28/4/17

Η Οικοδόμηση της Δυνατότητας Συνεργασίας του Αμερικανικού Στρατού με την Peshmerga

Ο αμερικανικός και άλλοι στρατοί παρέχουν εκπαίδευση και εξοπλισμό στην κουρδική Peshmerga. Στο παρακάτω άρθρο ο Matthew Canclan δίνει μία εικόνα της Peshmerga και σκιαγραφεί τα προβλήματα που ανακύπτουν στις προσπάθειες του αμερικανικού στρατού να εκπαιδεύσει συμμαχικές και συνεργαζόμενες στρατιωτικές δυνάμεις.
Ο Matthew Canclan υπήρξε υπήρξε αξιωματικός του πυροβολικού των πεζοναυτών και υπηρέτησε στο Αφγανιστάν. Τώρα είναι υποψήφιος διδάκτορας στις διεθνείς σχέσεις και σπουδές ασφαλείας στο ΜΙΤ.
Πόσο καλά ένας Κούρδος μπορεί να κάνει εκτάσεις – ανατάσεις με αναπήδηση; Η ερώτηση μπορεί να φαίνεται αστεία αλλά η άσκηση αυτή είναι ένα καλό μέτρο για να εκτιμήσει κανείς πόσο πειθαρχημένη είναι μία ομάδα στρατιωτών. Μπορεί να είναι μία απλή άσκηση για να την  εκτελέσει κανείς μόνος του αλλά για να εκτελεστεί ομαδικά χρειάζεται μία έστω ελάχιστη παρακίνηση και ομοιομορφία. Εάν το κίνητρο που έχεις δεν επαρκεί για να κάνεις εκτάσεις – ανατάσεις με ρυθμό τότε, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα επαρκεί και για να σταθείς απέναντι στα πυρά του εχθρού. Συγκρίνετε την εκτέλεση αυτής της άσκησης από Αφγανούς αστυνομικούς με οποιαδήποτε αμερικανική μονάδα και θα καταλάβετε την αξία της ως κριτηρίου αξιολόγησης. Σε ένα πρόσφατο ταξίδι στην Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) στο βόρειο Ιράκ είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω την εκπαίδευση σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, έξω από την Erbil και κοντά στο φράγμα της Μοσούλης. Αν και οι εκτάσεις – ανατάσεις τους με αναπήδηση δεν ήταν τέλειες ήταν πολύ καλές και ανταποκρίνονταν στον γενικό τρόπο που οι στρατιώτες αυτοί ενεργούν στην πρώτη γραμμή.
Πρόσφατα στη Δύση υπήρξε ένα κύμα ανησυχίας για την υποτιθέμενη ανικανότητα των Αμερικανών να εκπαιδεύσουν ξένους στρατούς. Μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αυτό ήταν η δημιουργία ταξιαρχιών συμβούλων (Advise and Assist Brigades). Οι περισσότεροι βετεράνοι του Ιράκ και του Αφγανιστάν έχουν τρομακτικές εμπειρίες από τη συνεργασία τους με τους τοπικούς συμμάχους. Για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη Sangin, στο Αφγανιστάν, μία μονάδα της αφγανικής αστυνομίας αντικατέστησε μία μονάδα του αφγανικού στρατού στην περιοχή των επιχειρήσεων μας. Την πρώτη νύχτα η νέα μονάδα άρχισε να κυριεύεται από ανησυχία και αισθανόμενη έναν ανύπαρκτο κίνδυνο άνοιξε πυρ αδιάκριτα στο χωριό που βρισκόμασταν εμείς. Την επόμενη μέρα μας ζήτησαν RPG για να αισθανθούν ασφαλέστεροι, πράγμα το οποίο εμείς πιστεύαμε ότι δεν θα ήταν και πολύ σοφό να πράξουμε. Με τις ιρακινές δυνάμεις να δοκιμάζουν την αμερικανική τους εκπαίδευση στουςδρόμους της Μοσούλης είναι μία καλή στιγμή να αναρωτηθούμε τι κάνει μία στρατιωτική συνεργασία επιτυχημένη και πως μπορεί αυτή να βελτιωθεί. 
Για τη συνέχεια ConOps

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.