6/2/16

Λ. Ρακιντζής: Τη διαφθορά στην Ελλάδα δεν μπορεί να τη νικήσει ούτε ο Χριστός

Ο απερχόμενος Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης μας μιλά από καρδιάς για την εντεκάχρονη θητεία του στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της διαφθοράς
Λίγες φορές ένα πρόσωπο έχει συνδεθεί σε τέτοιο βαθμό με ένα θεσμό, όπως ο Λέανδρος Ρακιντζής με το θεσμό του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Αρεοπαγίτης ε.τ., διορίστηκε το Σεπτέμβριο του 2004, σε μια εποχή που -όπως σημειώνει ο ίδιος- ο έλεγχος στον δημόσιο τομέα ήταν άγνωστη λέξη και η ομερτά για τα αδικήματα των δημόσιων λειτουργών αδιάρρηκτη. Την περασμένη Δευτέρα του ανακοινώθηκε η αντικατάστασή του. «Δεν έχω καμία πίκρα. Έκατσα έξι χρόνια παραπάνω από τη θητεία μου, δεν έχω κάνει καμιά χοντρή πατάτα, οπότε φεύγω με το κεφάλι ψηλά» λέει χαμογελώντας, λίγο πριν αποχωρήσει από το πάντα ανοιχτό για τους δημοσιογράφους γραφείο του στην οδό Κηφισίας 1. «Έντεκα χρόνια είναι πολλά, με βοήθησαν πολύ και τα μίντια, σιγά σιγά έγινε γνωστός ο θεσμός κι άρχισε ο κόσμος να λέει "θα σε πάω στον Ρακιντζή". Έγινα Γιαγκούλας, καταλάβατε;».
Για τη συνέχεια News247

4 σχόλια:

