29/4/17

Όταν η πώληση βιβλίων χρησιμοποιείται ως βρισιά

Είναι μαγκιά οι αργομισθίες στο δημόσιο, αλλά ντροπή κάποιες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα;


Ήταν η πολλοστή φορά που κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μέμφθηκε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, για το επάγγελμά του. Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της τροπολογίας ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σβήνει πρόστιμα λαθρεμπορίου, απευθύνθηκε στον Α. Γεωργιάδη λέγοντάς του απαξιωτικά: «Εδώ δεν είναι στούντιο τηλεπωλήσεων». Ακριβώς την ίδια ειρωνεία είχε επαναλάβει ως μομφή ο πρωθυπουργός κατά του Α. Γεωργιάδη, έναν μήνα πριν, στις 17/3/17 και πάλι από το βήμα της Βουλής: «εδώ δεν είναι στούντιο τηλεπωλήσεων».
Η αλήθεια είναι ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν έκρυψε ποτέ το επάγγελμά του. Διατηρεί το βιβλιοπωλείο (1 μόνο πλέον, αφού μετά από 16 εμπρησμούς το βιβλιοπωλείο της Αθήνας έκλεισε) των εκδόσεων Γεωργιάδη, που εκδίδουν βιβλία με αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και τα πουλάει και μέσα από τηλεοπτική εκπομπή. Αυτό που έχει, ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι το επάγγελμα κάποιου χρησιμοποιείται ως μομφή κατηγορίας: «ο τηλεβιβλιοπώλης» λένε απαξιωτικά κομματικά στελέχη από τα γεννοφάσκια τους, σιτιζόμενοι από κόμματα, επαγγελματίες πολιτικοί που δεν έχουν κολλήσει ένσημο στον ιδιωτικό τομέα, προσπαθώντας να τον μειώσουν ή να του αποδώσουν χαρακτηριστικά γραφικότητας. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται πως δείχνει κωμικό σε μία κοινωνία που μαστίζεται από την ανεργία, στελέχη που σιτίζονται από δημόσιο χρήμα να απευθύνουν ως βρισιά και ειρωνεία, την νόμιμη επαγγελματική ιδιότητα κάποιου στον ιδιωτικό τομέα.
Για τη συνέχεια Athens Voice


34 σχόλια:

  1. Και βεβαια η πωληση βιβλιων και μαλιστα αρχαιοελληνικου περιεχομενου δικαιως είναι βρισια και όχι μονον.
    Εδώ γινεται αγωνας να σβηστουν τα παντα και να γραφουν εκ νεου από τους πεφωτισμένους συριζαιους ώστε η ανθρωποτης να μαθει επι τελους την αληθεια για τα παντα και όχι να παπαγαλιζει φασιστικες διαστρεβλωμένες αληθειες από καποιους χιτες Ομηρους,αιμοδιψεις γερμανοτσολιάδες Μεγαλεξαντρους και από καποια αλλα τσιρακια του καπιταλισμου τυπου Κολοκοτρώνης,Καποδιστριας,Καραισκακης και λοιπους.
    Εμπρος στον δρομο που χαραξε η ρεπουση,η σια,ο φιλης και οι υπολοιποι πεφωτισμένοι παγκόσμιοι ακτινοβολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνω πολιτικα με τον Γεωργιαδη αλλα το επαγγελμα που ασκει οχι μονο ειναι αξιεπαινο, αλλα κ τον τιμα. Προσωπικα εχω αγορασει 2 φορες απο το βιβλιοπωλειο του. Ζουμε στην εποχη που η παιδεια υποβαθμιζεται, η εκπαιδευση πλεον κ οχι η παιδεια εχει χαρακτηριστικα απλουστευσης κ τυποποιησης. Διαφιμηζονται ως προτυπα προσωπα ελαττωματικα κ αχρηστα. Φυσικο ειναι η ελληνικη γραμματεια να ενοχλει. Μα ποσο ενοχλει στα σημερινα ΜΜΕ κ την πολιτικη ορθοτητα ο ομηρος, ο οδυσσεας ...κ αυτοι που τα πουλανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα βιβλία είναι το πρόσχημα. Ποιός θα ήξερε τους κ.κ. Γεωργιάδη, Βελόπουλο, Λιακόπουλο κλπ εάν δεν έκαναν telemarketing;
    Βάζουν μπροστά τους κλασικούς συγγραφείς και από κοντά πλασάρουν ιστορίες για Γ΄Ράιχ, 21η Απριλίου (Γεωργιάδης), προφητείες αγιοριτών μοναχών, νεφελίμ, ελοχίμ, ελληνες σε Κίνα, Ιαπωνία και Περού (Λιακόπουλος), την ...αυθεντική επιστολή του Ιησού Χριστού (Βελόπουλος) και πάει λέγοντας.
    Μερικές δουλειές ΝΑΙ είναι ντροπή αν χρησιμοποιείς πονηρές μεθόδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπη ειναι να σπιλωνεις καποιον επειδη σε ενοχλει πολιτικα και σου αποδομει το δημοκρατηλικι...ΠΟΤΕ ο Αδωνις Γεωργιαδης δεν "πλασσαρε" ιστοριες για την 21η Απριλιου...Ναι ειναι ντροπη εκ μερους σου να χρησιμοποιεις τετοιες πονηρες ( η κουτοπονηρες) μεθοδους

      Διαγραφή
    2. Καμία επαγγελματική δραστηριότητα δεν προκαλεί ντροπή, ακόμα και αυτή η ίδια η γνωστή ως αρχαιότερη, εφόσον γίνεται με σωστό και καλό τρόπο.

