16/3/11

Ο Julian Assange θεωρεί κομβική τη συμβολή του στις εξεγέρσεις

Η αποκάλυψη των απόρρητων διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων στην ιστοσελίδα Wikileaks συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στην έναρξη των λαϊκών εξεγέρσεων στις περιοχές της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τον Julian Assange.


Σε χθεσινή του διάλεξή του στη φοιτητική ένωση του Πανεπιστημίου του Cambridge τόνισε ότι οι διαρροές πιθανότατα έπεισαν κάποια από τα απολυταρχικά καθεστώτα της περιοχής ότι ενδεχόμενη συνεργασία τους με τις Η.Π.Α θα ήταν προβληματική σε περίπτωση που έκαναν χρήση του στρατού τους.

«Τα αρχεία που αφορούσαν την Τυνησία, απέδειξαν ότι αν η κατάσταση έφθανε σε αυτό το σημείο, αν δηλαδή οι ΗΠΑ, έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα στην πολιτική επιβίωση του καθεστώτος του Ben Ali και στο στρατό, προφανώς θα πήγαιναν με το μέρος του στρατού», σημείωσε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η διαρροή των στοιχείων που αφορούσαν τον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου και στη συνέχεια αντιπροέδρου της χώρας, Omar Suleiman, απέτρεψαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ, από το να τον υποστηρίξει σαν πιθανό διάδοχο του Mubarak. «Δεν θα ήταν δυνατόν για τη Hillary Clinton να εμφανιστεί δημόσια και να στηρίξει έναν εκπρόσωπο του καθεστώτος Mubarak» υποστήριξε.
http://www.sigmalive.com

1 σχόλιο:

  1. Ὁ καθεὶς ἐνίοτε ὑπερεκτιμᾶ τὴν προσφορά του. Εἶναι ἐδῶ τέτοια περίπτωσις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.