27/4/17

Οξάνα Σεβαστίδη, η οδύσσεια ενός SMS

Το όνομα της ελληνικό, με ποντιακή κατάληξη, ωστόσο σε καμία από τις ιστοσελίδες που κατ’ επάγγελμα διατείνονται πως υπερασπίζονται τα δίκαια των απανταχού Ελλήνων και κυρίως εκείνων ποντιακής καταγωγής, δεν θα διαβάσετε για την περιπέτεια της.
Το όνομά της έγινε ευρέως γνωστό, όταν στις 9 Μαρτίου 2017, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε χάρη στην Οξάνα Σεβαστίδη, η οποία είχε καταδικαστεί το 2015 σε επτά χρόνια κάθειρξη για «εσχάτη προδοσία». Την είδηση ανακοίνωσε ο δικηγόρος της με ανάρτησή του στο Facebook, επισημαίνοντας πως η ίδια δεν θα κάνει δηλώσεις και θα περιμένει την εκδίκαση της προσφυγής της στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Το «έγκλημα» για το οποίο κατηγορήθηκε η Σεβαστίδη είναι ότι το 2008, κατά τη διάρκεια της ρωσο-γεωργιανής σύγκρουσης, βλέποντας μια φάλαγγα ρωσικών τεθωρακισμένων να κινείται προς την κατεύθυνση της Αμπχαζίας, έστειλε SMS σε ένα γνωστό της Γεωργιανό.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, οκτώ χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2015, συνέλαβαν στην Οξάνα Σεβαστίδη με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας». Το δικαστήριο που την δίκασε, αποφάσισε πως όντως διέπραξε το ειδεχθές αυτό έγκλημα και την καταδίκασε.

Για τη συνέχεια JAJ

2 σχόλια:

  1. Γατάκια Ρώσοι…! Εμείς εδώ, αυτούς που αναμεταδίδουν live τις κινήσεις του στρατεύματος (ας πούμε για παράδειγμα την έξοδο του Στόλου προς ανάληψη πολεμικών αποστολών), τους επιχορηγούμε με παχυλούς μισθούς (τι κι αν ξημεροβραδυάζονται στο DeCapo) και τους ονομάζουμε «ειδικούς επί της άμυνας» (τι κι αν δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν το αριστερό από δεξιό άρβυλο, τι κι αν νοιώθουν «υπεράνω όλων» και δεν δέχονται έλεγχο στην πύλη του ΓΕΕΘΑ και παρασύρουν με το αυτοκίνητο τους στρατονόμους τραυματίζοντάς τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ρωσία είναι σοβαρό κράτος.Έχει αναπτύξει νομικό πλαίσιο που προστατεύει και υπερασπίζεται το Στρατιωτικό απόρρητο.Έτσι ενεργεί κάθε κράτος που υπερασπίζεται τα εθνικά του συμφέροντα.Το αντίθετο συμβαίνει με το Ελληνικό κράτος, όπως φάνηκε στην περίοδο της κρίσεως των Ιμίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.