      Κατά τα άλλα ωστόσο δεν καταλαβαίνω τι καλό εχει η γενικότητα με την οποια γράψατε αρνητικα για Έλληνες πχ στην Κινα και για το Γ ραίχ κτλ, και που κατα την γνωμη μου με αυτό τον τροπο χρησιμοποιειτε λανθασμένες μέθοδους, καθότι για το γ ραϊχ εγραψαν ιστορία ένθεν και εκειθεν, πχ william shirer αλλα και raymond cartie, όπως επίσης για έλληνες στην Ινδια και Κίνα εγραψε και ο Αρριανος.

      Νομιζω ότι ετσι οπως γραψατε το σχολιο σας, δεν σας ενοχλουν τόσο οταν κάποιοι γραφουν ή πωλούν προχειροτητες και μπαρουφολογίες, και έτσι γινεται ανεχτο αν οχι και ωραίο, πχ η μαύρη Αθηνα ή οι προφητείες των Μαγια και των Ινκας, ή και η κατα κόρο βιβλιογραφια για τον Καρ. Μαρξ ή τον Ιλία Ίλιτς ή και τον Τζουγκασβίλι, αλλά ετσι οπως τα γράψατε σας ενοχλούν οι Έλληνες στην Κίνα και η αναφορα στην ιστορία του Γ Ραιχ.

      Η ιστορία εχει συνήθως κακες στιγμές και σπάνια καλές αλλά νομίζω πως πρεπει να τις μαθαινουμε ολες.

      Σε ότι αφορά τους Ελληνες στην Κίνα, ας διαβάσουμε για αυτό τον Αρριανο και ίσως έτσι να μάθουμε ότι 1300 χρόνια πριν μάθει η δύση για το μετάξι και το παραμύθι με τα κούφια μπαστουνάκια με τα οποία το κρυφά το μετέφεραν απο την Κίνα ταξιδιώτες μοναχοί, ήδη το γνωριζαν και απορούσαν για αυτό κάποιες απο τις εμπροσθοφυλακές του Αλέξανδρου.

      Διαγραφή
    3. Τους ύμνους του ογκόλιθου της πολιτικής/κομματικής συνέπειας Σπυρίδωνος-Αντωνίου Γεωργιάδη (το πραγματικό του όνομα πριν υιοθετήσει το καλλιτεχνικό) για χούντα και ναζισμό μπορείς να βρεις εύκολα στο γιουτιούμπ και να κάτσεις να τους ...απολαύσεις.

      Διαγραφή
    4. Δωσε μας τα links του YouTube που ο Αδωνις υμνει την χουντα ογκολιθε της εντιμοτητος, αλλιως θα κινδυνευσεις να γινεις ογκολιθος της "προοδευτικης" συκοφαντιας που μισει εναν φιλελευθερο αντιπαλο που την αποδομει καθημερινα...

      Διαγραφή
    5. Γιατί οι νεοφιλελύθεροι τα θέλετε όλα έτοιμα; Ακόμα και εάν είχες πληκτρολόγιο με ένα μόνο πλήκτρο, θα έβρισκες τα λινκ στα οποία κατηγορεί τον Κ. Καραμανλή οτι κατέστρεψε ό,τι ...καλό είχε κάνει η χούντα και όπου εκφράζει τον θαυμασμό του για τις ιδέες και τα βιβλία του νεοναζί Κ. Πλεύρη...
      Αλλωστε, συμμετείχε σε κόμμα που καλούσε τους θαυμαστές της 21ης να ψηφίσουν τους υποψηφίους του. Ενας από αυτούς και ο κ. Σπυραντώνης Γεωργιάδης...

      Διαγραφή
    6. Γιατι εσεις οι αριστεροι, ρεπετε προς την αναποδεικτη συκοφαντια οσων αποδομουν το μυθευμα σας ? Ακομα και αν ειχες πληκτρολογιο με ενα μονο πληκτρο θα μας ειχες βρει τα ( ανυπαρκτα ) λινκς που επικαλεισαι...Και βεβαια ξεκινησες την αριστερη συκοφαντια λεγοντας οτι ο Αδωνις "πλασσαρει ιστοριες γαι Γ ραιχ και 21η Απριλιου" μεσα απο τις τηλεπωλησεις βιβλιων..Δεν μας μιλησες για τις ,δηθεν, πολιτικες του αποψεις...Αλλα οταν βρεις αυτες τις δηθεν "αποψεις" του Γεωργιαδη να μας τις δειξεις...
      Αλλα ποιο δικαιωμα εχει να συκοφαντει κατ αυτον τον τροπο, ενας οπαδος μιας ιδεολογιας που οπου εφαρμοσθηκε ( Αν. Ευρωπη) εφερε καταστροφη, και οπου ( οπως εδω) κυβερνησε στην "λαιτ" μορφη της, εξευτελιστηκε σε οτι ειχε πει και ταξει, και απεδειξε ποσο αδιαντροπα συκοφαντουσε νολους τους αντιπαλους της, με μονο σκοπο την "καρεκλα" ??

