27/4/17

Επιτέλους ένας δημοσιογράφος με το θάρρος της γνώμης: Οι «Γεωργαλάδες» του Μαδούρο

Δημ. Μαρκόπουλος
Πως λένε ένα καθεστώς που σκοτώνει πολίτες στις διαδηλώσεις; Που φυλακίζει αντιφρονούντες και δεν επιτρέπει στους ηγέτες της αντιπολίτευσης να είναι υποψήφιοι; Που κλείνει αντίθετα προς αυτό ΜΜΕ;.
ΧΟΥΝΤΑ το λένε.
Μια τέτοια χούντα έχει η Βενεζουέλα. Μια δράκα δήθεν σοσιαλιστών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν με κάθε τρόπο τις καρέκλες τους, έχει βυθίσει μια πλούσια σε φυσικούς πόρους χώρα στη φτώχεια. Έφεραν την πατρίδα τους στο χείλος του εμφύλιου πολέμου, με δήθεν επιχείρημα πως «έβγαλαν από τη φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους». Τα ίδια σάμπως δεν έλεγε και η δική μας χούντα; Πως τα μεγαλύτερα έργα έγιναν στην περίοδο 1967 - 1974, πως η οικονομία ήταν ισχυρότερη από ποτέ, πως χτίστηκαν γεφύρια από τη ΜΟΜΑ και πως ο κόσμος δεν πεινούσε.
Όπως όμως και να τις πεις, όπως και να τις φτιασιδώσεις και η ελληνική επταετία και η μπολιβαριανή 15ετία και βάλε, χούντες είναι.

Στη δική μας είχαμε βέβαια και τις περιπτώσεις δύο πρώην αριστερών ινστρουχτόρων που πέρασαν στην άλλη πλευρά. Ήταν ο Γιώργος Γεωργαλάς, που από αγωνιστής του ΚΚΕ και πρόσφυγας στο σιδηρούν παραπέτασμα, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο ένθερμους προπαγανδιστές των Συνταγματαρχών και σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ.

Ο δεύτερος ήταν ο πρώην διανοούμενος της Αριστεράς Θεοφύλακτος  Παπακωνσταντίνου. Αυτός απεβλήθη από το Πανεπιστήμιο για τα κομμουνιστικά πιστεύω του όμως κατέληξε υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Παπαδόπουλου.

Αυτούς τους δύο πρώην αριστερούς μα κατόπιν υποστηρικτές της χούντας μας θυμίζουν οι όψιμοι υποστηρικτές του καθεστώτος Μαδούρο. Δημοσιογράφοι ή πολιτικά πρόσωπα του αριστερού περιθωρίου, επιδιώκουν εδώ και ημέρες να προπαγανδίσουν μια διαφορετική από την πραγματική εικόνα. Άνθρωποι που στα τηλεοπτικά πάνελ ωρύονταν αν έπεφτε κανένα χημικό σε πορεία στην Αθήνα ή αν σπρωχνόταν κάποιος, τώρα κάνουν πως δεν είδαν τους νεκρούς των διαδηλώσεων στο Καράκας. Αυτοί που μυξόκλαιγαν πάνω από τους τάφους του Παναγούλη και του Μουστακλή, τώρα υποστηρίζουν την άλλη πλευρά. Τους τυράννους.

Γι’ αυτό σας λέω: οι Γεωργαλάδες δεν πέθαναν. Είναι εδώ. Είναι παντού και ζούνε ανάμεσα μας.
Πρώτο Θέμα


12 σχόλια:

  1. Διαβαζω το τι γινεται εκει περα, αλλα δεν μας ειπε κανεις τι κρυβεται πισω απο ολα αυτα.Θα γεμισει η Βενεζουελα με ολα τα αγαθα του κοσμου οταν πεσει αυτη η κυβερνηση.Και θα βρεξει λεφτα οι ΗΠΑ οπως εκανε και σε ολον το τσιφλικι της στην Λατινικη Αμερικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χούντα στην Βενεζουέλα, όαση δημοκρατίας στην Σαουδική Αραβία, που είναι στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ κλπ κλπ. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. Μαρκοπουλος δε δουλευει στο Πρωτο Θεμα του κ. Θεμου Αναστασιαδη, που ελεγχεται για μαυρο χρημα, ξεπλυμα και φοροδιαφυγη? Δεν ειναι αυτος που εκβιαζε τη κυβερνηση Καραμανλη για την υποθεση Ζαχοπουλου? Αξιολογη εφημεριδα, αξιολογος εκδοτης, αξιολογη και η αποψη τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι αντιλαμβανωνται την δημοκρατια η αριστερα δεν τους φτανου οι 24 νεκροι και φτανουν να στηριζουν εναν δολοφονο ντροπη

      Διαγραφή
    2. Αριστερά και ντροπή...
      Πολλα ζητάς και συ...

      Διαγραφή
  4. Στην Βενεζουέλα διεξάγεται η μεγαλύτερη επιχείρηση αλλαγής καθεστώτος από τους γνωστούς συμμορίτες της Ουάσιγκτον και τους ντόπιους λακέδες τους.

    Το έπαθλο φυσικά είναι τα μεγαλύτερα ενεργειακά αποθέματα του κόσμου που βρίσκονται σ΄ αυτήν την χώρα.

    Όλα τα συναφή γραφόμενα όπως το συγκεκριμένο, είναι ωμή προπαγάνδα και προφανώς καλοπληρωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τσάβες, έπρεπε να είχε θέσει υπό κρατικό έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και όχι να αφήσει τα κοράκια των καρτέλ να αλωνίζουν.
    Στην δε Αργεντινή, μετά την ανατροπή της φιλολαικής κυβέρνησης, τα πράγματα είναι τρισχειρότερα αλλά δεν μαθαίνουμε τίποτα!
    Η νέα κυβέρνηση αναγνώρισε το παλιό δημόσιο χρέος που είχε διαγραφεί και τώρα έχει επιβάλει εξοντωτικούς φόρους στους πολίτες. ΤΩΡΑ είναι που έχει πέσει πείνα. Το ίδιο θα συμβεί και στην Βενεζουέλα εάν έλθουν στην εξουσία οι μαφιόζοι νεοφιλελέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πρέπει να θυμηθούμε πως ο Γεώργιος Γεωργαλάς ήταν ο εισηγητής των αντισυγκεντρώσεων στην άτυπη επιτροπή που είχε συστήσει ο Κ. Καραμανλής μετά τις εκλογές το 1958, όταν η ΕΔΑ είχε γίνει τότε αξιωματική αντιπολίτευση για να αντιμετωπισθεί ο "κομουνιστικός κίνδυνος". Στην επιτροπή αυτή ήταν μέλος και ο μετέπειτα δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος. Αντισυγκέντρωση είχε γίνει και στις 22 5 - 1963 στην Θεσσαλονίκη που δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο αρθογράφος είναι τουλάχιστον ανημέρωτος και πιθανόν στρατευμένος από σκοτεινά συμφέροντα.Ερώτημα προκαλεί πως μια σοβαρή ιστοσελίδα αναδημοσιεύει μία ανοησία,που μόνο γέλωτα προξενεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή ουτε τα δάκτυλα του ιδιου χεριου είναι ιδια,θα ειχε ενδιαφερον να μαθαίναμε ποσα αρπαξε η εδώ χουντα και ποσα ο τσαβες,μαδουρο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.