28/5/17

Guardian: Συνεχίζεται η σφαγή στις Φιλιππίνες με 85 νεκρούς σε μία εβδομάδα - Πολίτες τα 19 από τα θύματα

Μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε εξτρεμιστές Ισλαμιστές και τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος στο 1/3 των νότιων Φιλιππίνων

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε οδομαχίες με τις δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει 19 πολίτες στις νότιες Φιλιππίνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού την Κυριακή 28/5, ενώ συνολικά οι νεκροί όλη αυτή την εβδομάδα των μαχών ανέρχονται στους 85, όπως γράφει ο Guardian.
H βία οδήγησε τον πρόεδρο Rodrigo Duterte να κηρύξει στρατιωτικό νόμο την περασμένη Τρίτη 22/5 στο 1/3 των νότιων Φιλιππίνων για να καταστείλει αυτή την αυξανόμενη απειλή, όπως είπε, της ισλαμικής τρομοκρατικής ομάδας.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι τρομοκράτες σκότωσαν 19 πολίτες στο Marawi, μία πυκνοκατοικημένη πόλη με 200 χιλιάδες μουσουλμάνους και ανάμεσά τους ήταν και τρεις γυναίκες και ένα παιδί που βρέθηκαν δίπλα σε ένα πανεπιστήμιο.φι
"Αυτοί είναι πολίτες, γυναίκες, βρήκαμε τα πτώματά τους κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης, οι τρομοκράτες είναι απάνθρωποι" δήλωσε ο τοπικός εκπρόσωπος της αστυνομίας Jo ar Herrera.
Ένας φωτογράφος του γαλλικού πρακτορείου είδε άλλα οκτώ πτώματα σε έναν δρόμο στα προάστια του Marawi την Κυριακή 28/5, με τους κατοίκους να τους αναγνωρίζουν ως τους εργαζόμενους ενός ρυζόμυλου και ενός ιατρικού κολεγίου.
Για τη συνέχεια Banking News

3 σχόλια:

  1. Μετά λύπης, μόνο έτσι καταλαβαίνουν οι μωαμεθανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι εντονώτατη η παρουσία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και προφανώς και σε άλλες πόλεις, νεαρών βορειοαφρικάνων λαθρομεταναστών που έθαψαν το ευρωπαϊκό τους όνειρο στην ελλάδα, εγκλωβισμένοι από την ψυχοπονιάρα τασία και τον πολλά ελαφρύ και ναι, μουζάλα. Δεν τους βγαίνει το ελντοράντο των βορειοδυτικών ευρωπαϊκών παραδείσων και ίσως (θα) είναι εύκολα προσεγγίσιμοι από πολλούς και διάφορους για πολλά και διάφορα. Θέλω να πιστεύω ότι έχουν γνώση οι φύλακες γιατί η ατμόσφαιρα αρχίζει και ηλεκτρίζεται αργά μεν αλλά, δυστυχώς, σταθερά. Όποιος κινείται εκεί το αντιλαμβάνεται από πολλά, προς το παρόν, μικροπράγματα. Δουλειά δεν είχαμε δουλειά βρήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Θέλω να πιστεύω ότι έχουν γνώση οι φύλακες<

      Δεν υπάρχουν φύλακες. Υπάρχουν μόνο φυλακές, αλλά κι απ' εκεί τούς αμολάνε ελεύθερους να αλωνίζουν, με τον νόμο Παρασκευοπούλου.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.