      Διαγραφή
    7. Ζητάτε από τον πισινό τής μυλωνούς (Κιτσάρα) ορθογραφία; Τι "λινκς" να σάς προσκομίσει, όταν γράφει ό,τι τού κατέβει στην κούτρα, όπως εδώ και όχι μόνο;

      Αφού ανακάλυψε ότι τον Άδωνι τον λένε ... Αντώνη, πάλι καλά. Διότι ούτε ο ίδιος, ούτε κανείς άλλος βεβαίως το ξέρει. Άκουσε φαίνεται ότι τον φώναζε η μητέρα του Σπυράδωνι, όταν ήταν μικρός, αλλά είχε άπλυτα τ' αυτιά του και δεν το έπιασε καλώς :))

      Κιτσάρα, στο ψηφοδέλτιο, όπως και στην ονομαστική λίστα τής Βουλής, οι υποψήφιοι, στο πρώτο και οι βουλευτές πλέον στην δευτέρα, αναγράφονται με το ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο τού ΔΑΤ των, των υποκοριστικών/καλλιτεχνικών και άλλων αποκλειομένων. Ιδού το δικό μου τεκμήριο. Περιμένω, τώρα, το δικό σου, όπως περιμένουν και οι παραπάνω και μάλλον θα περιμένουν για πολύ ....

      Διαγραφή
    8. nick Γιατί εσείς οι φιλοχουντικοί αποκαλείτε αριστερούς και κομμουνιστές όσους αυτοπροσδιορίζονται ως πατριώτες/δημοκράτες; Αλλά μήπως δεν είχε χαρακτηρίσει "κομμουνιστικότερο των κομμουνιστών" ο Στ. Πατακός τον Κων. Καραμανλή;
      Αν έχεις πρόβλημα με τους κομμουνιστές και αριστερούς, τα παράπονά σου σε Περισσό και Κουμουνδούρου. Αυτοί που είναι, ας δώσουν τις εξηγήσεις.
      Το δικό μου κρατικό μοντέλο είναι της Νορβηγίας ή της Ελβετίας. Ακόμα και της Ιαπωνίας. Ενα τέτοιο κράτος προσαρμοσμένο στα ελληνικά μέτρα είναι αυτό που αξίζει στην πατρίδα μας και όχι αυτό σαν της Σομαλίας, Υεμένης, Αλβανίας και σε λίγο Β. Κορέας που μας έχουν καταντήσει πολιτικοί και πολιτικές τσιπροκαμμένων, σαμαροβενιζέλων, ποταμοκούληδων, μιχαλοκουκουτσουμπέων και λοιπών κρατικοδίαιτων. Τις οποίες υποστηρίζεις.
      Η Ελλάδα από άποψη φυσικών πόρων και γεωπολιτικής θέσης έχει ΟΛΕΣ τις προυποθέσεις να βρεθεί στην κορυφή των ανεπτυγμένων χωρών.
      Με πατριωτική/δημοκρατική κυβέρνηση και ελεύθερη οικονομία με κανόνες, μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακάμψει.

      Διαγραφή
    9. κύριε Nativist την απάντηση για τα οικονομικά εργαλεία που ρώτησες, την πήρες σε άλλο άρθρο.
      Οταν γράφουμε ελληνικά και χρησιμοποιούμε ξένη λέξη, την γράφουμε με ελληνικό αλφάβητο και μπαίνει χωρίς πληθυντικούς κλπ. Το ταξί/τα ταξί κ.ο.κ.
      Κακώς έγραψα λίνκ ενώ υπάρχει η λέξη σύνδεσμος, αλλά σωστά έγραψα λινκ και όχι λινκς ή links.
      Οταν ο (τρελός) παπάς βάφτισε το εν λόγω άτομο, το είπε Σπυρίδωνα/Αντώνη.
      Αυτός μετά στο πλαίσιο να πουλήσει τον εαυτό του καλύτερα, το άλλαξε σε Αδωνις. Γινόταν με απλή αίτηση στις παλιές Νομαρχίες.

      Διαγραφή
    10. Αλλος ένας που άλλαξε με τον ίδιο τρόπο το όνομά του είναι ο Κυριακού ο οποίος από Μηνάς, έγινε Μίνωας...

      Διαγραφή
    11. Μάλιστα. Αυτό αρκεί, για να καταλάβει κανείς περί τίνος πρόκειται...

      Διαγραφή
    12. Κιτσάρας...Τι λες ρε φιλε, τι λες?? Τι φανταζεσαι και τι αραδειαζεις ? Τι συνδυασμοι, Νορβηγιας Ιαπωνιας,εναντι Σομαλιας και Υεμενης(!) ? Ειναι σοβαρη κουβεντα αυτη ,που ξεκινησε απο την απαξια σου για τον "χουντικο" Αδωνι? Εσυ ο "πατριωτης - δημοκρατης"!! Ακου φιλε: Το αριστεροεθνικιστικο μειγμα μπαχαλο που παρουσιαζεις για συζητηση, βριζοντας ταυτοχρονα και σταθερα τον Αδωνι, θελει πρωτα να το τακτοποιησεις μεσα σου και μετα να το εμφανιζεις..Ταυτα και μενω...

      Διαγραφή
    13. Κιτσάρα, δεν μού προσκόμισες ακόμη απόδειξη για τον "Αντώνη", πράγμα καθόλου περίεργο για σένα.

      Είναι παράδοση στην οικογένεια Γεωργιάδη το διπλό όνομα, ένα χριστιανικό (μάλλον τού παππού) κι ένα αρχαιοελληνικό. Έτσι και ο Άδωνις βάφτισε τον ένα του γιο Αθανάσιο-Περσέα.

      Ο Κυριακού έχει διπλό όνομα, Μηνάς-Μίνωας, δεν έχει τίποτε αλλάξει.

      Στις πρώην νομαρχίες άλλαζαν τα επίθετα, όχι τα μικρά ονόματα, τα οποία δεν μπορούν ν' αλλάξουν με τίποτε.

