30/4/17

Σφαλιάρα της ΕΕ στη Βρετανία: Αυτόματη είσοδος της Β. Ιρλανδίας αν ενωθεί με την Ιρλανδία

Οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της ΕΕ δεσμεύτηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του Σαββάτου ότι η Βόρεια Ιρλανδία θα ενταχθεί αυτόματα στην ΕΕ στην περίπτωση που η βρετανική επαρχία αποφασίσει με δημοψήφισμα να ενωθεί με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
Στη έκτακτη σύνοδο για το Brexit ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι ζήτησε από τις υπόλοιπες χώρες να αναγνωρίσουν ότι η Βόρεια Ιρλανδία θα εντασσόταν αυτομάτως στην ΕΕ στην περίπτωση μιας ένωσής της με κάποια χώρα-μέλος του μπλοκ. 
Υπάρχει άλλωστε το προηγούμενο της Ανατολικής Γερμανίας, το 1990. 
Η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής του 1998 για τον τερματισμό της βίας στη Βόρεια Ιρλανδία προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και από τις δύο πλευρές των συνόρων με το ερώτημα της ένωσης της επαρχίας με την Ιρλανδία, εφόσον το κρίνουν σκόπιμο τόσο το Λονδίνο όσο και το Δουβλίνο.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες ενέκριναν την πρόταση, δεδομένου ότι Ιρλανδοί αλλά και Ευρωπαίοι νομικοί σύμβουλοι δηλώνουν ότι αυτό προβλέπει το διεθνές δίκαιο στην περίπτωση εδαφικών αλλαγών.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Καμιά άλλη μπούρδα θα ακούσουμε για να γελάσουμε; Πάει πολύς καιρός που μας έλεγαν για τον κομήτη που θα πέσει πάνω στα βρετανικά νησιά εάν οι κάτοικοί τους ψήφιζαν υπέρ του BREXIT...
    Τόσο καλύτερα είναι τα πράγματα στην Ιρλανδία ώστε οι κάτοικοι της Β. Ιρλανδίας, που δεν είναι όλοι ιρλανδοί, να θέλουν να εγκαταλείψουν το Η.Β. που τώρα ελεύθερο από τις δεσμεύσεις και τον εξαναγκασμό της γερμανοκρατούμενης ευρώπης, μπορεί να έχει σχέσεις με όλο τον κόσμο;
    Τόοοοοσο πολύ τσούζει μερικούς που ούτε τώρα θα βγει αληθινό το προαιώνιο όνειρο της γερμανίας να κυριεύσει όλο τον κόσμο;
    Ευτυχώς, σε αντίθεση με τους πολιτικούς, οι ευρωπαικοί λαοί ανθίστανται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο που δεν ισχύει είναι η λεγόμενη σφαλιάρα του Δ΄ Ράιχ στην Αγγλία.

    Απλώς πρόκειται για μία ευθεία βρώμικη ανάμιξη στα εσωτερικά της Αγγλίας με στόχο την υποκίνηση της Β. Ιρλανδίας σε απόσχιση και σε συνέχεια παράδοσης του νησιού στα Γερμανικά συμφέροντα, με στόχο φυσικά την λεηλάτηση τους για λογαριασμό των συμφερόντων της παγκοσμιοποίησης.

    Οι συνήθεις χοντράδες των Γερμανών που ακόμη το μυαλό τους βρίσκεται στον Μεσαίωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.