5/3/16

Τουρκία: Άρση ασυλίας των ηγετών του HDP ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης

 Αίτημα στην Εθνοσυνέλευση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας υπέβαλε αίτημα στην Εθνοσυνέλευση προκειμένου να άρει την ασυλία των ηγετών και ορισμένων βουλευτών του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει καλέσει πολλές φορές να διωχθούν βουλευτές του κόμματος, τους οποίους κατηγορεί ότι αποτελούν προέκταση του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Σύμφωνα με το Anadolu, το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης αφορά τους συμπροέδρους του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ και τους βουλευτές του κόμματος Σέλμα Ιρμάκ, Σίρι Σουρέγια Οντέρ και Ερτουγρούλ Κιουρκτσού.

Το αίτημα υποβλήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, ανέφερε το πρακτορείο. 

Το εθνικιστικό αντιπολιτευόμενο κόμμα MHP ζήτησε την Πέμπτη από την Εθνοσυνέλευση να συζητήσει αιτήματα για άρση της ασυλίας βουλευτών στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Μόνο για τον Ντεμιρτάς έχουν κατατεθεί 60 αιτήματα στην Εθνοσυνέλευση για άρση της ασυλίας του, περιλαμβανομένων και ορισμένων που έχουν σχέση με τις εκκλήσεις του για διαμαρτυρία στους δρόμους, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει κινήσεις στην Εθνοσυνέλευση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δίωξή του.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.