      Αυτά τα στοιχειώδη θα γνώριζες, αν είχες το γνώθι σ' αυτόν.

      Διαγραφή
    14. Μήπως θέλεις να στη στείλω ...συστημένη; Δώσε διεύθυνση τότε!
      Εδώ έκλεψε ολόκληρο βιβλίο και το παρουσίασε ως δικό του. Στην αλλαγή ονόματος από Σπυραντώνης σε Αδωνις θα κόλωνε;
      Πολύ μπλα-μπλας και κωλοτούμπας. Κανονικά έπρεπε να ανήκει στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ και όχι σε πολιτικό κόμμα. Αν του κάνουν αντιντόπινγκ, θα σπάσει το μηχάνημα.
      Ούτε ένα σοβαρό βιβλίο δεν έχει γράψει.
      Στο βιογραφικό του αναφέρει ότι έχει εκδόσει τρία βιβλία. Οδηγό αρχαίων ελληνικών νομισμάτων και ...πόνημα για την Ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα.
      Ενα τρίτο «προσωπικό βιβλίο» όπως λέει, είναι γραμμένο από αγγλικανό ιερωμένο ονόματι Τζον Μέισον Νηλ το 1857 και αναφέρεται στην Αλωση της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ το Β΄.
      Ο Σπυραντώνης απλούστευσε τη γλώσσα κάνοντας αλλαγές στο 1% του κειμένου, παρουσιάζοντας ως Έλληνα (ήταν Βάραγγος) τον ήρωα του βιβλίου και για να δέσει το γλυκό, έβαλε έναν Εβραίο σύμβουλο του Μωάμεθ να λέει ότι σιχαίνεται τους Έλληνες.

      Διαγραφή
    15. Ποιά παράδοση έχει η οικογένεια Γεωργιάδη στα διπλά ονόματα; Ούτε ο πατέρας, ούτε η μητέρα, ούτε τα άλλα δύο αδέλφια του έχουν διπλά ονόματα.
      Και από πάνω μας το παίζει αυτοδημιούργητος. Ενώ βρήκε στρωμένη δουλειά από τους εκδότες πατέρα και θείο του.

      Διαγραφή
  4. Φυσικά το να πουλάς βιβλία σαν πατάτες στη λαϊκή δεν είναι καθόλου γραφικό. Αλίμονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ντροπη ειναι ο πατερας σου να ειναι ψευτοαριστερος να δουλευει στο δημοσιο να δινει λεφτα στο γιοκα να κοπροσκυλιαζει στην καφετερια και οταν βαριεται να καει τα μαγαζια του κοσμακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανείς και ποτέ δεν κατηγόρησε την ΕΚΔΟΣΗ Ελληνοπρεπών / Ιστορικών βιβλίων. Άλλωστε, υπάρχουν δεκάδες εκδοτικοί οίκοι που ασχολούνται στην Ελλάδα με το αντικείμενο αυτό. Η Ελληνική Ιστορία είναι αναπόσπαστο τμήμα του πολιτισμού μας και μας διδάσκει για το μέλλον.

    Το να καπηλεύεται όμως από νάρκισσους τηλε-μπουμπούκους, δεν είναι ούτε ηθικό, ούτε Ελληνοπρεπές. Δυστυχώς, τα τελευταία 15-20 χρόνια, τα μετρημένα στα δάκτυλα «μπουμπούκια» πχ Γεωργιάδης, Βελόπουλος κλπ, οι οποίοι ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ την έκδοση Ελληνοπρεπών / Ιστορικών βιβλίων για να καταφέρουν να εκπληρώσουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες. Αποτέλεσμα; Λόγω του ναρκισσισμού του πρώτου και της ανοησίας του δεύτερου, τα κείμενα της αρχαιοΕλληνικής Γραμματείας δαιμονοποιήθηκαν από τη νεολαία που (δυστυχώς) συνδέει άμεσα την έννοια «Ελληνοπρεπές / Ιστορικό βιβλίο» με τους προαναφερθέντες καρνάβαλους.

    Όπως λοιπόν θα μας φαινόταν τουλάχιστο παράλογο να διδάσκει παιδάκια σε σχολείο ένας άνθρωπος ανήθικος (κλέφτης, καταχραστής, παιδόφιλος κλπ), άλλο τόσο θα έπρεπε να μας προβληματίζει το να προωθούν (γιατί άραγε;) της Ελληνοπρεπείς αξίες κάποιοι «τηλεπωλητές με το τσουβάλι». Το πρόβλημα λοιπόν, ΔΕΝ είναι η επαγγελματική δραστηριότητα των ανωτέρω τηλεπωλητών. Το πρόβλημα είναι ο χαρακτήρας τους, η πολιτική και ηθική ασυνέπειά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η νεολαια τα τελευταια χρονια εχει μπερδευτει απο τους αριστερους ανθελληνες καρναβαλους, φωστηρες της αγραμματωσυνης της λοβιτουρας και υποστηρικτες του οτιδηποτε αντεθνικου απο την μια και απο την αλλη απο ανθρωπους που καπηλευονται τον Εθνικισμο ενω εχουν δηλωσει οι ΙΔΙΟΙ οτι ειναι ναζιστες, εννοω ασφαλως τον Μιχαλολιακο...
      Ολοι αυτοι βλεπουν σαν αντιπαλο τον απλο Εθνικισμο και τον φιλελευθερισμο...
      Και οσο και να μαινονται εναντιον του, ανυπαρξιας επιχειρηματων ενεκα, χαρακτηρισμοι οπως "καρναβαλος" αφ ενος δεν λεγονται , αφ ετερου εαν επιμενουν να τους χρησιμοποιουν ας κοιταξουν το περιβαλλον τους..Ιδιαιτερα ασφαλως οι αριστεροι, οπου η ιδιοτητα αυτη αφθονει....

