31/5/17

Κυπριακό: Τριμερής στις 4 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη

Στις 4 Ιουνίου στις 7 το βράδυ, ώρα Νέας Υόρκης, θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση μεταξύ Αναστασιάδη – Ακιντζί – Γκουτέρες για το Κυπριακό, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Κύπριου Προέδρου και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.
Ο κ. Αναστασιαδης επικοινώνησε με τον κ. Γκουτιέρες, ενώ ακολούθησε αντίστοιχη επικοινωνία του δεύτερο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Ετσι οι δύο ηγέτες θα βρεθούν σε τριμερή συνάντηση για να αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, λαμβάνοντας υπόψιν τα συμπεράσματα του Εσπεν Αιντε από τις επαφές του με τις εγγυήτριες.
Ο Νίκος Αναστασιάδης κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ θα είναι βασικός ομιλητής στο συνέδριο του American Jewish Committee ενώ θα συνοδεύεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό ενέργειας. Ο τελευταίος αναμένεται να έχει σημαντικές επαφές αμιγούς ενεργειακού ενδιαφέροντος.
Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό η προσπάθεια για να λάβει χώρα συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας και του Ντόναλντ Τραμπ.
(πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου)
kathimerini.gr

2 σχόλια:

  1. Ρωτώ και ξαναρωτώ κάτι μήνες τώρα χωρίς απάντηση. Τι πιλάλα έχουν οι Αμερικάνοι και άλλοι να τελειώνουν με το κυπριακό φανερά σύμφωνα με τα γούστα της τουρκίας και πιό ξεδιάντροπα ακόμα και από τότε, το 1974 που έσπρωχναν την μεμετιά με όλες τις μπάντες να κάνουν ραχάτ αποβίβαση και όχι απόβαση, στην Κύπρο, πού ούτε γι' αυτό δεν ήταν ικανοί, τη στιγμή που τώρα όλο δεν την γουστάρουν όλο την υποβλέπουν θα την διώξουν απ' το ΝΑΤΟ δεν την βάζουν στην ΕΕ θα θα ..κλπ Τι συμβαίνει και θέλουν να τους κάνουν άρχοντες στις πλάτες μας ξανά; Εξακολουθούν να κάνουν πολιτική στην περιοχή με ελληνικά έξοδα και κόστη; Τόσο καλά παιδιά είμαστ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.