30/5/17

«Ο Αλέξης φοβόταν πραξικόπημα - Σε επιφυλακή ΠτΔ, Στουρνάρας, μυστικές υπηρεσίες»

Πραξικόπημα φοβόταν ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το 'Όχι', τον Ιούλιο του 2015, όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ότι του εκμυστηρεύθηκε ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες, σε αποσπάσματα του βιβλίου του 'Adults in the room', που δημοσιεύει η Daily Telegraph.


Στο κεφάλαιο του βιβλίου σχετικά με την συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ του δημοψηφίσματος (στη 1.30 π.μ) , ο Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίζεται ότι του είπε ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά – και εμμέσως απειλητικά – ενώ ήταν φανερό ότι ήθελε να συμβιβαστεί:
'Η πρώτη φορά που μου μίλησε αποφασιστικά στη συγκεκριμένη συζήτηση, ήταν όταν μου είπε 'Κοίτα, Γιάννη, είσαι ο μόνος που οι προβλέψεις του επαληθεύτηκαν. Όμως να το πρόβλημα: Αν οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση τους είχε δώσει, όσα τους έδωσα, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα απ' όσα θα τους έδινε ποτέ ο Σαμαράς, και ακόμα θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως έλεγες ότι θα κάνουν. Ας είμαστε ειλικρινείς. Θέλουν να μας ρίξουν. Παρόλα αυτά, με το 61,3%, δεν μπορούν να αγγίξουν εμένα. Μπορούν όμως να καταστρέψουν εσένα'.

Για τη συνέχεια  Imerisia

6 σχόλια:

  1. αυτά που λέει ο Βαρουφάκης είναι πολύ σοβαρά αλλά το κακό είναι ότι τα έχει επιβεβαιώσει ο Στουρνάρας.Εγώ τα πιστεύω ! Το βαθύ κράτος στηρίζει ευρώ-ΝΑΤΟ πολλές φορές και ενάντια στα συμφέροντα του ελληνισμού.Το κωμικό του πράγματος είναι ότι οι κύριοι φιλελεύθεροι δημοκράται που μας κουνάν το δάκτυλο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία αν ανέτρεπαν ή ανατρέψουν τον τσίπρα (δύσκολο γιατί τους κάνει όλα τα χατίρια το παλλικάρι) για να σωθεί η Γερμανία θα βγουν στο Σύνταγμα με ευρωπαικές σημαίες.Είμαι σίγουρος ! Ο διπολισμός μεταξύ ευρωπαιστών-φεδεραλιστών και εθνικιστών-αποκεντρωτικών σε χώρες παριές τύπου Ελλάδος Πορτογαλίας ίσως πάρει και μορφή κινημάτων τραπεζοκινούμενων τάνκς.Ετοιμάστε βαλίτσες μπορεί να κάνουμε βουτιές στη Γυάρο και φροντιστήρια ευρωπαικής διαφωτίσεως κάτω από τα κάδρα του Καρλομάγνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα εσυ πιστεύεις και οτι πετάει ο γάιδαρος αρκεί να το πει ο Αλέξης. Το κείμενο Βαρουφάκη και οι διάλογοι ειναι πολυ αστείοι και ανεκδοτικοι αλλα οι φόβοι περί πραξικοπήματος ειναι πραγματικά επικίνδυνοι για τη χώρα. Δεν ξερω αν ειναι τυχαίο οτι όλοι οι προδότες φοβούνται πραξικοπήματα όπως ο ΓΑΠ και ο Αλέξης αλλα ας αναλογιστούν όσοι σκεπτόμενοι έχουν απομείνει ποςο βλαβερές ειναι τέτοιες απόψεις για τη χώρα αλλα και ποςο αδίστακτοι ειναι οι προδότες για να κρατήσουν την καρέκλα λίγες εβδομάδες ακόμα .....καληνύχτα...την καλή τύχη δεν την βλέπω .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα κι αν ήταν αλήθεια τότε οι πληροφορίες περί πραξικοπήματος και επί Τσίπρα και παλαιότερα επί ακαταλογίστου ΓΑΠ, οι γνωρίζοντες ή οι αυταπατώμενοι ότι γνωρίζουν θα πρέπει να κρατάνε το στόμα τους κλειστό για τέτοια θέματα γιατί όταν κυκλοφοράνε, αμέσως στην παγκόσμια συνείδηση κατατάσσεσαι σε χώρα ξ' κατηγορίας και δεν είναι κάτι που το θέλουμε. Καλύτερα να σου βγει το μάτι πρά το όνομα.

      Διαγραφή
  3. Γιάνη μ'ένα "ν" πρόσεχε μη σκίσεις κάνα καλσόν.
    Ο Soros δεν έχει άλλα να σου δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πιστεύω τίποτε απ όσα αφηγείται ο Βαρουφάκης. Ένας αδίστακτος, καιροσκόπος, αλλαζόνας και οππορτουνιστής δήθεν αριστερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειδικοί στο θέμα του ναρκισσισμού που τυχόν διαβάζουν εδώ, θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε αν ο ναρκισσισμός αποτελεί κίνδυνο-θάνατο για κοινωνικό σύνολο που θα εναποθέσει τις τύχες του σε εγνωσμένους ναρκισσιστές και αν ναι, τότε, μια που το ένα φέρνει τ' άλλο, να κατανοήσουμε και τι λαός είν' αυτός που ψάχνει συνέχεια τέτοιους να εμπιστευτεί (στην καλύτερη γιατί ενίοτε ψάχνει και βρύα και λειχήνες τύπου γαπ αλλά μην το επεκτείνουμε πολύ τώρα). Μια βόλτα στο διαδίκτυο θα μας έλεγε πολλά για το θέμα, αλλά ο ειδικός είναι αλλοιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.