      Διαγραφή
  7. @ nick,

    Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι τις προηγούμενες δεκαετίες υπήρχαν πολλοί (οι οποίοι τώρα κρύβονται) που υποστήριζαν τον «Άκη», με τρόπο ανάλογο με αυτόν που υποστηρίζεις εσύ τώρα τους «τηλεμπουμπούκους». Χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί βεβαιότητα για τις μελλοντικές εξελίξεις, θα ήθελα επίσης να σου επισημάνω την σχέση λατρείας με τον τηλεοπτικό φακό, την ωραιοπάθεια / εγωπάθεια και τον ναρκισσισμό που έχουν οι τωρινοί «τηλεμπουμπούκοι» με το παλιό ΠΑΣΟΚικό «μπουμπούκι» που προσφάτως αποφυλακίστηκε…

    Ο χαρακτηρισμός «καρνάβαλος» που απέδωσα σε περιπτώσεις πχ Γεωργιάδης, Βελόπουλος, Λιακόπουλος κλπ, είναι ο πιο ήπιος που θα μπορούσα να γράψω, σεβόμενος το επίπεδο σοβαρότητας που πρέπει να διατηρούμε στο παρόν blog. Το γεγονός ότι σε όλο το εύρος της πολιτικής σκηνής της χώρας μας αφθονούν οι «καρνάβαλοι», οι ανίκανοι, οι επικίνδυνοι και (χρήσιμοι ή μη) ηλίθιοι, δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι προαναφερθέντες «Γεωργιάδο-Βελόπουλοι», διαθέτουν σοβαρότητα… Βλέπεις, το γεγονός ότι στην είτε στην Αριστερά, είτε στην Δεξιά υπάρχουν πολύ χειρότεροί τους, σε καμία περίπτωση δεν καθαγιάζει τους «Γεωργιάδο-Βελόπουλους» - ελπίζω να συμφωνείς.

    Βεβαίως και θα είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σε κάποιους οι οποίοι ευθαρσώς έχουν καταφερθεί εναντίον των συμφερόντων της Πατρίδος, αλλά πώς να το κάνουμε, είναι ασύμβατο να κηρύττει κάποιος «τηλεμπουμπούκος» πατριωτισμό μα το κιλό και συγχρόνως να ξεπουλάει λιμάνια και μαρίνες σε Τούρκους! Το γεγονός ότι πχ ο Γεωργιάδης εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι ικανός για πολιτικός. Το ότι τον συγκρίνουμε με άλλους διεφθαρμένους δεν σώζει το θέμα που υπάρχει - και υπάρχει θέμα πολιτικής αξιοπιστίας! Δεν γίνεται τη μια μέρα να λες «άλφα» και την άλλη «βήτα». Κατά την ίδια έννοια, δεν μπορώ παρά να χαρακτηρίσω «καρνάβαλο» κάποιον που είναι τόσο ανόητος (ή δόλιος) που να πουλάει «ελληνοχριστιανισμό» με το κιλό και τις «αυθεντικές επιστολές του Ιησού σε παγκόσμια αποκλειστικότητα». Επίσης, δεν είναι δυνατόν κάποιος να μιλά δημοσίως για «ηθική» και «νομιμότητα» και την ίδια στιγμή να έχει κουνιάδο διωκόμενο από το FBI ή να έχει παρτίδες και φιλίες με καταδικασμένους νονούς της νύχτας και τοκογλύφους ή να παριστάνει τον Βουλευτή (ενώ δεν είναι) κυκλοφορώντας με συνοδεία μπράβων που παριστάνουν τους αστυνομικούς. Σε σοκάρω μήπως;

    Η Ιστορία θα δείξει, αν τα (κατά την ταπεινή μου άποψη) «τηλεμπουμπούκια» Γεωργιαδο-Βελόπουλοι αξίζαν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων τους. Για να πω την αμαρτία μου, έναν εκ των ανωτέρω τον στήριξα σε προηγούμενες εκλογές και το μετάνιωσα, διότι γρήγορα αποδείχθηκε πόσο φαιδρός ήταν και πόσο ανόητα φέρθηκα που εμπιστεύτηκα όσα κήρυττε - ποτέ ξανά.

    Η αξία της αρχαιοΕλληνικής Γραμματείας είναι αδιαμφισβήτητη. Το γεγονός όμως ότι κάποιοι την χρησιμοποιούν για προσωπικό όφελος πρέπει να ,ας προβληματίσει. Τέλος, να σου πω ότι τους εχθρούς την Πατρίδος, δεν τους φοβάμαι - ΞΕΡΩ ποιοι είναι και φυλάγομαι. Αυτούς που φοβάμαι, είναι όσοι παριστάνουν τους πατριώτες και τους «Ελληναράδες», ενώ στην πραγματικότητα απεργάζονται άλλα σενάρια προς όφελός τους ή προς όφελος άλλων που τους χρησιμοποιούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στον Γεωργιάδη πρέπει να αναγνωρίσει κανείς, ότι είναι ο πρώτος που κατάφερε να βάλει το καλό βιβλίο μέσα σε σπίτια, στα οποία μόνον αθλητικές εφημερίδες έμπαιναν.
    Αυτή ήταν η δουλειά του, εκδότης τηλεπωλητής και την έκανε άριστα.
    Μερικοί ηλίθιοι προτιμούν αυτούς που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην ζωή τους, αρκεί να είναι "δικοί" τους. Και είναι ηλίθιοι, διότι δέχονται αγόγγυστα να τούς πληρώνουν με τούς φόρους των. Εκτός κι αν δεν πληρώνουν φόρους, πράγμα καθόλου απίθανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Nativist,

