30/4/17

Ερντογάν: Με τον Τραμπ θα βελτιωθούν οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ

«Νέα σελίδα στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις

Η περιοχή της νότιας τουρκικής μεθορίου με τη Συρία έχει δεχθεί τις δύο τελευταίες ημέρες έντονα πυρά όλμων και οι τουρκικές δυνάμεις απλώς ανταποδίδουν τα πυρά, ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.Σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους ανέφερε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στο εσωτερικό της Συρίας βλάπτει την αλληλεγγύη ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι σχέσεις μπορούν να γυρίσουν σελίδα υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. 
«Είμαι πεπεισμένος ότι με τον κ. Τραμπ θα γράψουμε μια νέα σελίδα στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε κάθε μέτρο όσο διαρκούν οι απειλές. Δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες να σχηματισθεί στα νότια σύνορά μας ένας διάδρομος τρομοκρατίας», δήλωσε ακόμη.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις των YPG εξακολουθούν να είναι παρούσες στην περιοχή της βόρειας Συρίας δυτικά του Ευφράτη και πρέπει να εκδιωχθούν από την περιοχή.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Αν δεν είναι σχήμα οξύμωρο να περιμένει κάποιος επί Τραμπ να καλυτερεψουν τα δεδομένα όπως αυτά σχεδιάστηκαν επί Χιλαρυ Κλιντον και Ομπαμα, και αν δεν είναι όλο αυτό μια κωλοτούμπα του Τράμπ ή απλα οι ευσεβείς πόθοι του Ερντογαν, τότε τι μπορεί να είναι;

    ΥΓ. εκτός και αν στο τέλος - τέλος ο Τράμπ κάνει ευνοϊκές δηλώσεις υπερ του ισλαμικου κράτους στη Συρία και στο Ιράκ και η Χίλαρυ τάσσεται υπερ του Ασσαντ και της Χεζμπολαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως η Ιστορια εχει γραψει ότι ολοι παιζουν και παντα η τουρκια κερδιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.