28/5/17

Kαταραστείτε τον Νταίηβιντ Κάμερον Για τους Θανάτους στο Μάντσεστερ

James Petras, Strategic Culture, 26-5-17
΄Οποτε βλέπετε στις ΗΠΑ τα συστημικά ΜΜΕ να κάνουν διάλειμμα στο σφυροκόπημα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να του παραχωρήσουν ένα ουδέτερο ή απρόθυμα ευνοϊκό ρεπορτάζ είναι λόγος να ανησυχείτε. Είναι σίγουρο σημάδι πως ξεστράτισε από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του να αποξηράνει το έλος της Ουάσιγκτον και έκανε κάτι για να ευχαριστήσει τα παράσιτα του έλους.
Οι φαντασμένοι Τάϊμς της Νέας Υόρκης, δηλητηριώδης εχθρός του Τραμπ και του «λαού των αξιοθρήνητων» που τον ψήφισε, εδήλωσαν με άρθρο τους την διδασκαλική έγκρισή τους για την ομιλία που εξεφώνησε στη Σαουδική Αραβία, απευθυνόμενος προς 50 μουσουλμανικές χώρες –χτυπητά εξαιρώντας το Ιράν και τη Συρία- ως αποκήρυξη των προγενέστερων θέσεών του.

Το βασικό θέμα, στο Σαουδικό σκέλος της παρθενικής προεδρικής περιοδείας στο εξωτερικό, ήταν τα εγκαίνια ενός αμερικανο-σαουδικού «Παγκόσμιου Κέντρου Καταπολέμησης της Εξτρεμιστικής Ιδεολογίας», που θα έχει την έδρα του στη Ριάντ. Η επιλογή της χώρας και του εταίρου είναι, το λιγότερο, σουρεαλιστική. Που μπορούσε καλύτερα να φυτευτεί ένα κέντρο αφιερωμένο στην καταπολέμηση της βίαιης ισλαμικής ιδεολογίας από την πρωτεύουσα της χώρας όπου αυτή η ιδεολογία είναι η επίσημα καθιερωμένη από το κράτος;
Ένα «Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Γενοκτονικής Ιδεολογίας» θα μπορούσε έτσι να είχε εγκατασταθεί το 1942 στο Βερολίνο. ΄Η στο Ζάγκρεμπ. Φανταστείτε πόση δουλειά θα είχε!
Μπορεί όμως να έγινε απλά μια παρεξήγηση. Μπορεί οι Σαουδάραβες οικοδεσπότες του Τραμπ να νόμισαν πως εννοεί κέντρο για την προαγωγή της εξτρεμιστικής ιδεολογίας. Αναμφίβολα το πράγμα θα διευκρινιστεί σύντομα.
Δεν χρειάζεται να αποδειχτεί ότι ο Τραμπ και οι σύμβουλοί του γνωρίζουν άριστα ότι στην εκστρατεία για την διάδοση, όχι την καταπολέμηση της εξτρεμιστικής ιδεολογίας της Τζιχάντ, η Σαουδική Αραβία είναι το παγκόσμιο κέντρο. Το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ-Κάϊντα και τα πολλά παρακλάδια και σύμμαχοί της,  όπως το Τάγμα Ιμάμ Σαμίλ, (που διεκδίκησε την βομβιστική επίθεση του Απριλίου στο Μετρό της Αγ. Πετρούπολης, την οποία τα Δυτικά ΜΜΕ αγνόησαν στην απαρίθμηση των τρομοκρατικών επιθέσεων, αφού τα θύματα ήταν μόνο Ρώσοι, όχι ανθρώπινα πλάσματα), η Αλ- Σάαμπ, η Μπόκο-Χαράμ, οι Ταλιμπάν, η Αμπού-Σαγιάφ- όλες διακηρύσσουν πίστη στο δόγμα Ουαχάμπι, (εξτρεμιστική εκδοχή του ισλαμισμού), με την ευλογία του λεγομένου «Βασιλείου».
 Δεκάδες αν μη και εκατοντάδες χιλιάδες μικρά αγόρια σε «μαντρασάδες» (ιερές σχολές) σε όλο τον κόσμο -και σε περιοχές της Συρίας και του Ιράκ υπό τον έλεγχο του «Ισλαμικού Κράτους»- ακούνε την ανθρωποκτονική τους κατήχηση από σχολικά βιβλία του σαουδικού κράτους. Η χρηματοδότηση και ο εξοπλισμός αυτών των οργανώσεων θα στέγνωνε χωρίς τους ευεργέτες από την Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου.
Για νιοστή φορά οι Ουαχαμπίτες «σύμμαχοι» υποσχέθηκαν σ’ ένα Αμερικανό πρόεδρο ότι θα επιδοθούν σοβαρά στη δίωξη της υποτίθεται χωρίς έγκριση χρηματοδότησης της τρομοκρατίας από ιδιώτες. Για τη νιοστή φορά ένας Αμερικανός πρόεδρος υποκρίθηκε πως τους πιστεύει.
Σε μιαν αντιστροφή της πραγματικότητας, ο Τραμπ απέδωσε την ευθύνη για την διεθνή τρομοκρατία απροκάλυπτα στο Ιράν και στη Συρία –και συγκεκαλυμμένα στη Ρωσία- που πολεμάνε εναντίον της Αλ-Κάϊντα και του «Ισλαμικού Κράτους». Ανακοίνωσε επίσης πωλήσεις όπλων αξίας άνω των 100 δις δολαρίων στους Σαουδάραβες, για να πολεμήσουν εναντίον των Ιρανών σε μέρη όπως η Υεμένη, όπου οι Ιρανοί δεν έχουν παρουσία και λίγη επιρροή, αλλ’ όπου οι Σαουδάραβες διαπράττουν γενοκτονία σε συνεργασία με την Αλ-Κάϊντα.
