30/5/17

Κρήτη: Χαμός για τη δίκη μαθητών λόγω κατάληψης! Η ΕΛΜΕ ζητά να διαγραφεί ο γυμνασιάρχης

"Η ανεξαρτησία του μαθητικού κινήματος πρέπει να είναι σεβαστή από όλους. Το μαθητικό κίνημα έχει τη δική του ιστορία, τις δικές του δομές και η επιλογή των μορφών πάλης είναι υπόθεση των ίδιων των μαθητών".

Αυτό επισημαίνει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και η πρόεδρος της Δέσποινα Νικολάου, με αφορμή τη δίκη που έγινε την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 και ως αποτέλεσμα είχε να επιβληθεί ποινή κοινωνικής εργασίας σε μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου. Την καταγγελία κατά των μαθητών είχε καταθέσει ο διευθυντής του σχολείου στις αρμόδιες αρχές για τη συμμετοχή τους στην συντονιστική επιτροπή της κατάληψης. Την ίδια μέρα πέρασαν από δίκη και οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι ωστόσο κρίθηκαν αθώοι από το μονομελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.
"Θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια απόκρυψης του θέματος από το σωματείο, πράγμα το οποίο δείχνει από μόνο του το κατακριτέο της πράξης", επισημαίνει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. "Ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κάποιος με τη συγκεκριμένη μορφή αγώνα των μαθητών, στο Ρέθυμνο υπάρχει μια παράδοση, τέτοιες καταστάσεις να τις διαχειριζόμαστε με παιδαγωγικό τρόπο και πάντα με πρώτο μέλημα την προστασία των παιδιών, όλων των παιδιών. Όποιος φτάνει στο σημείο να οδηγεί τους μαθητές του σε δικαστήρια, αποδεικνύει πως έχει χάσει τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα και πως λειτουργεί, είτε σαν γραφειοκράτης δημόσιος υπάλληλος, είτε σαν μέρος της πιο συντηρητικής ιδεολογίας" ανέφερε η κ. Νικολάου.

Σύμφωνα με την ένωση των καθηγητών, "τα μαθητοδικεία είναι μια απαράδεκτη πρακτική και πρέπει να καταδικαστεί ανοιχτά από όλους. Ο συγκεκριμένος 'συνάδελφος' - και όσοι στηρίζουν τέτοιες ενέργειες - χρειάζεται να απομονωθεί από τον σύλλογο του, το σωματείο αλλά και την τοπική κοινωνία. Το ΔΣ προτείνει στην επόμενη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου την διαγραφή του εν λόγω διευθυντή δια παντός από το σωματείο μας. Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζουμε ότι η ποινικοποίηση, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι ούτε νόμιμοι, ούτε παράνομοι, είναι δίκαιοι".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. Μετά τι παραπάνω να περιμένουμε από τους μαθητές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτε δὲν εἶναι νήποινο σὲ αὐτὴν τὴν ζωή. Καλῶς δικάστηκαν οἱ μαθητές καὶ πολὺ καλὸ τοὺς ἔκανε ὁ γυμνασιάρχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ανευθυνότητα των πολιτικών.Οι περίεργες απόψεις των καθηγητών και οι αυθαιρεσίες μερικών σπουδαστών,δημιουργούν το κλίμα της ανομίας που επικρατεί στη Μέση και Ανώτερη Παιδεία.Καιρός είναι αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις με τις καταλήψεις των σχολείων,να σταματήσουν μια και καλή,διότι αποβαίνουν εις βάρος των επιμελών και φιλότιμων σπουδαστών.Εύγε λοιπόν στον Διευθυντή του Σχολείου και στους δικαστάς για την υπεύθυνη στάση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να διαλυθεί αυτή η ΕΛΜΕ που έχει μετατρέψει τους παιδαγωγούς σε δημοσίους υπαλλήλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άραγε όλοι αυτοί που ΣΙΓΟΥΡΑ στην πλειοψηφία τους έχουν τα παιδιά τους σε καλά ιδιωτικά εδώ και στο εξωτερικό, θα τολμούσαν να ψελίσουν τίποτε στην διεύθυνση του Σχολείου που θα ΤΟΥΣ ΕΣΚΙΖΕ να μην πώ τι, αν είχαν τα άντερα τα θρεφτάρια τους να διανοηθούν να κάνουν κάτι; Αλλά όπως λέγεται...σε παράφραση...επαναστατική γυμναστική με τα λεφτά των άλλων, του Ελληνικού λαού δηλαδή. Ουαί υμίν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.