27/5/18

Ο παπα-Γιώργης από τη Νιγρίτα προς τον κ. Τσίπρα: Αξιότιμε συνομήλικέ μου κ. Πρωθυπουργέ, εγώ ο κατά την γνώμη σας ανόητος

Αξιότιμε συνομήλικέ μου κ. Πρωθυπουργέ, εγώ ο κατά την γνώμη σας ανόητος έχοντας μελετήσει λίγο ιστορία αντιλαμβάνομαι ότι όχι μόνο η Μακεδονία είναι Ελληνική, αλλά και η Ελλάδα είναι Μακεδονική. Από σας δεν περιμένω να τα γνωρίζετε... 
Όταν διδάσκονταν στο σχολείο σας τα μαθήματα αυτά και πολλά άλλα προφανώς κάνατε κατάληψη ή κοπάνα... 
Θυμάστε; Τότε! Επί υπουργίας Κοντογιαννόπουλου και εξής... 
Δεν το έχετε με τα γράμματα... Ελληνικά ή Αγγλικά... 
Έχετε βέβαια το χάρισμα του λόγου, μα είναι κενό ουσίας! Όμως από τον κ. Κοτζιά τον επί των εξωτερικών μινίστρο σας περίμενα να ξέρει περισσότερα... Αδίκως...
Στο θέμα μας τώρα, εκ της Μακεδονίας εκπορεύθηκαν οι πρόγονοι όλων σχεδόν των κατοίκων τουλάχιστον της σημερινής Ελλάδας. Η κάθοδος των Δωριέων είναι ουσιαστικά η κάθοδος των Μακεδόνων προς την Νότια Ελλάδα. Ο πατέρας της ιστορίας Ηρόδοτος το λέει αυτό και όχι εγώ!
Μην πουλήσετε λοιπόν το όνομα της Μακεδονίας μας, τουτέστιν την Ελλάδα μας!
Μην μας υβρίζετε κε Πρωθυπουργέ εσείς και η παρέα σας! Δεν είμαστε ούτε ανόητοι ούτε φασίστες!! Η συντριπτική πλειονοψηφία των πολιτών του κράτους μας είναι πιστοί στο Χριστό Πατριώτες! 
Η Ελληνική κοινωνία είναι ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί! Ήδη υπάρχουν μικροεκρήξεις... Απαράδεκτες, δεν το συζητώ! Αλλά το ηφαίστειο όταν μαζεύει εκτονώνεται, και δυστυχώς όποιον πάρει ο χάρος τότε! 
Μην τον οργίζουμε λοιπόν τον λαό μας, που ευτυχώς ακόμη είναι πατροπαράδοτος! Φτάνει τόσο κακό που υπέστη! Δεν αντέχει άλλο. 
Η έκρηξη που θα έρθει αν συνεχίσετε τις προκλήσεις θα είναι μεγάλη! Τέτοιες εκρήξεις τον κάθε άνθρωπο αλλά και όλη την κοινωνία την ευτελίζουν! Και δεν αξίζει η ευτέλεια στον Ελληνικό πολιτισμό και την αξιοπρέπεια! 
Ξανασκεφτείτε το! Έχετε λίγο χρόνο ακόμα! Ας σας φωτίσει ο Θεός! 
Αλλά ο Θεός ενεργεί στους πιστεύοντες και σε όσους Τον επικαλούνται. 
Έχετε αποδείξει εσείς και η παρέα σας ότι δεν είστε μόνο οι περισσότεροι σαν τους προκατόχους σας, μια που η παρέα σας αποτελείται εκ των προκατόχων σας, μα είστε και από αυτούς χειρότεροι!
Λυπάμαι...

