9/3/16

Σάββας Καλεντερίδης: Το προσφυγικό μπορεί να μετατραπεί σε γεωπολιτικό και οικονομικό πλεονέκτημα για την πατρίδα μας

Φωτογραφία Γιάννα Λούσιου
Μικρή συνέντευξη με τα ΜΜΕ της Καστοριάς, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στο αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας, σ' αυτήν την πανέμορφη πόλη, την κοιμωμένη στην αγκαλιά της λίμνης Ορεστιάδας...
Όσο για το ποιος θα εφαρμόσει αυτά που οραματίζομαι για τη διαχείριση του προσφυγικού, σας λέω να μην ανησυχείτε. Εκτός από την κ. Τασία, που παρά τους 400 και βάλε νεκρούς που προκάλεσαν οι επιλογές της, είναι υπερήφανη για την πολιτική που ακολούθησε, και τον διδάκτορα πλέον Τσίπρα, που είναι επίσης υπερήφανος, έχουμε και τις χρυσές εφεδρείες, τον αρνητή στράτευσης και μπάρμαν Καρανίκα, ο οποίος, από τη θέση του στρατηγικού αναλυτή, στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού, θα τα λύσει όλα.
Δείτε το βίντεο:

7 σχόλια:

  1. Θα αναρτηθεί η εκδήλωση σε βίντεο? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχά, ο τύπος έχω την γνώμη, ή ότι είναι μιλημένος ή αφελής. Πάντως μιλάει σίγουρα σέ αφελής.
    1. Δεν υπάρχει, ούτε δύναται νά υπάρξει Εθνική συνεννόηση, διότι δέν υπάρχει Εθνική Κυριαρχία. Επιπλέον ο Τσίπρας καί η Κυβερνηση είναι οι καρπαζοεισπράκτορες τής Μέρκελ καί τού Νταβούτογλου.
    2. Οι πρόσφυγες μόνο Σύριοι δέν είναι. Όσο γιά τήν ανθρωπιστική υποχρέωση τών Ελλήνων πρός τούς πρόσφυγες, είναι τής υποκρισίας καί του Φαρισαϊσμού τό απόλυτο κεφάλαιο. Εδώ Έλληνες δέν έχουν ρεύμα, πεινάνε, τούς παίρνουν τά σπίτια λόγω χρέους, ανεργία κάργα, καί θά πρέπει νά έχουμε ανθρωπιστική υποχρέωση προς τούς πρόσφυγες;
    Φίλε πρώτα θά λύσεις όλα τά προβλήματα τών Ελλήνων καί εάν περισσεύουν θά ασκήσεις φιλανθρωπία σέ άλλους πρόσφυγες. Πρώτα η οικογένειά μας ή Ελλάδα, καί μετά οι άλλες οικογένειες. Αυτή είναι η χρηστή διαχείριση τού πλούτου μας.
    Όσο γιά την γέφυρα μέ τη Συρία γιά τήν ανοικοδόμηση, καί τα οικονομικά ωφέλη, εδώ δεν μας αφήνουν νά εκμεταλευτούμε τόν δικό μας ορυκτό πλούτο, πετρέλαιο, χρυσός, ουράνιο, κ.α. καί θά μας αφήσουν στη Συρία;
    Τά 14 Ουαί της Υποκρισίας και του Φαρισαισμού επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε....
    Πολύ φοβαμαι για την μεγαλη υποκρισία, Έρχεται η Οργή Τού Θεού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

    Εδώ έχουμε ένα κλασικό χαρακτηριστικό από αυτά που ονομάζω "σφάλματα των γενεών" που κανείς δεν αντιλαμβάνεται και διαιωνίζονται οι εκδηλώσεις τους μέσα στο περιβάλλον της πραγματικότητας, κι ενώ είναι όψη ψευδής εμείς την δεχόμαστε ως αληθινή διότι ούτε οι περασμένες γενιές είχαν συνείδηση όταν φύτευαν στο σώμα της πραγματικότητας μία στρέβλωση και μορφή ψευδή, μα ούτε και σε εμάς θα συλλάβει η συνείδηση μας την αληθινή υπόσταση της ψευδότητας που εκδηλώνεται μπροστά μας, διότι δεν την γνωρίσαμε ως τέτοια αλλά το αντίθετο, πως είναι φυσική και αληθινή όψη με αποτέλεσμα στην συνείδηση μας να ενεργεί η ψευδής μορφή ως αληθής με όποιες άλλες επιπτώσεις για το όργανο της συνείδησης.

