28/4/17

Υπόθεση Οτσαλάν: Ο Αντώνης Ναξάκης έγραψε τα πάντα σε βιβλίο

του Πάρη Καρβουνόπουλου, Millitaire
«…Αγνόησα επιδεικτικά τη διαταγή του Ρώσου Κυβερνητικού παράγοντα, να προσγειωθούμε στο Βουκουρέστι, δήθεν για παραλαβή καυσίμων και πετάξαμε απευθείας στην Αθήνα. Έτσι απέφυγα την πρώτη παγίδα που μου είχαν στήσει…»
Οι εκδόσεις «Μένανδρος» παρουσιάζουν τη νέα άκρως αποκαλυπτική έκδοση του συγγραφέα και Αρχιπλοιάρχου ε.α. Αντώνη Ναξάκη, με τίτλο «ΟΤΖΑΛΑΝ – Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥ».
Ο Αντώνης Ναξάκης, ο άνθρωπος που στάθηκε αληθινός σύντροφος και πιστός φίλος του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, παραδίδει ένα μοναδικό χρονογράφημα, στο οποίο με απλή και αφηγηματική γλώσσα καταθέτει όλα όσα ο ίδιος βίωσε, από την πρώτη του γνωριμία με τον Κούρδο ηγέτη, το χρονικό της προσπάθειας προστασίας και φυγάδευσής του, μέχρι και λίγο πριν την παράδοσή του.

Στο έργο καταγράφονται όλες οι συγκλονιστικές μαρτυρίες, τα επίσημα και ανεπίσημα έγγραφα, οι τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και οι «άνωθεν» εντολές, που φέρνουν στο φως την πραγματική εικόνα των όσων διαδραματίστηκαν. Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που ανέτρεψε τις ενέργειες για τη διάσωση του Κούρδου ηγέτη και οδήγησε στην παγίδευση και τελικά την παράδοσή του στους Τούρκους.
Ο συγγραφέας περιγράφει, επίσης, το πορτρέτο του Οτζαλάν, ως ανθρώπου, αρχηγού, οραματιστή και αγωνιστή μιας ελεύθερης Κουρδικής πατρίδας. Τον αγώνα των Κούρδων καθώς και τη φιλική-συμμαχική στάση τους προς τους Έλληνες.
Τα κείμενα συνοδεύονται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό, μέρος του οποίου προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα.
Μία έκδοση στην οποία παρατίθεται όλο το προσκήνιο, αλλά και το παρασκήνιο, και παρουσιάζονται για πρώτη φορά απροκάλυπτα τα πραγματικά γεγονότα ως έχουν.

Παραγγελίες: 210 3316036

2 σχόλια:

  1. Γιατί δέν γράφει κάτι, ἕνα ἄρθρο ἔστω, ὁ Σημίτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. At the moment of truth, nobody stood up to the occasion. A valuable asset cannot fall in enemy' hands. It must be destroyed at all costs. A step that would have helped keep a strategic alliance.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.