27 σχόλια:

  1. Το εντυπωσιακό με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι επιμένουν να έχουν λόγο και άποψη όλοι τους εκτός από τους Μακεδόνες ... και μιλάμε για το κόμμα που όταν ανέβαινε λάνσαρε τον όρο αμεσοδημοκρατία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, το όνομα θα δοθεί. Γιατί δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και η Νέα Δημοκρατία, που έχει κι αυτή εγκλωβιστεί, αφού η ίδια ζητούσε σύνθετο με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Οπότε όποιον ξένο και να συναντήσει, της λέει "μα εσείς οι ίδιοι ζητούσατε τέτοια λύση". Γι αυτό και η ΝΔ τηρεί ευμενή ουδετερότητα. Γιατί αν ήθελε, θα μπορούσε να ξεσηκώσει τον κόσμο και να σφυροκοπεί την κυβέρνηση. Αλλά δεν το κάνει, γιατί κατά βάθος θέλει λύση, αλλά προτιμάει το πολιτικό κόστος να το πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κάτι ανάλογο με το μεταναστευτικό. Σε άλλη χώρα, με τα χάλια της Ελλάδας, η υποτιθέμενη δεξιά, θα είχε λιανίσει τον Τσίπρα, σε καθημερινή βάση. Στην Ελλάδα, δεν κάνει τίποτα, πέρα από κάτι χλιαρές δηλώσεις που δε λύνουν τίποτα, και ακουσον, άκουσον, παρατηρήσεις στον Τσίπρα ότι οι εγκαταστάσεις δεν είναι τόσο ανθρώπινες όσο θα έπρεπε. Αν έτσι είναι η δεξιά...

      Στην Ελλάδα, είναι πιθανότερο, να βρίσκονται σε συνενόηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ότι "εγώ θα σου κάνω πλάτες, εσύ λύσε το Σκοπιανό".

      Διαγραφή
    2. https://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/i-synomosia-tou-kolegiou-athinon.html

      Διαγραφή
    3. @ r+w

      Εξ ορισμού, ένα κόμμα δεν μπορεί ποτέ να εισηγηθεί άμεση δημοκρατία, διότι τότε παύει ο λόγος υπάρξεώς του.

      @ Oraculum

      Μερικοί είτε αγνοούν, είτε δεν θέλουν να θυμούνται ότι η καθιέρωση τής νέας γραμμής στο Σκοπιανό, ήτοι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, είναι εισήγηση τής ΝΔ στις προγραμματικές της προγραμματικές της δηλώσεις 30/9/2007 και ψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΕΕ, ενώ καταψηφίστηκε μόνον από τον ΛαΟΣ. Δεν είδα/άκουσα κανέναν τότε, εξ όσων ωρύονται σήμερα, να διαμαρτυρηθεί. Αν δεν έγινε σχετική συμφωνία με τα Σκόπια, αυτό οφείλεται στην αδιαλλαξία τού Γκρουέφσκι, ο οποίος επέμενε στο συνταγματικό όνομα. Αν το αποδεχτούν σήμερα οι Σκοπιανοί, τότε εμείς πια δεν μπορούμε να κάνομε πίσω.

      Διαγραφή
    4. @ Nativist

      Εγώ, ίσως επειδή όντας έξω δε θυμάμαι όλη τη μικροπολιτική, θυμάμαι τα πιο σημαντικά και δεν ξεχνώ.

      Αυτό είναι συνέντευξη της Ντορας το 2008 στον Μάλκολμ Μπράμπαντ του BBC:

      https://www.youtube.com/watch?v=t0pODsG09cI

      Ακόμα το θυμάμαι. Αν το δείτε όλο, κάπου στο τέλος, λέει ότι η Ελλάδα θα δεχόταν ευχαρίστως το Nόβα Μασεντόνια και δε θυμάμαι αν λέει και κάποιο άλλο. Οπότε, φανταστείτε, το τι έχουν πει σε επίσημα πρακτικά των διαπραγματεύσεων και τα οποία είναι διπλωματικά δεσμευτικά, όπως και να το κάνουμε και πολιτικά σε κολλάνε στον τοίχο. Γιατί πχ, με τι μούτρα θα πας στη Γερμανία ή στη Γαλλία ή στις ΗΠΑ και θα ζητήσεις υποστήριξη, όταν έχεις δημόσια ακόμα δεχθεί τέτοια ονόματα; Και γω να ήμουν Αμερικάνος ή Γερμανός, θα έλεγα στον Τσίπρα σήμερα ή στο Μητσοτάκη αύριο: "μα τι θέλετε επιτέλους και ποιον κοροιδεύετε; Λέτε και ξελέτε; Αι στο...".

