27/5/17

Στην αντεπίθεση ο Τραμπ για τις έρευνες του FBI περί σχέσεων με τη Ρωσία

Δημιουργεί «αίθουσα πολέμου» στον Λευκό Οίκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να δημιουργήσει μία «αίθουσα πολέμου» στο Λευκό Οίκο, με στόχο την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν το ένα μετά το άλλο για τις σχέσεις της Ρωσίας με μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης, καθώς και άτομα που βρίσκονται κοντά στον αμερικανό πρόεδρο.
Αμέσως μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ από το πρώτο του προεδρικό ταξίδι στο εξωτερικό, θα προστεθούν στο δυναμικό του κυβερνητικού επιτελείου έμπειροι πολιτικοί σύμβουλοι και πιθανότατα και δικηγόροι, οι οποίοι θα διαχειρίζονται την υπόθεση με τη Ρωσία που έχει λάβει επείγουσα διάσταση μετά το διορισμό του πρώην διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ως ειδικό ανακριτή για να ηγηθεί των ερευνών.

Εκτός από την απόκρουση των κατηγοριών σε σχέση με την επιρροή της Μόσχας στην κυβέρνηση Τραμπ, η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην προώθηση της πολιτικής ατζέντας του προέδρου που έχει «παγώσει». Πιθανότατα η στρατηγική θα περιλαμβάνει περισσότερα ταξίδια του αμερικανού προέδρου εκτός Ουάσιγκτον, καθώς και συγκεντρώσεις σαν και αυτές που χαρακτήρισαν την προεκλογική του εκστρατεία.

Άτομο που βρίσκεται σε στενή επαφή με τον Λευκό Οίκο υποστήριξε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι είναι απαραίτητος ένας μηχανισμός που θα εστιάσει στη «νέα πραγματικότητα», η οποία έχει προκύψει με συνεχείς διαρροές πληροφοριών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας. Οι διαρροές αυτές έχουν αυξηθεί πολύ σε συχνότητα από τότε που ο Τραμπ απέλυσε τον πρώην διευθυντή του Τζέιμς Κομέι τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια για την «αίθουσα πολέμου», ωστόσο δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε από το ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και την Ευρώπη. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε τα σχέδια για συγκεντρώσεις υποστηρικτών του προέδρου.

Στη νέα στρατηγική αναμένεται να εμπλακούν τόσο ο Τζάρεντ Κούσνερ, που είναι γαμπρός και ανώτατος σύμβουλος του Τραμπ, όσο και ο Στιβ Μπάνον που είναι επίσης ανώτατος σύμβουλος του αμερικανού προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.