15/3/16

Και φυσικά, και πάλι φταίνε κάποιο άλλοι - Μαξίμου για Ειδομένη: Ήταν προβοκάτσια (φωτο-βίντεο)

(Φωτ.: EPA/Nake Batev)
Τρεις άνθρωποι πνιγμένοι και μπουρλότο στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με την πΓΔΜ ήταν το αποτέλεσμα της… μεγάλης εξόδου προσφύγων και μεταναστών από το λασπότοπο της Ειδομένης στο έδαφος της πΓΔΜ. Υπαίτιο θεωρείται ένα φυλλάδιο που κυκλοφόρησε στους καταυλισμούς και το οποίο καλούσε τους εγκλωβισμένους ανθρώπους, με κίνδυνο της ζωής τους όπως αποδείχτηκε, να προσπεράσουν το φράχτη και να μπουν στην πΓΔΜ «χιλιάδες άτομα ταυτόχρονα, για να μην μπορεί η αστυνομία να σας σταματήσει».
Η Αθήνα, που αιφνιδιάστηκε από αυτή την κίνηση, ζήτησε από τους πρόσφυγες να εμπιστευθούν το ελληνικό κράτος και να μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας. Επίσης, κάλεσε τις εθελοντικές οργανώσεις και τους αλληλέγγυους να συνεργάζονται με τις Αρχές ώστε όσοι βρίσκονται στην Ειδομένη να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

4 σχόλια:

  1. Να δεις κ. Σάββα, που όταν θα αρχίσει το πλιάστικο και στην Αθήνα όπως το αλήστου μνήμης 2008, θα μας μιλάνε και τότε για προβοκάτσια....

    ή μήπως νομίζει κανείς ότι όλοι αυτοί οι πεινασμένοι και εξαπατημένοι άνθρωποι θα εκτονώσουν την απογοήτευση και την οργή τους με διαφορετικό τρόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το έχω γράψει προ πολλού και είναι αναπόφευκτο να συμβεί. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να φάνε, να πιούνε, να ντυθούνε, να κοιμηθούνε, αλλά και να εκτονωθούνε σεξουαλικά. Δεν είναι μόνον άρρωστα γεροντάκια, ή δυστυχούσες οικογένειες με παιδάκια, αλλά και τσούμαροι 20-35 ετών, χωρίς "παρέα", που δεν ξέρομε για ποιον λόγο ήλθαν, ποιοι και τι είναι.
      Φοβούμαι ότι πλησιάζει η ημέρα, που θα ζήσομε απερίγραπτες καταστάσεις. Το 2008 ήταν μόνον η αρχή.

      Διαγραφή
  2. Είδα καλά; Το φυλλάδιο γράφει τα Ελληνο-Μακεδονικά σύνορα;;!!!
    Είναι απίστευτο πώς καταφέραμε μετά την Τουρκία να αναβαθμίσουμε και τον ρόλο της ΠΓΔΜ με συνέπεια να φαντάζει πια ως σοβαρό κράτος σε αντίθεση με μας με μεγαλύτερη αξιοπιστία και σε σύμπλευση με τους Ευρωπαίους. Ένα κράτος που πριν λίγο καιρό ήταν υπό διάλυση. Περιττό να ειπωθεί ότι έτσι χάνουμε και οποιοδήποτε πλεονέκτημα μπορεί να μας ειχε μεινει σε διπλωματικο επίπεδο για την ονομασία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρουν στου Μαξίμου πού είναι η Ειδομένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.