατήφορος. Για να μη πώ γκρεμός!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κα Ελινα Γαληνου,
    Προκειμενου να μας κυβερνουν οι εβραιοφρωνοι κυνουβουλευτες μας,
    νομιζω ειναι καλυτερα οι μεταναστες της υπατιας να αποτελεσουν το εναρκτηριο λακτισμα
    της πιθανης εκπαραθυρωσης των εβραιοπληκτων-εβραιων κρετινων που λιμαινονται αυτη την χωρα απολα τα "ποστα", τα τελευταια ουτε ξερω ποσα χρονια.
    Ουστ ολοι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι μετανάστες είναι απλώς εργαλείο στα χέρια της γνωστής κλίκας των επαγγελματιών "αντιρατσιστών", που τους κατευθύνουν. Έχουμε πέσει στα νύχια μιας καλά οργανωμένης μειοψηφίας, η οποία δια της βίας επιβάλλει παντού την θέλησή της.

    Αυτή η μειοψηφία ευθύνεται για τις κατά καιρούς καταστροφές που έγιναν κυρίως στην Αθήνα, με την μία ή άλλη πρόφαση. Αυτή η μειοψηφία καραδοκεί και πάλι να εκμεταλλευτεί έναν θάνατο λαθρομετανάστη, για να δημιουργήσει χάος στην χώρα.

    Αυτήν την μειοψηφία έπρεπε να αντιμετωπίσει το κράτος αποφασιστικά, διότι αυτή είναι το πρόβλημα και όχι οι λαθρομετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε παιδιά,δεν θέλω να πλανάσθαι..είναι πασηφανές.το μνημόνιο φταίει!και αυτός ο κατηραμένος ο καρατζαφέρης που το ψήφισε!Αν θυμάμαι καλά σε ανάλογη απεργία πείνας κρατουμένων στο γκουαντανάμο ,οι αρχές έστησαν έξω απτ'τα συρματοπλέγματα ψησταριές και καζάνια...ας αντιγράψουμε και σε άλλο ένα θέμα τα αμερικανάκια!Τέλος,επι τη ευκαιρία, θα μάθουμε τί έγινε με τη διαρροή φωτογραφιών -συνεδρίασαν χθες με τον Μπένυ- ή θα μείνει πάλι η εντύπωση και η λάσπη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @3:48
    fghtr gy tyu iuyth iopo οποι πο
    ποιοιθθυτρεφγ ιοπουτρ φγτυθι οποτ
    φγτρ αειστο ισραηλ μπας και ησυχασουμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πριτς και θα αφήσω την Ελλάδα στα χέρια σου λιάκο μου?είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβες τί είπα γι'αυτό σε προσκαλώ αύριο να ψήσουμε πατησίων και ηπείρου γωνία και να συζητήσουμε πχ.για τον διάκοσμο εντός των υποβρυχίων Type 214!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.