27/5/17

Η φωτογραφία της ημέρας!

Ο σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου φωτογραφίζεται μαζί με τις συντρόφους των αρχηγών κρατών
Οι "πρώτες Κυρίες (first ladies)" του ΝΑΤΟ

anaktisis.net

Ο σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου φωτογραφίζεται μαζί με τις συντρόφους των αρχηγών κρατών


NATO FIRST LADIESΔεν είναι και πολλές οι όμορφες στιγμές που μας προσφέρει ο Donald Trump, αλλά η συγκεκριμένη είναι μία από εκείνες που μπορούμε να απολαύσουμε. Ο λόγος για την φωτογραφία που έβγαλαν οι σύζυγοι και σύντροφοι των αρχηγών κρατών κατά την διάρκεια της συνόδου του NATO και συμπεριέλαβε και τον Gauthier Destenay, ο οποίος είναι ο σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

Ο Destenay παντρεύτηκε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Xavier Bettel, το 2015, όταν επετράπη ο γάμος ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια στην χώρα, ενώ ήδη από το 2013, που ο Bettel έγινε πρωθυπουργός, το ζευγάρι είχε κάνει σύμφωνο συμβίωσης.
xavier bettel gauthier destenay
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον μοναδικό πρωθυπουργό/ αρχηγό κράτους, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλικότητά του, ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλους στο μέλλον και προωθώντας την ισότητα στον γάμο και τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών.
nato first ladies
Στην φωτογραφία μαζί με τον Destenay, είναι η Melania Trump, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Brigitte Macron, η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας, Emine Gulbaran Erdogan, η βασίλισσα Mathilde του Βελγίου, η σύντροφος του Γενικού Γραμματέα του NATO, Ingrid Schulerud, η σύντροφος του Προέδρου της Βουλγαρίας, Desislava Radeva, η σύντροφος του πρωθυπουργού της Σλοβενίας, Mojca Stropnik και η Πρώτη Κυρία της Ισλανδίας, Thora Margret Baldvinsdottir.
Εκτός από εμάς, και το Twitter ενθουσιάστηκε με αυτές τις φωτογραφίες.





the best thing I've seen in a while;"husband of Luxembourg's gay PM joined other NATO leaders' spouses for a photo op"  🦄




28 σχόλια:

  1. What about the guy with the blue tie in the back row? Part of the "first ladies"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ο νόμιμος σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου!
      Για αυτό το λόγο είναι "φωτογραφία της ημέρας"!

      Διαγραφή
  2. Thanks Christian. I was just being sarcastic..... The same topic had come up last year in the US as to how Bill Clinton would be called if Hillary had won the elections. Would he go with "First Husband" or "Mr. President".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Πάνο, με τη μόνη διαφορά ότι εδώ αυτός ο "κύριος" είναι σύζυγος ΤΟΥ πρωθυπουργού και όχι ΤΗΣ πρωθυπουργού...

      Διαγραφή
  3. الأبطالوالفتيانأصبحتمتشابكة

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. We are convinced you have mastered to use Google Translate. Now spend your time learning something useful in life. You will need it.

      Διαγραφή
    2. إيهقالماالعبيدمنقادمنالأنجلوسكسونية.

      Διαγραφή
    3. Αν κάποιος μπορεί να μεταφράσει στην Ελληνική γλώσσα όσα γράφει το ξενόδουλο υποτακτικό των ΑγγλοΣαξόνων που υπογράφει ως «Panos Katakouzinos» (ο οποίος αν δεν κάνω λάθος παλαιότερα «δικαιολογήθηκε» πως δεν μπορεί να γράψει Ελληνικά επειδή οι εργοδότες του δεν του το επιτρέπουν – λες και είμαστε στον 18ο αιώνα), θα βοηθούσε πολύ. Όχι τίποτε άλλο, αλλά φοβάμαι μην του αρέσει να ακούει απαντήσεις στα Αραβικά και του γεννηθούν επιθυμίες άλλου τύπου... Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    4. Excusez moi! Je croyais me trouver dans un site grec, même en Gréce; mais, il semble que déjà la presence des refugiés arabes ainsi que des sujets ...anglosaxones, pose des problèmes de comréhènsion considérables!
      - Sprechen Sie deutsch; Oder was?
      - A vrai dire:
      - Was meinen Sie mit الأبطالوالفتيانأصبحتمتشابكة und إيهقالماالعبيدمنقادمنالأنجلوسكسونية ?
      Ξεκαθαρίσθε τέλος πάντων σέ ποιά γλῶσσα μιλᾶμε!
      _ ΥΓ. Μᾶς μπερδεύει τελικά μᾶλλον αὐτός ὁ τύπος μέ τήν γραβάτα, ὡς ....πρώτη κυρία. Καί γιατί φοράει μπλέ γραβάτα καί ὄχι ρόζ; μήπως ἀλλαξε στό μεταξύ σεξουαλική ἤ κοινωνική ταυτότητα;