    Και εκτός αυτού με έλλειψη αντίληψης του σφάλματος που έρχετε από το παρελθόν ώστε να το συλλάβουμε και να μεριμνήσουμε τις αρμόδιες με αυτό ενέργειες, δεν αποκτούμε την εμπειρία που θα μας θωρακίσει έτσι ώστε εμείς να αποφύγουμε τις παρόμοιες αιτίες που εκδηλώνουν στο ίδιο πλαίσιο τα σφάλματα που νομοτελειακά θα εμφανιστούν επιβαρύνοντας εκτός εμάς και τις ερχόμενες μελλοντικές γενιές.

    Ας το δούμε ξεκάθαρα πως εκτυλίσσεται και εκτός αυτού, παράλληλα ας έχουμε στον νου μας τις επιδράσεις και επιπτώσεις που προκαλεί στην γενική κρίση μας για τα πράγματα και μέσα στον κόσμο της εσωτερικότητας μας αλλά και για τα πράγματα του εξωτερικού κόσμου.

    Βέβαια όλο αυτό τώρα δεν περιορίζεται στο συγκεκριμένο γεγονός αλλά έχει προεκτάσεις σε αναλογία ή δυσαναλογία με την ψυχοσύνθεση στην οποία μέσα εκδηλώνεται η όποια ψευδής όψη με μορφή όμως αλήθειας. Με άλλα λόγια, εξαρτάτε από το υποκείμενο στο οποίο εκδηλώθηκε η ανεπαίσθητη ψευδότητα και στον τρόπο που τα αντιληπτικά του αισθητήρια ενέργησαν την λήψη και ταξινόμηση.

    Είναι πάγια και απόλυτη η θέση μου στο γεγονός ότι για όλα τα κακά που εκδηλώνονται αιτία είναι η έλλειψη της αυθεντικής δημοκρατικής πολιτικής πράξης, από την σύλληψη της έως την εφαρμογή της στο πλαίσιο που απευθύνεται.

    Ας το δούμε στην πράξη παρακάτω, μέσα από τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ στο δημοσιευμένο άρθρο. Λέει:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ είπε ότι απομένουν ακόμα δέκα ημέρες μέχρι την επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ότι η Ύπατη Αρμοστεία ελπίζει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τουρκία θα καταλήξουν σε μια ισορροπημένη συμφωνία, η οποία δεν θα είναι σε βάρος των ατόμων που ζητούν διεθνή προστασία.

      Προσέξτε μέσα σε ποιά παγίδα βρίσκεται ο αξιωματούχος του ΟΗΕ που προσδοκά και ισορροπημένη συμφωνία, δίχως να έχει την αίσθηση και την συνείδηση ότι ο τρόπος του δεν είναι δυνατόν να πετύχει την προσδοκόμενη ισορροπία αλλά διαμετρικά το αντίθετο θα προκαλέσει ανισορροπία και δυσαρμονία μέσα στο πλαίσιο που σχεδιάζει την εφαρμογή της δράσης του.

