30/5/17

Θα χρειαστούν ακόμη 5 Eurogroup στις 6/11 για την ελληνική λύση – Οριστικά εκτός χρέος, QE, ΔΝΤ για τους επόμενους 5 μήνες

Στις 6 Νοεμβρίου που θα συνεδριάσει το Eurogroup θα κλειδώσει πιο ώριμα και μεθοδευμένα το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Ελλάδος και του Τσίπρα ώστε να πετύχει μια συμφωνία για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου, έχοντας επαφές με Merkel, Macron και άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους…θα απαιτηθούν ακόμη 5 μήνες ή 5 Eurogroup.
Η Γερμανία σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις πολιτικές αντιδράσεις ότι δεν συναινεί στο σχέδιο να επανέλθει η Ελλάδα στην κανονικότητα και να διασφαλίσει σταθερή χρηματοδότηση από τις αγορές θα προτείνει αντί για το 2018 το ζήτημα του χρέους να εξεταστεί στις 6 Νοεμβρίου του 2017 δηλαδή σε 5 Eurogroup από τώρα.
Η 3η αξιολόγηση που θα ξεκινήσει τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου του 2017 θα είναι επικεντρωμένη στην ανάπτυξη, στις ιδιωτικοποιήσεις και σε ενέργειες που θα επιτρέψουν σημαντικές ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.  
Τα μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και είναι μια καλή ευκαιρία 
1)Η τρίτη αξιολόγηση να κλείσει έγκαιρα έως τέλη Οκτωβρίου του 2017 ή αρχές του Νοεμβρίου του 2017 
2)Στις 6 Νοεμβρίου που θα συνεδριάσει το Eurogroup να κλειδώσει πιο ώριμα και μεθοδευμένα το ζήτημα του ελληνικού χρέους. 
Έτσι με 3η αξιολόγηση που θα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και διευθέτηση του χρέους η Ελλάδα θα ξεκινήσει μια περίοδο οικονομικής προσαρμογής στην κανονικότητα ενώ Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2017 θα πάρει και QE. 

Για τη συνέχεια BankingNews

1 σχόλιο:

  1. Θυμαστε τι γραφατε στο banking news για την ασπιςbank που καποια παραμονη πρωτοχρονιας έγινε Τbank και την άλλη παραμονή ΤΤbank και μετα Eurobank ?
    Πρωτα βουταμε την πενα στο μυαλο μας και μετα γραφουμε ? Για να μη μας λενε και εγκαθετους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.