      Διαγραφή
  4. γιατι παραξενευεστε μια ζωη κυβερνανε που###ς και πουτ#$%%%ες. ΕΞΑΙΡΩ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΗ ΤΡΑΜΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως αξίζει να υποσημειωθεί ότι δεν είναι όλες οι σύζυγοι, δηλαδή δεν είναι οι σύζυγοι όλων των πρωθυπουργών και Προέδρων που μετείχαν στην Σύνοδο, αλλά μόνον μία ομάδα που δέχθηκαν ή είχαν την πρωτοβουλία να φωτογραφηθούν. Χωρίς υποχρεωτική συμμετοχή, ούτε εθιμικά.
    Επομένως το "χαρούμενο ατομο" που μπήκε στην φωτογραφία χωρίς να είναι θηλυκού γένους όπως οι γυναίκες των αρχηγών κρατών ("αι σύζυγοι", θα λέγαμε σε καθαρά Ελληνικά) μπήκε για να κάνει πλάκα ή για να προκαλέσει. Άλλωστε ο ομοφυλοφυλικός σύντροφός του δεν είναι Αρχηγός Κράτους, αλλά απλά πρωθυπουργός: Αρχηγός τού κράτους τού Λουξεμβούργου είναι από το 2000 ο πρίγκιπας Ερρίκος, γιός τού Μεγάλου Δούκα Ιωάννης που παραιτήθηκε τότε.
    Με άλλα λόγια ξεκάρφωτη η παρουσία τού άρρενος (τουλάχιστον κατά τα επίσημα φυλικά δεδομένα) τυπάκου ανάμεσα στις κυρίες, αφού δεν πληροί καμιά προϋπόθεση για συμμετοχή στην ομάδα "συζύγων αρχηγών Κρατών" .
    Αλλά τολμούσε να τού/τής το πείς κανείς; Άμα μπλέξεις με κακιά, άντε μετά να ξεμπλέξεις.
    Πάντως τήν δουλείτσα του/της την έκανε: έγινε σούσουρο και απασχόλησε την δημοσιότητα. Και μείς ασχολούμαστε με το τι είναι και δεν είναι τα γούστα ενός πολιτικού μιάς ασήμαντης κατά τα λοιπά χώρας, ως εάν δεν έχουμε πιό σοβαρά δικά μας ζητήματα...
    Υ.Γ. Τι έλεγε μωρέ ο Αριστοφάνης;
    Κάπου στις σελίδες των ΙΠΠΕΩΝ είναι γραμμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην κολλάς στο "αρχηγών κρατών", διότι ούτε ο Stropnik, ούτε ο Τρυντώ (και ίσως κι άλλοι, μάλλον οι περισσότεροι) είναι αρχηγοί κράτους. Σωστότερο θα ήταν να γράψουν των "εκπροσώπων" των κρατών κλπ, διότι αυτά άλλοτε εκπροσωπούνται από τον αρχηγό, άλλοτε από τον πρωθυπουργό κι άλλοτε από τον υπουργό αμύνης.
      Ποιος πήγε από την Ελλάδα; Εικάζω ο Τσίπρας.

      Διαγραφή
    2. Γιατι σε παραξενευει; Αυτη ειναι η ''φυση´ τους. Να προκαλουν. Θυμισου στα θεωρεια της Βουλης οτα ψηφιστικε το συμφωνο τον γρηγορη να φιλιεται με το αγορι του. Η την ημερα των Θεοφανειων στον Πειραια.