      Μην παρασύρεσαι. Οι ένοικοι των σπιτιών στα οποία κάποτε «μόνον αθλητικές εφημερίδες έμπαιναν», πλάι αθλητικές εφημερίδες μπαίνουν - και δεν το εννοώ κυριολεκτικά. Τις βασικές αρχές της Ελληνική Παιδείας πρώτα σου την διδάσκει η ίδια σου η οικογένεια και όχι ο τηλεβιβλιοπώλης που θα σου πουλήσει «πενήντα κιλά βιβλία». Το ορκ που παλιότερα διάβαζε μόνο αθλητικές εφημερίδες, ακόμη κι αν αγοράσει «βιβλία εκδόσεων Γεωργιάδη» (λες και ξαφνικά ΜΟΝΟ ο Γεωργιάδης πουλάει βιβλία Ιστορίας και αρχαιοΕλληνικής Γραμματείας και πριν από αυτόν υπήρχε το απόλυτο χάος), θα τα βάλει στο ράφι ή στο «σύνθετο» για να το κάνει μόστρα στους φίλους και να περνιέται για διανοούμενος. Η νοοτροπία «πουλάω πενήντα κιλά βιβλία», απευθύνεται σε πελάτες «αγοράζω ότι να’ ναι με το κιλό». Για να μην σου πω, ότι το προαναφερθέν πελατολόγιο (βιβλίων και πολιτικής επίσης) είναι οι ίδιοι που αγοράζουν τα σκουπίδια του έτερου τηλεπωλητή που πουλάει προφητείες με το κιλό και υποστηρίζει θεωρίες για νεφελίμ, όντα που ζουν στην κοίλη Γη και ανύπαρκτες διαστημικές πυραμίδες των «Ελ» στην Κίνα… Ας είμαστε λίγο σοβαροί!

      Θέλεις την προσωπική μου άποψη; Δεν υπάρχει καλύτερη πηγή γνώσης από τα βιβλία Ιστορικού και Ελληνοπρεπούς περιεχομένου. Αλλά… η επαγγελματική εμπλοκή του Γεωργιάδη με την έκδοση αυτών των βιβλίων είναι η αιτία που η νεολαία απεχθάνεται πλέον τα συγκεκριμένα βιβλία και τα αντιμετωπίζει ως ανέκδοτο. Ναι, δυστυχώς ο απεχθής και πολλές φορές γελοίος του χαρακτήρας και η πολιτική του ασυνέπεια, έχει αντίκτυπο ΚΑΙ στο πως νιώθει το κοινό για το αντικείμενο που εμπορεύεται. Σκέψου το καλύτερο προϊόν! Εάν στη συνείδηση του κοινού το προϊόν αυτό συνδεθεί με ένα πρόσωπο αναξιόπιστο, γελοίο και φαιδρό… το προϊόν «κάηκε»!

      Διαγραφή
    2. Ένα ασυνάρτητο σεντόνι χολής και τίποτε άλλο. Φαίνεται απ' αυτήν και μόνο την φράση "Εάν στη συνείδηση του κοινού το προϊόν αυτό συνδεθεί με ένα πρόσωπο αναξιόπιστο, γελοίο και φαιδρό… το προϊόν «κάηκε»!". Προτάσεις την δική σου γνώμη, εντύπωση και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα, απλώς και μόνο για ν' απαξιώσεις κάποιον και την δουλειά του.

      Διαγραφή
    3. @ Nativist.
      Αφου δεν επανεφερε το αληστου μνημης σοβιετικο δικαιακο κανονα περι οικογενειακης συνυπευθυνοτητος,παλι καλα να λες.

      Διαγραφή
  9. Pointman...
    1.Το να ιδιωτικοποιει κανεις "λιμανια και μαρινες" ΔΕΝ ειναι ξεπουλημα...Την εκμεταλλευση δινει οχι εδαφος και την θαλασσα..Και ΝΑΙ ασφαλως ,ειναι αυτο πατριωτικη πραξη οταν αυτος ο χωρος ηταν ελλειμματικος με διορισμενους ανικανους που απλως συσσωρευαν χρεη, ενω τσιμπουσαν μιζες . Και το ιδιο "πατριωτικο" θα ειναι να πουληθουν και αλλα σημεια που εξεθρεψαν ,τοσα χρονια, "εσωτερικους στρατους κατοχης" π.χ ΔΕΗ... Το ΚΡΑΤΟΣ μας χρεοκοπησε και ο "διοριστικος σοσιαλισμος"που ολα τα κομματα διεπραξαν..Και γι αυτο καμμια ηληθιοτητα βλακωδους"εθνικοσοσιαλισμου" δεν θα ειχε διαφορετικο αποτελεσμα...
    2. Το να αλλαζεις αποψεις ( π.χ. για το θρυλικο εν εθνικοσοσιαλισμο, τζαμι) , ΝΑΙ ειναι σωστο οταν παραδεχθεις οτι εκανες λαθος..Η οπως το να ριχνεις ολα τα κακα στους "Εβραιους",σαν να εισαι μοναχος της Μονης Εσφιγμενου..Λοιπον ΝΑΙ , οποιος εχει το ΘΑΡΡΟΣ να πει εκανα λαθος,δεν ειναι καρναβαλος...Εκτος και αν το κανει καθε λιγο και λιγακι, που δεν ειναι η περιπτωση του Αδωνι...
    3.Για "νονους" νονες "κουνιαδους" και μπατζανακηδες, πες ΟΝΟΜΑΤΑ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ..Αλλιως ,ναι με σοκαρεις με την ευκολια που σπιλωνεις καποιον, πραγμα τυπικα αριστερο, και δεν μου κανεις για αριστερος
    4. Η λογικη πρεπει και θα πρυτανευσει στο τελος... Και ο Αδωνις ειναι φωνη λογικης..Και αυτο ειναι που δεν του συγχωρουν τα δυο ακρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ nick,