Κλείνοντας τα μάτια στους πραγματικούς προαγωγούς της Τζιχάντ, για να καταστρέψεις τις χώρες στο στόχαστρο των Ουαχαμπιτών, δεν σημαίνει μόνο ότι επιβάλλεις αγριότητες εναντίον αυτών των χωρών. Εκτρέφεις επίσης το φίδι που θα επιστρέψει, εδώ πίσω, στο σπίτι μας, να μας δαγκώσει. Δείτε την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ, που σκότωσε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε εικοσάδες άλλους. Όπως επεσήμανε και ο Ντάνιελ Μακ ΄Ανταμς, του Ινστιτούτου Ρον Πωλ, αυτή η σφαγή δεν θα συνέβαινε εάν οι Σαουδάραβες, και οι κυβερνήσεις Αμερικής ,Βρετανίας και συμμάχων δεν είχαν μεταβάλει την Λιβύη και τη Συρία σε τόπους οργίου των Τζιχαντιστών μαζικών δολοφόνων του είδους Σαϊμάν Αμπεντί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τέλεγκραφ του Λονδίνου, ο Αμπεντί, γιός Λιβύων μεταναστών που ζούσαν σε μια ριζοσπαστικοποιημένη συνοικία του Μάντσεστερ, είχε επιστρέψει στη Λιβύη πολλές φορές μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι και τελευταία πριν λίγες μέρες. Μετά την «απελευθέρωση» της Λιβύης από Αμερικανούς και συμμάχους, κάθε λογής προηγουμένως απαγορευμένες και σκληρά διωκόμενες εξτρεμιστικές τζιχαντιστικές ομάδες ανακάλυψαν ότι είχαν το «ελευθέρας» να δρουν στη Λιβύη. Σ’ αυτή τη Λιβύη επέστρεψε ο Αμπεντί και εκεί προφανώς προετοίμασε την επίθεση αυτοκτονίας  κατά των θαμώνων της συναυλίας στο Μάντσεστερ. Πριν από την επίθεση Αμερικανών και συμμάχων κατά της Λιβύης το 2011, δεν υπήρχε  Αλ-Κάϊντα, «Ισλαμικό Κράτος» ή άλλη τρομοκρατική ομάδα τζιχαντιστών να δρα στο έδαφος της χώρας.
 Ο ίδιος ο Καντάφι είχε προειδοποιήσει την Ευρώπη, τον Ιανουάριο του 2011, ότι αν ανατρέψουν την κυβέρνησή του το αποτέλεσμα θα ήταν επιθέσεις φανατικών Ισλαμιστών στην Ευρώπη. Αλλά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν του έδωσαν σημασία. Η μετά-Καντάφι Λιβύη έγινε η θερμοκοιτίδα ισλαμιστών τρομοκρατών και τρομοκρατίας, και προνομιακό πεδίο  στράτευσης εξτρεμιστών για να πολεμήσουν στη Συρία εναντίον του επίσης  μη θρησκόληπτου Προέδρου ΄Ασαντ.
Στην περίπτωση του Σαλμάν Αμπεντί έχουμε τη σύγκλιση και των δύο αυτών καταστροφικών επεμβάσεων ΗΠΑ-Βρετανών και συμμάχων. Διότι συμβαίνει ότι ο Αμπεντί δεν έκανε μόνο ταξίδια στη Λιβύη για να εκπαιδευτεί  σε τρομοκρατική δράση, ταξίδεψε επίσης και στη Συρία για να ενταχθεί στους «Σύρους αντάρτες» και να πολεμήσει στο πλευρό Βρετανών και Αμερικανών για την ανατροπή της κυβέρνησης ΄Ασαντ. Μήπως εκπαιδεύτηκε κι’ όλας σε κανένα από τα προγράμματα της CΙΑ; Δεν το ξέρουμε, αλλά είναι ασφαλώς πιθανό. *
Οι Βρετανοί θα πρέπει να θεωρούν τον Κάμερον ένοχο για το αίμα αθώων που χύθηκε στο Μάντσεστερ. Όχι λιγότερο ένοχοι είναι ο Νικολά Σαρκοζί και ο Μπάρακ Ομπάμα. Το ίδιο και η Χίλλαρυ Κλίντον, με  το κατάπτυστο αναφώνημα θριάμβου «ήρθαμε, είδαμε, πέθανε», η οποία  ήταν -όπως λέγεται- η κινούσα δύναμη στον ρόλο της Αμερικής, χωρίς την οποία η ανατροπή του καθεστώτος στη Λιβύη δεν θα συνέβαινε.
 Όταν έρθει η ώρα της κρίσεως και ανοίξουν τα βιβλία και κανονιστούν οι λογαριασμοί, ο Σαλμάν Αμπεντί θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει την ετυμηγορία πού διέφυγε στη ζωή του. Αλλά ας προστεθούν στο ίδιο  εδώλιο μπροστά στον Τρομερό Δικαστή και αυτοί που βοήθησαν τους Σαουδάραβες και τους ομόσπονδούς τους να κάνουν την βρώμικη δουλειά.
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να το σκεφτεί καλά προτού προχωρήσει στο ίδιο μονοπάτι.

