16/2/16

Έκτακτο!! Υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό αεροσκάφος της Ρωσίας στη Λατάκεια

Καθώς πλησιάζουμε στην κρίσιμη μέρα που ο Στρατός της Συρίαςκαι οι Κούρδοι, με τη βοήθεια της Ρωσίας και των ΗΠΑ, θα απελευθερώσουν το Χαλέπι και την κρίσιμι ζώνη των 98 χλμ βορείως τυο Χαλεπίου, η Ρωσία κλιμακώνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Συρία, το φορά αυτή με την στάθμευση στην αεροπορική βάση της Λατάκειας του υπερσύγχροντου κατασκοπευτικού αεροσκάφους TU-214R.

Στρατωτικές πηγές της Δύσης, σχολιάζοντας την ενέργεια αυτή της Μόσχας, σημείωσαν ότι με την στάθεμυση του αεροσκάφους αυτού στη Λατάκεια, η Ρωσία έθεσε υπό τον πλήρη έλεγχό της τον εναέριο χώρο της Συτίας.
Με βάση την ιστοσελίδα The Aviationist, το TU-214R απογεθώθηκε προχθές από την αεροπορική βάση του Καζάν, πρωτεύουσας του Ταταρτστάν, και διασχίζοντας τον εναέριο χώρο πάνω από την Κασπία, Ιράν, Ιράκ, προσγειώθηκε στη βάση της Λατάκειας.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφος είναι ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η Ρωσία και μπήκαν σε χρήση μόλις το 2009.
Μάλιστα, από τα δυο συνολικά που διαθέτει, το ένα, με αριθμό RF-64514, είναι αυτό που χρησιμοποιείται πλέον στη Συρία.
Τα TU-214R. αντικατέστησαν τα κατασκοπευτικά IL-20, που ήταν σε χρήση από τη σοβιετική περίοδο.
Η Γερμανία διαμαρτυρήθηκε κατά την πρώτη πτήση του TU-214R, γιατί το συγκεκριμένο αεροσκάφος, ενώ έκανε πτήση επιτήρησης στον εναέριο χώρο της Συρίας, έθεσε υπό παρακολούθηση τα αεροσκάφη Tornado της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που έκαναν αναγνωριστικές πτήσεις στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Πηγή: Hürriyet

1 σχόλιο:

  1. H Ρωσσια κατεβασε στην Συρια ολα τα τελευταια λαμπερα της αποκτηματα !
    Το TU 214R, που απο επιβατικο, αντιστοιχο του Boeing 757, παρουσιαστηκε στην εκδοση R, σαν το μεγαλο αυτι του ουρανου. Μετα την πολυ καλη παρουσια του στα γεγονοτα της Κριμαιας , ερχεται να ενοχλησει σφοδρα τους αντιπαλους της Ρωσσιας στην Συρια , πρωτοι-πρωτοι και αμεσως, οι Γερμανοι, "θυμωσαν " ! Χα Χα !
    ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.