      Για να απαντήσω στα ερωτήματά σου:

      1) Υποπτεύομαι πως δεν γνωρίζεις το καθεστώς με το οποίο οι μαρίνες και τα λιμάνια παραχωρήθηκαν σε ΤΟΥΡΚΟΥΣ! Επαναλλαμβάνω, σε ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

      2) Ο «μπουμπούκος» τον οποίο υποστηρίζεις, αλλάζει απόψεις πιο συχνά από ότι εσώρουχα. Παρακολουθώντας τις δηλώσεις και την πορεία του στην πολιτική τα τελευταία 10+ χρόνια, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι μπορεί να αλλάξει γνώμη όσες φορές χρειαστεί και να υποστηρίξει με ζήλο οτιδήποτε με μοναδικό σκοπό την εκπλήρωση των προσωπικών του φιλοδοξιών. Αν έπρεπε να αναφέρουμε τις «κωλοτούμπες» που έχει κάνει, δεν θα μας έφταναν όλες οι σελίδες του blog! Μπορεί οι προαναφερθείσες «κωλοτούμπες» και η ασυνέπεια να είναι συνηθισμένες συμπεριφορές μεταξύ των δόλιων και πονηρών, όμως δεν συνάδουν με την Ηθική. Αν ο Γεωργιάδης μπορεί με ευκολία και χωρίς ντροπή να αλλάξει τις απόψεις του (για τις οποίες παλαιότερα «έκοβε φλέβες») τότε να είσαι βέβαιος πως αν το θελήσει μπορεί να ξεπουλήσει τα πάντα.

      3α) Σχετικά με τους «κουνιάδους» που φαίνεται να μην γνωρίζεις (ή προσποιείσαι πως δεν γνωρίζεις), μία απλή αναζήτηση στο όνομα «Γιάννης Καραγιαννίδης» (αδερφός της Ευγενίας Καραγιαννίδου-Μανωλίδου, συζύγου Α. Γεωργιάδη), θα σου δώσει απαντήσεις. Ο εν λόγω κύριος, φέρεται να καταζητείται από την Interpol και την Αμερικανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, για περιβαλλοντικό έγκλημα, το οποίο φέρεται να έχει τελέσει από το 1999. Η υπόθεση της πιθανής συγκάλυψης ανέκυψε έπειτα από ερώτηση βουλευτή το 2014, σχετική με τους καταζητούμενους κακοποιούς από την Interpol στην Ελλάδα, στην απάντηση της οποίας, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, δεν συμπεριέλαβε το όνομα του κουνιάδου του Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Καραγιαννίδη, παρότι τα στοιχεία του βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα τόσο της Interpol, όσο και της Αμερικανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Θες κι άλλα;

      3β) Ο δε άλλος πατριδοκάπηλος φωνακλάς που πουλάει Ρωσικά φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τις «χειρόγραφες επιστολές του Ιησού σε παγκόσμια αποκλειστικότητα», είναι γνωστό πως στο παρελθόν είχε στενές φιλίες με τους Καραμπέρηδες (καταδικασμένους μετέπειτα) «νονούς» κυκλώματος εκβιαστών & τοκογλύφων. Ή μήπως δεν γνωρίζεις πως περίπου 6 μήνες πριν, ο συγκεκριμένος τηλεβιβλιοπώλης επέβαινε σε ΙΧ λιμουζίνα με εμφανείς μπλε αστυνομικούς φάρους (ομοιάζοντας αστυνομικό υπηρεσιακό όχημα) και ήταν συνοδευόμενος από δικυκλιστές (ένας εκ των οποίων συνελήφθη ένοπλος) που επίσης παρίσταναν τους αστυνομικούς; Θες κι άλλα;

      4) Αν κάποιος ΠΡΕΠΕΙ να είναι εκπέμπει σοβαρότητα, σίγουρα ΔΕΝ είναι τα τηλεμπουμπούκια (κατά την προσωπική μου άποψη τυχοδιώκτες με ξεδιάντροπες πολιτικές φιλοδοξίες) Γεωργιάδης & Βελόπουλος. Εάν κάποιος νομίζει πως οι τηλεβιβλιοπώλες Γεωργιαδο-Βελοπουλο-Λιακόπουλοι «έφεραν το βιβλίο μέσα στο Ελληνικό σπίτι», πλανάται και είναι άξιος της μοίρας του. Εάν το «50 κιλά βιβλία», οι «αυθεντικές επιστολές του Ιησού» και οι «Ελληνικές διαστημικές πυραμίδες στον Σείριο» είναι αυτό που γέμισε τα Ελληνικά σπίτια, μάλλον κακό προξένησαν παρά καλό.