      Τα υπόλοιπα, είναι ένα θέατρο που γίνεται στην Ελλάδα, όπου η ΝΔ πονηρά σκεπτόμενη, λέει "γιατί να βγώ και γω φόρα παρτίδα και να πάρω και γω κόστος, όταν ο Τσίπρας έχει και τις ψήφους του Ποταμιού και πιθανός και του ΠΑΣΟΚ, ας καθήσω εγώ παραπέρα να παίζω το χαζό και να βρίσκω μικροδιαφορές που τάχα με εμποδίζουν να το δεχθώ". Αυτά, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, ειδικά όταν ΟΛΟΙ (συμπεριλαμβανομένης της ΝΔ), ξέρουν, πως άπαξ και καθήσεις στο τραπέζι, δε θα πάρεις το 100% αυτών που ζητάς. Οπότε η ΝΔ ζητάει τώρα 100% + συνταγμα, για να έχει άλλοθι που δεν το στηρίζει, ενώ από μέσα ο Μητσοτάκης θα προσεύχεται να το υπογράψει ο Τσίπρας, για να μην έχει αυτός αύριο τη μαμά Μέρκελ να τον κοιτάζει βλοσυρά και να του λέει "Λοιπόν, Κυριάκος; Τι άλλο θες; Με δουλεύεις;".

      Διαγραφή
    5. Η ΝΔ δεν μπορεί να κοροϊδεύει κανέναν, εκτός από αφελείς. Η γραμμή της για το Σκοπιανό ισχύει από το 2007, με συνευθύνη και των άλλων κομμάτων που την υπερψήφισαν και αναγράφεται σαφέστατα στην ιστοσελίδα τού ΥΠΕΞ:

      "Η θέση μας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή"

      Όσων αφορά στο μεταναστευτικό, ο νυν ΠτΔ και τότε υπουργός δημοσίας τάξεως, Προκόπης Παυλόπουλος, ήταν ωσαύτως σαφέστατος. Δεν φταίει για όλα τούτη η κυβέρνηση. Ας είμαστε ειλικρινείς.

      Διαγραφή
    6. Η Ελλάδα δεν έχει μεταναστευτική πολιτική. Έχει λαθρομεταναστευτική πολιτική. Αν ήξερε κάποιος το τι ίσχυε επί Πρόντι ή Ντ Αλέμα (αριστεροί), στην Ελλάδα θα τους έλεγε χρυσαυγίτες. Αν πάμε στη Λέγκα, η Λέγκα έχει κάνει και έχει πει πράγματα, που η Χρυσή Αυγή ούτε θα ονειρευόταν να τα πει. Η διαφορά, είναι ότι η Ιταλία, βγάζει λεφτά ως κράτος από τους μετανάστες. Ακόμα και από την υπηκοότητα, που στους εξωκοινοτικούς δίνεται μετά από 10 χρόνια φορολογικών δηλώσεων πάνω από 6500 ευρώ και τα 3 νομίζω τελευταία πάνω από 8500-9000 (δε θυμάμαι ακριβώς) για τον άγαμο. Η υπηκοότητα δηλαδή δίνεται σαν επιβράβευση στον αλλοδαπό που φέρνει φόρους στο κράτος. Όσο για επιδόματα ή άλλες κρατικές δωρεάν παροχές, μηδέν. Και η παιδεία και η υγεία δεν είναι δωρεάν, όπως δεν είναι και για τους Ιταλούς (στην Ελλάδα νομίζετε ότι είναι δωρεάν). Στην Ελλάδα αντίθετα, η λαθρομετανάστευση, υπάρχει για να βγάζουν μαύρο χρήμα εργοδότες και μετανάστες και για να κερδίζουν ψηφοφόρους με μαζικές ελληνοποιήσεις τα κόμματα.
      Αυτά είναι κάποια πράγματα, που στην Ιταλία είναι "common sense". Οπότε είτε είναι αριστερά είτε είναι δεξιά, οι νόμοι είναι πάντα για να κάνουν τη ζωή δύσκολη στους λαθρομετανάστες και στους εργοδότες που τους χρησιμοποιούν (κίνητρα για καταγγελίες). Γι αυτό έχουν γίνει και κρατικές μελέτες που δείχνουν ότι η Ιταλία βγάζει καθαρά και πολλά λεφτά από τους μετανάστες.
      Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία βούληση, γιατί φαίνεται ότι όλοι εξυπηρετούνται με τη μαύρη εργασία, τις φορολογικές δηλώσεις πείνας όπου ο άλλος έχει 4μελή οικογένεια, κλπ... Ο μόνος που δεν εξυπηρετείται είναι ο κρατικός κορβανάς, αλλά στην Ελλάδα ο καθένας κοιτάζει να κάνει μια μπάζα για τον εαυτό του...


