17/2/16

Το ρωσο-τουρκικό ισοζύγιο ισχύος

Η πιθανότητα μιας θερμής αναμέτρησης

Τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου 2016, εκδηλώθηκε αναμενόμενη τουρκική επίθεση στις περιοχές A’zaz-Maryamayn, 40 km βoρείως της πόλεως Allepo (Χαλέπι), η οποία συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και την επόμενη ημέρα. Η επίθεση αφορά πλήγματα από συστοιχίες οβιδοβόλων Firtina, αν και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί τις προσεχείς ημέρες, προέλαση μηχανοκίνητων τακτικών συγκροτημάτων προς Νότο, αφού το τελεσίγραφο που εστάλη από την Άγκυρα προς τους Κούρδους μαχητές, με το οποίο καλούνταν να απομακρυνθούν από την περιοχή της A’zaz, απορρίφθηκε άμεσα. 
Το πυροβολικό έπληξε στόχους στις πόλεις Menagh και Al Mazraa, ενώ βομβαρδίστηκε το αεροδρόμιο της Malkiya. Η Πολεμική Αεροπορία παραμένει αδρανής προς το παρόν, εξαιτίας της ενίσχυσης των ρωσικών αντιαεροπορικών δυνατοτήτων, πλην όμως αεριωθούμενα ίπτανται πλησίον των συνόρων. Σε χρόνο παράλληλο με την εκδήλωση των βομβαρδισμών, ο Τούρκος πρωθυπουργός A. Davutoğlu, δήλωσε ότι η χώρα του ανέλαβε δράση εξαιτίας των απειλών κατά της εθνικής ασφάλειας, κατόπιν της κατάληψης θέσεων πλησίον της πόλης A’zaz, από την κουρδική πολιτοφυλακή (YPG ήτοι Yekîneyên Parastina Gel).

Για τη συνέχεια FP

1 σχόλιο:

  1. Aυτό το FP είναι ελληνική έκδοση του Foreign Affairs, του επίσημου οργάνου του αμερικανικού Council on Foreign Relations, θυγατρικού του Βρεταννικού Royal Institute of International Affairs (όργανο του Rotchilds Business Roundtable),όπως The Canadian Institute of International Affairs, the Brussels based Institute des Relations Internationales, the Danish Foreing Policy Society, the Indian Council of Wortld Affairs, the Asian Institute of Pacific Relations κ.λ.π.όργανα της σκιώδους παγκόσμιας εξουσίας.Το Council of Foreign Relations, με γνωστά σας μέλη τους Κήσσιγκερ, Μπρεζίνσκι και πολλούς άλλους φιλέλληνες, είναι η μήτρα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, που όμως δεν υπηρετεί πάντοτε και κατά προτεραιότητα τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
    Τώρα που ξέρετε, νομίζετε ότι αυτό το FP, κ. Andpik, είναι η καθαρότερη πηγή άντλησης ενημέρωσης και σοφίας από τους αναγνώστες του Ινφογνώμονα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.