      Διαγραφή
    2. Pointman...
      1. Οι ιδιωτικοποιησεις παγκοσμιως δινονται στον πλειοδοτη..η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΣ τους....Αρα και σε Τουρκο και σε Ζουλου, διοτι δδεν σηκωνει την μαρινα να την παει στην Τουρκια και οτι κανει εκει ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ απο το Ελληνικο κρατυος

      2. Για τις αλλαγες αποψεων του Γεωργιαδη ,το εξαντλησα το θεμα, απο πλeυρας μου και τις θεωρω θετικες και προσωπικη του εξελιξη προς το σωστο...

      3.Για το τι εκανε ο κουνιαδος του ,καποιο περιβαλοντικο "εγκλημα" λες, δεν με αφορα, εκτος και αν θελω να βρω κατι να πω εναντιον του

      4. Για τους υπολοιπους που αναφερεις δεν τους ξερω καν..Συζηταμε εδω μονο για τον Αδωνι

      5. Συνεπως, ραβδος εν γωνια , αρα βρεχει...

      Διαγραφή
  10. Ο Μπουμπούκος ούτε πατριώτης είναι αλλά ούτε καν εθνικιστής.
    Πατριώτης δεν είναι όποιος λέει "φέρτε μου να υπογράφω και με τα δύο χέρια μνημόνια" ξεπουλήματος. Ούτε εθνικιστής όταν υπογράφει την παραχώρηση λιμανιών και δρόμων σε ξένες δυνάμεις. Ούτε ο Μεταξάς δεν το έκανε όταν ο ιταλός πρέσβης του ζήτησε δύο λιμάνια και έναν δρόμο προκειμένου να περάσουν από Ελλάδα στον δρόμο για τα πετρέλαια.
    Ο δε Κορυζής αυτοκτόνησε όταν έχασε τον πόλεμο και δεν υπέγραψε. Η συνομοταξία των αδώνηδων (μη χέ...) ποιόν πόλεμο έχασαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Μνημονια ξεπουληματος" υπεγραψαν ολοι οσοι βρεθηκαν σε οικονομικα δυσκολη θεση ( Κυπρος, Ισπανια, Πορτογαλια, Ιρλανδια)...Το τι ζητηθηκε στον καθενα ηταν αλλο θεμα και εξαρτατο απο το ποιοι "στρατοι εσωτερικης κατοχης" τους ειχαν φερει εκει που τους εφεραν και σε ποιο επιπεδο τους ειχαν φερει...Οι ιδιωτικοποιησεις ξεκινησαν απο την Θατσερ που κερδισε 3 εκλογικες μαχες μετα απο αυτες...Αρα οι Αγγλοι δεν ηταν πατριωτες και πατριωτης εισαι μονο εσυ με την συνομοταξια σου...Εσυ ποιον πολεμο εχασες και δηλωνεις μετρο του πατριωτισμου?? Ασε μας ρε φιλε, που ξεκινας αντιαδωνειο πολεμο με βρισιες και οταν ζοριστεις πτας απο το ενα θεμα στο αλλο...Ασε μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι άγγλοι έκαναν πάρτι όταν πέθανε η μισητή Θάτσερ η οποία πάντως κράτησε τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας σε δημόσιο έλεγχο.
    ΟΥΔΕΙΣ άλλος στον κόσμο, ούτε οι χώρες που αναφέρεις, ξεπούλησε εργαλεία ανάπτυξης, υποστηρίζοντας ότι το ξεπούλημα θα φέρει ανάπτυξη.
    Οσοι το έκαναν στην πατρίδα μας θα λογοδοτήσουν σύντομα με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Το ελατήριο έφτασε όριο και όπου νάναι θα εκτινασχθεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτά τα λαμόγια που επι 40+ χρονια καταληστευαν δημόσιο χρημα(άδειασαν οτι ταμειο υπήρχε) και το μετέφεραν στο εξωτερικό, ήταν οι ίδιοι που διέφθηραν και διόριζαν σε ΔΕΗ κλπ αφού πρώτα τους πριμοδότησαν με μισθούς και παροχές εξωφρενικές για τα Ελληνικά δεδομένα καθότι αποτελούσαν τους Πραιτωριανούς των 2 ''ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ'' κομμάτων που χώριζαν την Ελλάδα σε Πράσινα-Μπλέ καφενεία.
    Το Συμπόσιο ήταν ανεξέλεγκτο και συσσώρευσε πολύ μισος στον λοιπό πλην πολλών "Μισθοφόρων" πληθυσμό που θα απαιτήσει(ευελπιστώ) την παραδειγματική αφ΄ενός τιμωρία και κατάσχεση-επιστροφή στα δημόσια ταμεία των ληστευθέντων. Εκτιμώ τίποτε δεν πρόκειται να προχωρήσει εαν δεν εφαρμοστούν αυτά άμεσα και κατά την Κολοκοτρωνέικη ρήση"Φωτιά και Τσεκούρι στούς Προσκεινημένους-Κλέφτες".
    Τώρα κάποιοι που επιμένουν στούς χαρακτηρίσμούς αριστερούς-δεξιούς,καθαρούς-ακάθαρτους κλπ τους "φάγαμε στη μάπα" πολλά χρόνια και καλά θα κάνουν να εφαρμόσουν την πολλάκης εκφρασθείσα προτροπή του ιστολογίου για ομόνοια και συστράτευση σε κοινό αγώνα για την σωτηρία απο την επιτροπεία υπο την ηγεσία ενός άφθαρτου και αγνού Πατριώτη για μενα όμως μετά την εκκαθάριση των "σκουληκιών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.