      Διαγραφή
  2. Ομιλείτε εις ώτα μη ακουόντων..Προδοτών και έχουν κατεβάσει τα ρολλά της ακοής διότι έταξαν στους διεθνείς (κυρίως Αμερικάνους) ότι θα λύσουν το θέμα όπως επιθυμούν με την προυπόθεση να παραμείνουν στην εξουσία με ευνοικότερους οικονομικούς όρους. Από μήνες είναι γνωστό τι θα γίνει τον Ιούνιο. Μόνον ο λαός στους δρόμους μπορεί να αναιρέσει τις ειλημένες από καιρό αποφάσεις τους. Φωνή λαού οργή θεού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λόγια σταράτα από έναν παπά που εκφράζουν την κοινωνία στο σύνολό της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψήγματα ορθοδοξίας (27/5 12.31 μμ)
      Ποια στοιχεία έλαβες υπ όψη για να καταλήξεις στο «συμπέρασμα» ότι τα «σταράτα λόγια του παπά εκφράζουν την κοινωνία στο σύνολό της»;

      Διαγραφή
  4. Ταυγέτη.

    Αυτοί μπορεί νά δώσουν τό όνομα,εμείς οί Έλληνες όμως όχι,καί τότε θά αρχίση τό "έλα νά δής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαι ο Γιάννης Μπουτάρης απόφοιτος του ανάλογου σχολείου της συμπρωτεύουσας, του Κολλεγίου «Ανατόλια». ...H συνωμοσία του Κολεγίου Αθηνών.Nov 20, 2011 Διαδώστε το!
    Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
    Η συμμορία, η οποία ευθύνεται για την παράδοση της Ελλάδας στους «δανειστές» της.
    Πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου» ήταν το Μνημόνιο.
    Οι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε μας παρέδωσαν στους Ναζί του Χίτλερ, είναι αυτοί, οι οποίοι σήμερα μας παραδίδουν στους Ναζί της Μέρκελ.
    .Η εξουσία στη Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι ο μόνιμος στόχος του Κολεγίου ...Η εξουσία, που εξασφαλίζει στα μέλη του μόνιμη επαφή με βολέματα και πλούτο. Για την εξουσία αυτήν μπορούν να κάνουν την οποιαδήποτε υποχώρηση ή παραχώρηση απέναντι στον οποιονδήποτε ξένο ή ντόπιο παράγοντα μπορεί να τους την εξασφαλίσει. ...http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/.../i-synomosia-tou...
    Manage
    eamb-ydrohoos.blogspot.com
    Η συνωμοσία του Κολεγίου Αθηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. .Όλοι οι υπερασπιστές του "Μνημονίου" ανήκουν στο Κολέγιο ...Όλοι όσοι βγήκαν και είπαν δημοσίως, είτε σε μέσα του εσωτερικού είτε σε μέσα του εξωτερικού, ότι ο ελληνικός λαός είναι "απατεώνας", "διεφθαρμένος" και "τεμπέλης" είναι επίσης του Κολεγίου ...Όλοι όσοι βγήκαν στα διεθνή ΜΜΕ, για να δηλώσουν το πόσο πολύ "ντρέπονται" που είναι Έλληνες, είναι επίσης του Κολεγίου ...Όλοι όσοι "τρέμουν" στην ιδέα ότι οι Έλληνες μπορεί και να μην πληρώσουν τους τοκογλύφους, ανήκουν στο ίδιο δυναμικό ...Όλοι όσοι θεωρούν ότι οι Έλληνες είναι μη ανταγωνιστικοί, είναι του Κολεγίου.
    Κατά σύμπτωση, δηλαδή, όλοι όσοι κατηγόρησαν τον λαό για απατεωνιές ή διαφθορά ή τεμπελιά, ήταν κατά "σύμπτωση" συμμαθητές του κορυφαίου διαφθορέα της ελληνικής ιστορίας του Ανδρέα Παπανδρέου του Κολεγίου. Για τα χρήματα που πρέπει οι Έλληνες να πληρώσουν —για να μην ζημιωθούν οι τοκογλύφοι— οι πρώτοι, οι οποίοι μίλησαν υπέρ αυτού, ήταν κατά "σύμπτωση" οι συμμαθητές του κορυφαίου τραπεζίτη τοκογλύφου της χώρας του Λάτση ...επίσης του Κολεγίου. Για ανταγωνιστικότητα μίλησαν αυτοί, οι οποίοι δεν έχουν φάει ούτε μία μπουκιά ψωμί στη ζωή τους χωρίς "μέσον", όπως κατά "σύμπτωση" ο Υπουργός Οικονομικών του Μνημονίου Παπακωνσταντίνου ...και πάλι του Κολεγίου ...Αυτοί, οι οποίοι ζουν ως παράσιτα εις βάρος της χώρας και προς χάρη των συμμαθητών τους ...ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ, ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΙ. https://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/i-synomosia-tou-kolegiou-athinon.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι λένε, ποιοι τα λένε και γιατί τα λένε, εγώ θα πω ότι το ότι ο Κύριος Παναγιώτης γράφει ΚΑΙ σωστά πράγματα σημαίνει τα πάντα. Ειδάλλως ας μας αποδείξουν οι κατακριτές, ένα πράγμα που έγραψε (αφού τα γραπτά μένουν) ο Τραϊανού που δεν είναι σωστό.