      Διαγραφή
  6. Δηλαδή για να καταλάβω. Φωτογραφήθηκε ως πρώτη ή δεύτερη «κυρία» του Λουξεμβούργου;
    Ο/Η ίδιος/ια πως αυτοπροσδιορίζεται «κύριος» ή «κυρία»;
    Η πλήρης ξεφτίλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα γινοταν αυτό το μπερδεμα αν 'ο' πρωθυπουργος φορουσε ένα απλο ταγιερακι σε γραμμη Κοκο Σανελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. της ανωμαλίας εχει γινει η δυση.....
    Ο σοδομισμός παει συννεφο...
    εμείς τι δουλεια εχουμε εκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα στελνουμε τον πιο καλο μαθητη στο μαθημα για τα εμφυλα

      Διαγραφή
  9. Δεν είναι τίποτα..Είναι μία απο τις πολλές πολιτισμένες προεκτάσεις του περιβόητου ευρωπαικού διαφωτισμού που ευτυχώς πολλές γενιές πολιτικάντιδων υιοθέτησαν για να εκπολιτιστούμε εμείς οι απολιτιστοι Έλληνες.Εξάλλου τα αποτελέσματα είναι εμφανή στη χώρα μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πολλά μπορεί να βρίσει κάποιος τη Δύση αλλά όχι και "ολα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω" Μη καμωθούμε τώρα ότι δεν ξέραμε απ' αυτά και μας τα επέβαλε η επάρατος δύση!

      Διαγραφή
    2. Ξέραμε και ξέρουμε και θα ξέρουμε αγαπητέ.Δεν έχω αυταπάτες,δεν είμαστε έθνος Αγίων.Εμεις όμως είχαμε και λίγο τσίπα,στα μάγουλα των γυναικών και αντρών ακόμα έβλεπες και το χρώμα της ντροπής.Η δύση μας έμαθε την ξεδιάντροπια και την ατιμία στο όνομα της εξέλιξης..

      Διαγραφή
    3. Ο ευρωπαϊκός διαφωτισμός σού είπε να πουστέψεις; Ποιος, πώς και πού ακριβώς το λέει;

      Διαγραφή
    4. Προφανώς κύριε μου δε διαβάσετε σωστά.. όπως και σε όλο τον κόσμο έτσι και εδώ υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν ομοφυλόφιλοι.Εγω αυτό που λέω είναι ότι ο τρόπος που φέρονται και συμπεριφέρονται οι Ευρωπαίοι σε πολλα θέματα δεν συνάδουν με τον τρόπο ζωής και ήθη των Ελλήνων.Εγινα κατανοητός;

      Διαγραφή
    5. ?Είναι μία απο τις πολλές πολιτισμένες προεκτάσεις του περιβόητου ευρωπαικού διαφωτισμού<

      Αυτά είναι τα λόγια σου. Αν άλλα εννοείς και άλλα γράφεις, είναι δικό σου θέμα. Βλέπεις, ΔΥΟ άτομα καταλάβαμε το ίδιο. Άρα το λάθος είναι δικό σου.

      Διαγραφή
    6. Ποιά είναι μία απο τις πολιτισμένες προεκτάσεις του ευρωπαικου διαφωτισμού;Η φωτογραφία.Τι μας δείχνει η φωτογραφία;Το ότι ένας άντρας φωτογραφίζεται σαν τον σύντροφο ενός άλλου άνδρα.ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ.Αυτό είναι το θέμα της ανάρτησης,η ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΣΥΖΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.Εάν λοιπόν υπήρχε αιδω και ντροπή αυτά δεν θα ήταν ανεκτά απο φυσιολογικούς ανθρώπους.Δεν καταδικάζω την ομοφυλοφιλία,πρόκειται για ένα πάθος από τα πολλά πάθη που όλοι οι άνθρωποι έχουμε.Ο καθένας το δικό του.Δε μπορούμε όμως να βγαίνουμε και να διαφημίζουμε ότι αμαρτωλο και διεστραμένο μέσα μας σαν φυσιολογικό.Αυτό που κάνουν και ανέχονται οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δηλαδή.Εγω αυτό ήθελα να τονίσω και ελπίζω τώρα να γίνομαι πιο κατανοητός.Σας ευχαριστώ για τον διάλογο.-

      Διαγραφή
    7. Πήγαινε να διαβάσεις για τον Διαφωτισμό, διότι γράφεις ανοησίες.

      Διαγραφή
    8. Εξαρτάται απο ποια πλευρά το βλέπει κανείς,γειά χαρά.

      Διαγραφή
  10. Ποιά Λουξεμβουργιάνα τώρα...τά ΄χουμε ξεπεράσει αυτά...η τσεμπέρογλου όλα τα τάλαντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μετά τα παραπάνω και διαβάζοντας για τον νέο πρωθυπουργό τής Ιρλανδίας, δεν έχω παρά να πω ότι το ρηθέν υπό τού Δασκάλου Σαράντου Καργάκου, αποκτά γενικότερη ισχύ, που ξεπερνά τα όρια τού ελληνικού έθνους και τής χώρας μας.

    Η παρακμή τής Δύσης σε όλο της το ... "μεγαλείο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.