30/5/17

Θρασύτατη εισβολή σε αμφιθέατρο

Εντείνονται τα νοσηρά φαινόμενα βίας στα ελληνικά πανεπιστήμια και η πολιτεία παρατηρεί απαθής. Τελευταία περιστατικά: Φοιτητές προσπάθησαν να ακυρώσουν μάθημα στο ΕΜΠ επειδή διαφωνούν με τις απόψεις καθηγητών του, κάποιοι άλλοι ανενόχλητοι με κοντάρια εισήλθαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εκτόξευσαν ύβρεις και απειλές κατά του καθηγητή του ιδρύματος Αγγελου Συρίγου. Μάλιστα, φέρεται να συνδέονται με κατειλημμένο χώρο από αναρχικούς της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Ειδικότερα, την Παρασκευή το μεσημέρι περίπου 150 άτομα με κοντάρια και κράνη επισκέφθηκαν το Πάντειο Πανεπιστήμιο αναζητώντας τον καθηγητή Αγγελο Συρίγο, που διδάσκει Διεθνές Δίκαιο και Εξωτερική Πολιτική εδώ και 16 χρόνια στο ίδρυμα. Πρόκειται για τον καθηγητή που στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου ξυλοκοπήθηκε από τρία άτομα επειδή έκανε σε ένα εξ αυτών παρατήρηση γιατί κολλούσε αφίσες στους φρεσκοκαθαρισμένους τοίχους του Παντείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 150 άτομα συνδέονται με κατάληψη σε κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών και συγκεκριμένα με αίθουσα στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου, η οποία έχει καταληφθεί από άτομα του αναρχικού χώρου. Οταν οι 150 έφθασαν στο Πάντειο, εισήλθαν ανενόχλητοι στο κτίριο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του κ. Συρίγου, ο οποίος εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν στο κτίριο. Αποχωρώντας οι άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, τα οποία ευτυχώς καθαρίστηκαν γρήγορα.

Για τη συνέχεια Kathimerini

3 σχόλια:

  1. Τα σκυλιά του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ λυσομανανε συγχαρητήρια στους υποστηρικτές τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἀντιστράτηγος ἀντικαθιστᾶ τὸν στρατηγὸ ἐν τῇ ἀπουσίᾳ του. Ποιὸς ἀντικαθστᾶ τὸν φασίστα; Μὰ ὁ ἀντιφασίστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτιμώ ότι τα πολιτικά πράγματα θα ξαναπάρουν σύντομα την φυσιολογική τους μορφή και mea culpa αν δεν γίνει έτσι ή κάπως έτσι. Τα Ελληνικά think tanks (καλά μη βαράτε) μέσα από τα συμπεράσματα των αναλύσεων της υπερδιετούς ΤΑΜΣ "θύελλα/καταγαίδα/συριζα_2015/2017" (συνηθίζονται τέτοιοι βαρύγδουποι τίτλοι σε στρατιωτικές ασκήσεεις αν και στην περίπτωσή μας this is not a drill), έχουν αντιληφθεί ότι ουσιαστικά το ούτως αποκαλούμενον εν Ελλάδι αριστερόν τουρλουμπούκιον ως ...αριστερά!!, βρίσκεται πραγματικά στην εξουσία μόνον όταν είναι αντιπολίτευση. Δρά, θα δρά, ως (δήθεν τώρα πιά) μπαμπούλας απέναντι μιας (δήθεν και αυτής τώρα πιά) τρεμαλέας ψευδοδεξιάς "κυβέρνησης", θα ξαναβολεύει πιό άνετα τα παιδιά της και ξανααποσπά ευκολότερα δημόσιες παραγγελίες για τους επιχειρηματίες της. Εκεί είναι το φιλέτο, χωρίς την βαβούρα της γραφειοκρατίας της εξουσίας στο προσκήνιο. Βολεύονται επίσης έτσι και οι ψευδοδεξιοί ψευδο/νεο/παλαιο/φιλελέ να κάνουν κι αυτοί τα κάτι τις για το "λαδάκι της χρονιάς" χωρίς τον φόβο του "λαϊκού" ελέγχου. Έτσι είναι τα λογικά πράγματα για τα failed states υπερήφανο μέλος των οποίων, και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε, αποτελεί και η δική μας. Η μόνη μου ανησυχία είναι μήπως δεν το έχουν καταλάβει το παιχνίδι όλοι και κάνουν ταραχή (ήδη κάνουν πρόβες) όταν "χάσουν την εξουσία" αλλά ευελπιστώ ότι η ψευδο/αριστεροδέξια ελλάς θα τους συνετίσει και αυτούς. Ξέρετε...στραβά μάτια σε καμμιά ληστεία σε τράπεζα για την χρηματοδότηση του αγώνα ...τα γνωστά.... και όλοι θα περνάμε πάλι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.