      Διαγραφή
  7. Έλληνες της κακιάς ώρας, αν γίνει το κακό με το θέμα των Σκοπίων τότε ψάξτε λαγούμι να κρυφτειτε. Ο λαός θα ξεσπάσει πανω σας και τότε θα δείτε τι εστι θυμός !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε φιλε Γιωργο με την εμμονη περι Τραιανου. Γνωριζεις περι τινος προκειται και σε ποιο πρυτανειο σιτιζεται? Το οτι γραφει (ΚΑΙ) σωστα πραγματα δυστυχως δεν σημαινει τιποτα ...... Ξερεις υπαρχουν πολλοι "πατριωτες" που περνανε απο τις διαφορες πρεσβειες για τον αρτον τον επιουσιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς παρά τη θέληση των Ελλήνων το όνομα θα δοθεί, και είναι απλό για ποιό λόγο βιάζονται αυτό να γίνει τώρα. Το λένε άλλωστε ανοιχτά και οι ίδιοι, ξένοι και ελληνόφωνοι λένε ότι είναι μοναδική ευκαιρία και για τα μνημόνια και για ότι βρίσκουν ευκαιρία τώρα να περάσουν. Και αν δεν παθαίνουμε εξ ανατολών τα χειρότερα είναι διότι την Τουρκία την προορίζουν για κάτι ακόμα χειρότερο από το πάθημα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα ενημερώσω ότι ολόκληρος ο κόσμος ονομάζει το γειτονικό μας κρατίδιο ως “Μακεδονία” και ότι και εμείς δήθεν θα το αναγνωρίσουμε αναγκαστικά έτσι, αφού οι κυβερνώντες μας πριν κάτι χρόνια έδωσαν το όνομα αυτό (FYROM).
    Θα σας πω λοιπόν ότι και εκείνοι οι κυβερνώντες ήταν σίγουρα προδότες, η ονομασία αυτή όμως ήταν ...προσωρινή. Βέβαια, σίγουρα ισχύει το “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”, αλλά όμως η Ελλάδα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα του ονόματος “Μακεδονία”. Τα αποκλειστικά δικαιώματα.
    Ποτέ δεν πρόκειται το κρατίδιο αυτό να ονομαστεί έτσι, εφόσον δεν το αναγνωρίσουμε εμείς, οι κυβερνώντες μας.
    Όλος ο υπόλοιπος κόσμος ας το ονομάζει όπως θέλει. Όλοι οι υπόλοιποι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εισπράξουν καμιά μήνυση από την μελλοντική πατριωτική κυβέρνησή μας. Την οποία μήνυση δεν υπάρχει περίπτωση να μη την κερδίσουμε στα διεθνή δικαστήρια.

    Επίσης, όλοι "ξεχνάνε" ότι υπάρχει και ένα ιστορικό προηγούμενο.
