8/2/16

Eurasia Group: Το προσφυγικό θα μπορούσε να θέσει την Ελλάδα εκτός ευρώ

Τον κίνδυνο η προσφυγική κρίση να έχει άμεσες επιπτώσεις στην Ελλάδα και να επιφέρει ξανά θέμα Grexit, επισημαίνει το Eurasia Group σε ανάλυσή του για το προσφυγικό.
Ο αναλυτής Mujtaba Rahman, σε σχετικό του άρθρο αναφέρει ότι η στάση της Αγκελα Μέρκελ μπορεί να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα για τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, ενώ το κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε μια έξαρση του αντιευρωπαϊκού και εθνικιστικού κλίματος.

Οι αναλυτές του Eurasia Group εκτιμούν ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν πρόκειται να επιφέρει τη μείωση των προσφυγικών ροών που οι επιθυμούν και ελπίζουν οι Ευρωπαίοι. Αυτό θα συνεχίσει να αυξάνει την πίεση στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, που αντί να δεχτεί μια συμφωνία για ένα ανώτατο όριο προσφύγων σε κάθε χώρα, μπορεί να προτιμήσει την επιλογή να παραμείνει προσωρινά το πρόβλημα στην Ελλάδα.
Επίσης, ο αποκλεισμός των συνόρων Ελλάδας - ΠΓΔΜ θα ενισχύσει το αντι-ευρωπαϊκό και εθνικιστικό κλίμα στην Ελλάδα, ενώ είναι πολύ πιθανό η χώρα μας να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Ολα αυτά θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης και στο χειρότερο σενάριο, να επαναφέρει τον κίνδυνο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Kαθημερινή

6 σχόλια:

  1. ΘΕΛΩ εκλογες, θελω να φυγω από αυτην την ευρωπη, θελω να φυγω από την σενγκεν , θελω να ζησω ελευθερος !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τούς ἔκαναν ἕναν ἕναν", ἔκφραση πρίν καί κατά τήν διάρκεια τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821, πού σήμαινε ὅτι, στήν ἐξέλιξη τῆς μάχης, τούς ἔκαναν ἀπό σὐνολο πού ἦσαν, ἁπλῶς ἄτομα, καί μποροῦσαν πλέον νά τούς σκοτώσουν ἕναν ἕναν.
    Αὐτό, γιά νά μήν τρέφουμε αὐταπάτες ἀτομικῆς μόνον σωτηρίας, ἀτομικῆς μόνον ἐπιλογῆς καί ἀτομικῆς μόνον ἐλευθερίας.
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ καί ὡς μέρος τοῦ λαοῦ καί τοῦ ἔθνους τώρα: Τί θά λέγατε γιά ἕνα δημοψήφισμα, μέ ἐρώτημα ἄν θέλουμε ἐκλογές καί μιά ἄλλη Βουλή (ΝΑΙ ἤ ΟΧΙ;), μιά ἄλλη Εὐρώπη (ΝΑΙ ἤ ΟΧΙ;), μιά ζωή χωρίς Σένγκεν (ΝΑΙ ἤ ΟΧΙ;); Πολύ ὡραῖα. Ψηφίσατε ΝΑΙ σέ συντριπτική πλειοψηφία; Πάρα πολύ ὡραῖα.
    Μά ἤδη, καί ΟΧΙ πού ψηφίσατε, ΝΑΙ ἔχετε. Τί τά θέλετε λοιπόν τά καινούργια δημοψηφίσματα, τίς νέες ἐκλογές, τίς διαφορετικές Βουλές, τίς ἄλλες Εὐρῶπες, καί τίς γρήγορες ἐξόδους ἀπό Σένγκεν;
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ἔχουμε μιά ἐναλλακτική Δημοκρατία, ἕνα νέο ΝΑΤΟ, καί κάποια νέα σύνορα, "εὐρωπαϊκά"! Σέ λίγο θά ἔχουμε καί ἕναν νέο Λαό, πού θά ἐπιβάλλει ἕνα νέο ἔθνος. _ Ἀκούσατε τόν Σαρκοζύ νά μιλάῃ γιά τήν ἐπίλυση τοῦ μεταναστευτικοῦ; Εἶναι λέει μιά πρόκληση πού ἡ Δημοκρατία θά τήν ἀντιμετωπίσῃ μέ τό metissage, ἄν χρειαθῆ ὑποχρεωτικό. Τί σημαίνει metissage; ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ,...ΕΠΙΜΙΞΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποσο δικιο έχεις Σωκράτη.και ποια νομιζεις οτι ειναι η λυση;πιστευεις οτι ο μητσοτακης μπορει να παρει πιο πολλα απο ευρωπαιους αμερικανους γενικα τη δυση; η πιστεύεις ειτε τσιπρας ειτε μηρσοτακης η πουτσα που θελουν να ρίξουν οι δυτικοι στην Ελλάδα θα ναι η ίδια μς οποιοδηποτε πιονι στην εξουσια..δεν ειναι το ιδιο να διοικει ο στρατιωτης που δεν τον εκτιμαει κανεις απο το αλογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον δεν έχετε συνειδητοποιήσει όλοι σας ότι η χώρα έχει παραδοθεί και κυβερνάται πλέον από ξένες δυνάμεις και ότι οι αποφάσεις του Ελληνικού λαού είναι γραμμένες στα παλαιότερα των υποδημάτων τους! Το Ελληνικό κοινοβούλιο λειτουργεί ως θέατρο σκιών!Οι Γερμανοί ήταν πρωτεργάτες στην Μικρασιατική καταστροφή και πολύ φοβάμαι ότι το σενάριο το επεξεργάζονται πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.