14/2/16

Πόσο ισχυρή είναι η Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας; [Βίντεο]

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό αεροπορικό συγκρότημα...
Πρόκειται για μια δύναμη σχεδόν 400 μαχητικών πρώτης γραμμής
Η Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας στηρίζεται σε τέσσερις τύπους μαχητικών

"Σίγουρα πρόκειται για τις μεγαλύτερες και σύγχρονες αεροπορικές δυνάμεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του περσικού Κόλπου...
Η εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας σε ένα ακόμη μέτωπο εκτός της Υεμένης και πιο συγκεκριμένα στη Συρία είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε εκρηκτικές καταστάσεις την όλη περιοχή.

Η απόφαση της χώρας να αναπτύξει από 10 έως 12 μαχητικά στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλικ (ο τύπος δεν έχει γίνει γνωστός ακόμη) ενδέχεται να τη φέρει αντιμέτωπη με την ρωσική Αεροπορία η οποία έχει αναλάβει την από αέρος προστασία του συριακού εναέριου χώρου. Αλλά πόσο ισχυρή είναι η Σαουδαραβική Αεροπορία;

Σίγουρα πρόκειται για τις μεγαλύτερες και σύγχρονες αεροπορικές δυνάμεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του περσικού Κόλπου.

Η Αεροπορία στηρίζεται σε τέσσερις κύριους τύπους μαχητικών:

Τα F-15, το Eurofighter Typhoon και το Tornado IDS. Σε σχέση με τα αεροσκάφη τα ίδια θεωρητικά είναι η πλέον σύγχρονη αεροπορική δύναμη με το «βαρύ πυροβολικό» να το αποτελούν τα F-15SA και τα Eurofighter Typhoon.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν 72 Eurofighter Typhoon, 84 προηγμένα Boeing F-15SA Strike Eagle τα οποία βρίσκονται υπό παραγγελία με τις παραδόσεις να ολοκληρώνονται το 2019, 65 Boeing F-15C Eagle, 18 Boeing F-15D, 68 Boeing F-15S (υποβαθμισμένη έκδοση του Strike Eagle. Θα αναβαθμιστούν και αυτά στο επίπεδο SA), 87 Panavia Tornado IDS (βρίσκονται υπο αναβάθμιση), και 83 F-5E, 37 F-5F.

Πρόκειται για μια δύναμη σχεδόν 400 μαχητικών πρώτης γραμμής συν τα 83 F-5E και 37 F-5F.

Αναμφισβήτητα οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν μια πανίσχυρη δύναμη κρούσης τόσο για αποστολές όσο και για αποστολές βαθιάς διείσδυσης και βομβαρδισμού.

Το ερώτημα είναι βέβαια κατά πόσο υπάρχουν οι δυνατότητες εκείνες στο έμψυχο δυναμικό για να αξιοποιήσουν πλήρως όλη αυτή τη δύναμη. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό αεροπορικό συγκρότημα.


Read more http://apocalypsejohn.com/poso-ischiri-aeroporia-saoudikis-aravias/

2 σχόλια:

  1. Ως χωρα εχουν αγοράσει τα ακριβότερα και πιο εξελιγμένα όπλα της Δύσης και Εναι οι καλύτεροι τυς πελάτες,ως γνωστόν.Ομως εδω δεν πρόκειται για πόλεμο με play stations αλλα για μάτι αγριμιου, ανάσα μπλεγμένη με μπαρούτι και ψυχή να σπάει σίδερα.Μεχρις στιγμης τίποτα απο αυτα δεν εχουν δείξει , στο παρελθόν και μιλαμε οτι απέναντι τους θα εχουν τον ρωσσο Ομως οι λεονταρισμοί τους μονο στον ψυχολογικό πόλεμο θα κινηθούν εαν δεν εχουν την σίγουρη πλατη της υπερδύναμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ.Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ. ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ Ο ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΦΕΡΡΑΡΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΚΑΙ ΣΤΟΥΚΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΟΥΣ.ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΜΗΛΙΕΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.