    Όταν η Αγγλία θέλησε να μπει στην ΕΕ με το όνομα "Μεγάλη Βρετανία", η Γαλλία αντέδρασε επειδή υπάρχει ένα τμήμα στα βόρεια της Γαλλίας με το όνομα "Βρετάνη". Αντέδρασαν βέβαια και η Σκωτία και η Ιρλανδία για τους δικούς τους λόγους, η Αγγλία πάντως αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το όνομα "Ηνωμένο Βασίλειο" για να μπορέσει να εισέλθει στην ΕΕ. Και όχι το μέχρι τότε κοινά αποδεκτό της όνομα "Μεγάλη Βρετανία”.

    Τέλος, να έχετε υπόψη σας πως όποιος ψηφίσει υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος, θα έχει διατελέσει εθνική προδοσία, εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
    Η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση, αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή.
    Η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).
    Η αναγνώριση του γειτονικού μας κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία, θα αρθεί νομίμως και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο από την μελλοντική μας πατριωτική κυβέρνηση, μόλις οι νυν κυβερνώντες μας καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.
    Αυτός είναι και ο λόγος που επιβάλλεται να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία όποιοι ψηφίσουν υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος.

    Η εσχάτη προδοσία ισχύει και για όλους αυτούς που καταχρέωσαν, αυτούς που ξεπούλησαν και ξεπουλάνε την Ελλάδα. Αναφέρομαι στο δήθεν χρέος μας που το με 70% του προέκυψε από τις χρηματοδοτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών μας που διαχειρίζονται Ευρώ. Περισσότερα από 200 δις έδωσαν οι προδότες πρώην πρωθυπουργοί μας Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών μας. (Το κόλπο το ξεκίνησε με τα 23 δις ως “κρατικές εγγυήσεις” ο Καραμανλής)
    Εξάλλου όλοι μας ξέρουμε ότι οι «συμμάχοι» μας μας έδωσαν περισσότερα από 240 δις με τα μνημόνια ενώ ο προϋπολογισμός μας …έβγαινε δεν έβγαινε. Που πήγαν λοιπόν αυτά τα χρήματα;
    Μέχρι και ο ο Βαρουφάκης λέει ότι τα χρήματα που μας έδωσαν δήθεν για τις δικές μας τράπεζες, επεστράφησαν προς Γαλλία και Γερμανία για να διασώσει η Ελλάδα τις εκεί τράπεζες.
    Ή μάλλον ούτε αυτό, τα χρήματα ούτε ήρθαν ούτε έφυγαν, τραπεζικές εγγραφές έγιναν.
    Μόνο που το λέει τώρα, δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας.
    Και ούτε μας λέει πόσα χρήματα ακριβώς δώσαμε. Κάτι που όμως το είχε πει πριν κάτι χρόνια και ο Ιταλός Ντ Αλέμα που κανένας δεν τον άκουσε…