      Και είναι σαφέστατο πως έχουμε την εκδήλωση μιας όψης αντιδημοκρατικής, ενώ πρέπει το αντίθετο για να έχω σωστή κρίση να ενεργήσω αμιγώς δημοκρατικά, γιατί μόνο έτσι θα έχω την εγγύηση της ασφαλής αληθής επαφής με την πραγματικότητα οπότε και θα προσανατολιστώ με βεβαιότητα. Ενώ τώρα τι βλέπουμε στον αξιωματούχο του ΟΗΕ;;; Ότι αναζητά ισορροπία θέτωντας μάλιστα και εκείνους τους όρους οι οποίοι ενώ θα ευνοούν την πηγή του προβλήματος θα επιβαρύνουν το πλαίσιο στο οποίο σχεδιάζει την εφαρμογή του. Με άλλα λόγια δεν λαμβάνει υπ' όψιν του, εγκληματικό για εμένα, και αγνοεί παντελώς το πλαίσιο στο οποίο εργάζεται, δηλαδή τον αυτόχθονα λαό στον οποίο θα προσθέσει έναν άλλο λαό του οποίου τις ανάγκες εργάζεται. Με παντελή απουσία στον διαχειριστικό του τρόπο τις ανάγκες και συνθήκες του λαού πάνω στον οποίο φορτώνει έναν άλλο λαό, με ασύμβατες υπαρξιακές οντολογικές πολιτισμικές και πολιτιστικές δομές.

      Έχουμε δηλαδή μπροστά μας μια θηριώδη τερατουργία δίχως κανείς να καταλάβει τίποτε.

      Και ενώ πρέπει να καθήσουμε να δούμε τι συμβαίνει και ποιές είναι οι πραγματικές κατευθύνσεις στις οποίες πρέπει να στοχεύσουμε, για να πετύχουμε την προσδοκόμενη ισορροπία στον ανώτερο δυνατό βαθμό, πράττουμε το αντίθετο διαιωνίζοντας τις αυθαιρεσίες.

      Διαγραφή
    2. Όμως αφού εξετάσουμε όλα εκείνα που πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν μας, η προσδοκόμενη ισορροπία που αναζητά ο αξιωματούχος του ΟΗΕ δεν θα συντελεστεί εις βάρος καμιάς πλευράς της συγκεκριμένης πραγματικότητας, αφού αυτή η ίδια η πραγματικότητα μιλάει και δείχνει την κατεύθυνση και λέει πως και που θα έχεις την ισορροπία που αναζητάς. Και εκ των πραγμάτων πια, αφού η πλούσια εμπειρία που σου παρέχει η αληθινή και συμβατή πραγματικότητα σε κατευθύνει, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που είναι στην διάθεση σου, θα φροντίσεις έτσι ώστε η ισορροπία να εξασφαλίστεί διαχρονικά. Με απλά λόγια ο πρόσφυγας ισλαμιστής-μουσουλμάνος έχει θέση μόνο σε συμβατό περιβάλλον, και την συνθήκη αυτήν την διασφαλίζεις.

      Ενώ τώρα πως βιώνουμε και τι βιώνουμε;;; Μια σαφέστατη αυθαιρεσία αγνοώντας εγκληματικά τις συνέπειες. Και αναμιγνύουμε χωρίς λόγο, χωρίς σκοπό, χωρίς συνέπεια, χωρίς συνείδηση, χωρίς ευθύνη, δύο συμβάσεις ασύμβατες η μία στην άλλη, μέσα στο ίδιο πλαίσιο.

      Τίποτε όμως δεν δύνατε να τεκμηριώσει την ορθότητα της πράξης αυτής. Από όποια σκοπιά κι αν το πιάσουμε η ανωμαλία ερμηνεύεται. Ίσως μια ορθότητα μόνο θα μπορούσε να αντλήσει κανείς από την κβαντική μηχανική, μα εκεί επικρατεί το χάος, και έτσι ίσως πετύχει μια ανταποκρισημότητα.

      Διαγραφή
  4. Οπως πολύ σωστά καταλήγεις γιά την ανωμαλία, έτσι είναι φυσική συνέπεια αυτή νά πηγάζει από ανώμαλους. Μα σύμφωνα με την θεωρία των πιθανοτήτων δεν μπορεί νά είναι όλοι ανώμαλοι;
    Άρα καταλήγω ότι είναι σωστές οι παραπάνω σκέψεις όμως έχουν λάθος τη βασική γενναισιουργό αιτία των πραγμάτων, πού αβίαστα καταλήγω στην συνομοσιολογία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.