29/5/18

Σύσκεψη στο γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας μετά την ομολογία Τ/κ για σφαγή Ε/κ αμάχων

Σύσκεψη κατά την οποία θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα μετά την μαρτυρία Τ/κ βετεράνου της ΤΜΤ, σε συνέντευξή του, για την εκτέλεση Ελληνοκυπρίων αμάχων αιχμαλώτων τις ημέρες της τουρκικής εισβολής του 1974, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 10.30 το πρωί, στο γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου.
Ο κ. Φωτίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «θα συζητήσουμε τα επόμενα βήματα» και θα διερευνηθούν δυο πτυχές του θέματος, η πολιτική και η νομική.
Σημείωσε πως το θέμα αφορά τη βαρβαρότητα του κατακτητή και των Τ/κ εξτρεμιστών που δολοφονούσαν ακόμη και άμαχους, ηλικιωμένους, γυναικόπαιδα, και αιχμαλώτους, προσθέτοντας πως κατά τη σύσκεψη θα εξεταστούν τα περαιτέρω βήματα και τα διαβήματα που πρέπει να γίνουν σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς όπως τα ΗΕ, η ΕΕ και ο  διεθνής Ερυθρός Σταυρός.
Στη σύσκεψη, υπό τον κ. Φωτίου, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του γραφείου του, του Υπουργείου Εξωτερικών, της Νομικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας.
Στη συνέντευξή του ο Τ/κ Τουργκούτ Γεναγραλί περιέγραψε τις σφαγές άοπλων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Τη συνέντευξη δημοσίευσε στη στήλη του στην εφημερίδα "Αφρίκα" ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ.  Το 1974 ο 84χρονος ήταν αξιωματικός στην περιοχή της Μεσαριάς  και, όπως καυχήθηκε, ο ίδιος «κανόνιζε» τους αιχμάλωτους  «γκιαούρηδες» (όπως αναφέρεται στους Έλληνες) που τους έφερναν εκεί.  

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Λίγο βιαστικοί δεν είναι να συσκφθούν και να εξεταστούν τα επόμενα βήματα μετά την μαρτυρία Τ/κ βετεράνου της ΤΜΤ σχετικά με τις (ομολογημένες) εκτέλεσεις Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων; Δεν είναι λίγο νωρίς; Άλλωστε, δεν πέρασαν δα και πολλά χρόνια από τότε - μόνο 44!...

    ...μην βιάζεστε παιδιά! Σιγά - σιγά! Αφήστε να περάσουν άλλα 50 χρόνια, πες καμια 100αριά χρόνια να είμαστε εντάξει, κι αν τότε υπάρχει λόγος, στείλτε εκεί μια επιστολή διαμαρτυρίας (όχι όμως πολύ σκληρή μην χαλάσουμε και τη μανέστρα), ε κι αν δεν ζητήσει συγνώμη ε, τότε κι εσείς κρατήστε του μουτράκια και διαγράψτε τον από φίλο στο FB.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.