  1. Ο ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Η ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΟ ΝΙΟΥΣ 247, ΚΑΙ Η ΑΠΡΟΣΕΞΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΠΙΚ
    (ἕναν βλάσφημο τίτλο, ἕναν τίτλο πού χειραγωγεῖ είς Διάβολον, καί εἰς πλήρη ἀπογοήτευση ὅλους μας, διαστρέφοντας τά λεγόμενα ἀπό τόν Ρακιντζή, πρέπει νά τόν ἐπαναλαμβάνῃ ὅποιος ἀναφέρεται στήν εἴδηση; ἄν ναί, δηλ. ἄν αὐτό εἶναι δεοντολογικά ὀρθό, ἤ δέν ε/χουμε καί μεῖς εὐθύνη, γιά τήν ἀναπαραγωγή εἴτε ψεύδους εἴτε βλασφημίας εἴτε χειραγωγήσεως, εἴτε καί γιά τήν ἀναπαραγωγή καί τῶν τριῶν μαζί ὅπως ἐν προκειμένῳ, καήκαμε! )
    Ὁ τίτλος εἶναι σαφῶς βλάσφημος. Εἶναι πιό ἀδύναμος ὁ Χριστός ἀπό τήν διαφθορά; Εἶναι ἡ διαφθορά τελικός νικητής ἐπί τῆς Ἑλλάδας καί ἐπί τοῦ Χριστοῦ;
    Ὁ δοθείς ἀπό τό Νιούς 247 τίτλος, εἶναι καί βλάσφημος εἶναι καί χειραγώγηση. Διότι, ἀπογοητεύει ὅλους. Φυσικά, ὁ Χριστός μπορεῖ νά νικήσει τήν διαφθορά.
    Μέ ἕνα Του φύσημα! Μακροθυμεῖ ὅμως ὁ Θεός. Περιμένει. Περιμένει μετάνοια, καί μέχρι τότε, ἀφίνει τόν ἄνθρωπο νά πάῃ στόν πάτο, γιά νά Τόν ἐκζητήσῃ. Ἄν μετανοήσῃ, βέβαια.
    Ὁ καημένος ὁ κ. Ρακιντζής δέν εἶπε τέτοια βλασφημία. Δεν θέλησε νά μᾶς ἀπογοητεύσῃ ὅλους. Ἀντιθέτως! Δεῖτε τί εἶπε (ἀπό τό http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/l-rakintzhs-th-diafthora-sthn-ellada-den-mporei-na-th-nikhsei-oute-o-xristos.3894082.html) :
    «Θα σου πω ένα ωραίο ανέκδοτο. Σε ένα μπαρ είναι διάφοροι και εμφανίζεται ο Χριστός. Του λέει ο Γάλλος, "Χριστέ μου είμαι κουτσός, δεν με κάνεις καλά;" Τον ακουμπά ο Χριστός και αμέσως γίνεται καλά. Του λέει ο Γερμανός, "Χριστέ μου είμαι καμπούρης", τον ακουμπά με το χέρι, λαμπάδα ο τύπος. Πλησιάζει έναν Έλληνα, ανάπηρο, και τι του λέει ο Έλληνας; "Μακριά γιατί είδα κι έπαθα να πάρω αναπηρική σύνταξη!" Ούτε ο Χριστός δεν μπορεί να μας φτιάξει αν δεν θέλουμε οι ίδιοι. Για να φτιάξει η Ελλάδα πρέπει εμείς οι ίδιοι να έχουμε συνεχή θέληση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά δεν είναι η μόνη χώρα η Ελλάδα που έχει τέτοια διαφθορά και σε τέτοιο πλάτος και βάθος.Το κυριότερο όμως για την αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ο παραδειγματισμός και η αντιμετώπιση της διαφθοράς των κεφαλών του κράτους.Δυστυχώς κυνηγούν τη διαφθορά των μικρουπαλληλίσκων αλλά αφήνουν ατιμώρητη την διαφθορά των μεγαλοπολιτικών.Δεν μπορεί πολιτικός να τα παίρνει από τη Ζήμενς ή να ρίχνει σακούλες στα ταμεία του κόμματος ή να παραλαμβάνει υποβρύχια που γέρνουν και να κυνηγάμε τον υπαλληλάκο μόνο.Και τους δύο κύριε Ρακιντζή έτσι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα αν δεν ήταν τόσο διεφθαρμένοι πώς θα έμπαιναν οι Γερμανοί και το ΔΝΤ να λεηλατούν τα πάντα;
    Πώς θα έμεναν;
    Αν δεν ήταν διεφθαρμένοι ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ θα ήταν φυλακή μαζί με την κυβέρνηση που τον πρωθυπουργό και τον υπ. οικ. που τον διώρισε ως ένοχοι εσχάτης προδοσίας.
    Αν δεν ήταν διεφθαρμένοι δεν θα είχε ανατεθεί ποτέ το αεροδρόμιο των Σπάτων στην χόχθιφ και δεν θα χρώσταγε 500 εκάτ σε ΦΠΑ τα οποία κανείς δεν απαιτεί...
    Αν δεν ήταν διεφθαρμένοι δεν θα είχε πάρει δώρο η Φραπορτ 14 αεροδρόμια τζάμπα.
    Αν δεν ήταν διεφθαρμένοι δεν θα ευτέλιζαν τον ΟΤΕ για να τον χαρίσουν στους Γερμανούς.
    Αν δεν ήταν διεφθαρμένοι δεν θα ευτέλιζαν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφελίας για να τις ξεπουλήσουν στα καλάθια σε ξένους.
    Αν δεν ήταν διεφθαρμένοι θα είχαν προτιμήσει να αυτοκτονήσουν από το να είναι τόσο ξευτιλισμένοι και αχρείοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οκοσμος τοχε τουμπανο και ο Ρακιντζης "ανακαλυπτε " μετα απο 5...6 χρονια αυτο που ηδη ξερανε ολοι! Οτι γινοτανε εκεινη τη στιγμη, το ανακαλυπτε παλι μετα απο καποια χρονια. Δεν νομιζω εστω και ενας "διεφθαρμενοε" να φοβηθηκε αμποτε τον κ. Ρακιντζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.