Ο James George Petras, ελληνικής προφανώς καταγωγής, είναι τέως Αμερικανός διπλωμάτης, τέως σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της  Δημοκρατικής ομάδας στη Γερουσία και δημοσιολόγος.

*΄Αρθρο των Amandia-Thomas Johnson και Simon Hooper στο « Middle East Eye» αναφέρει ότι το 2011 η βρετανική μυστική υπηρεσία ΜΙ5 φρόντισε  ώστε να αρθούν οι αστυνομικές «εντολές ελέγχου» των χαρακτηρισμένων ως επικίνδυνων για την ασφάλεια Βρετανό-Λιβύων ισλαμιστών, προκειμένου να πάνε να πολεμήσουν εναντίον του Καντάφι. Το άρθρο περιλαμβάνει μαρτυρία ενός από αυτούς τους εθελοντές, ότι στη Λιβύη απασχολήθηκε στο γύρισμα βίντεο που παρουσίαζαν την εκπαίδευση Λιβύων ανταρτών από μισθοφόρους, πρώην των βρετανικών κομάντο SAS και των ιρλανδικών ειδικών δυνάμεων. Παρόμοιες πληροφορίες αναφέρει άρθρο του Wayne Madsen,  γνωστού Αμερικανού συγγραφέα, σχολιαστή και δημοσιογράφου ειδικευόμενου στις μυστικές υπηρεσίες.  Οι διασταυρούμενες  αυτές πληροφορίες –απρόσιτες στα ΜΜΕ υπηρεσίας- αποδεικνύουν ότι δεν βρίσκονται μόνο στη Σαουδική Αραβία τα τροφεία (ή τα ψυγεία) τρομοκρατίας, η οποία εξ άλλου εξυπηρετεί στην δικαιολόγηση  «εκτάκτων μέτρων» και στην προγραμματιζόμενη λογοκρισία του ΄Ιντερνετ.

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.