    Εμείς, ας μην ξεχνάμε την Ισλανδία και το πόσο εύκολα ένα χρέος δεν αποπληρώνεται και στη συνέχεια διαγράφεται αυτό από τα διεθνή δικαστήρια. Ή ακόμα και τον …Μεταξά που τα διεθνή δικαστήρια διέγραψαν τα …προπολεμικά χρέη. Άσχετα εάν κάποιοι προδότες (Γ.Παπανδρέου, Κ.Καραμανλής, Κ.Μητσοτάκης) τα αναγνώρισαν χωρίς λόγο το 1964.

    Να έχουμε τέλος υπόψη μας πως σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο, όταν αυτοί που τα έκαναν καταδικαστούν για αυτό το λόγο, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα περί Ντε Γκώλ και Μ. Βρετανίας είναι αστικός μύθος.

      Πού βασίζεται η εσχάτη προδοσία (sic), για την οποία πολλοί γράφουν κι εδώ μέσα; Αφού αυτή είναι η επίσημη γραμμή τού ελληνικού κράτους (βλέπε σχόλιό μου 27 Μαΐου 2018 - 3:30 μ.μ.).

      Πολύ εύκολα μιλάς για εσχάτη προδοσία, χωρίς να τεκμηριώνεις τι είναι αυτή. Αυτοί που καταχρέωσαν την Ελλάδα, ούτε εν αγνοία των πολιτών το έκαμαν, ούτε αντίθετα με την θέλησή των. Οι δε ψηφοφόροι μια χαρά βολεύονταν με τα δανεικά κι ας προειδοποιούσαν κάποιοι ήδη από την δεκαετία τού '80. Έχεις διαβάσει τις προειδοποίσεις τού διοικητού τής ΤτΕ, Δ. Χαλικιά, ήδη από το 1985;

      Φλύαρο κατεβατό, με αυθαίρετες δικές σου γνώμες, στο μεγαλύτερο μέρος, αντί να διαβάσεις να ενημερωθείς.

      Διαγραφή
    2. Επιτέλους πια με αυτή την χονδροειδή ανακρίβεια που συχνά γράφεται για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως δήθεν Τουρκογλου, και αναπαράγεται και η οποία εν ολίγοις εχει στην πραγματικοτητα ως εξης:

      1. Το συνώνυμο επωνυμο Τουρκογλου στην Τουρκία εχει αποδοθεί σε τούρκο υπήκοο αποκλειστικά και μονο σε έναν. Στον Ατατουρκ.

      2. Συνεπώς αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ειχε αυτο το επώνυμο τοτε αυτο θα το ειχε απο το μακρινο παρελθον λάβει σε ελληνικό ληξιαρχειο. Απο το Ελληνικό κρατος δηλαδη καποιος Έλληνας υπηκοος τα μετα-καποδιστριακά έτη ονομάσθηκε Τουρκογλου;

      3. και κυριότερο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλκει την καταγωγή του απο την πλευρα του πατέρα του Βασιλη, απο το Τραχήλι της κεντρικής Εύβοιας, οπου ο παππούς του παπά - Βαγγέλης Βενιζελος είναι ακόμα και σήμερα ιστορικα πασιγνωστος στην περιοχή.

      Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με τον Ευαγγ. Βενιζέλο τον δήθεν τούρκογλου και τι συμβαίνει πραγματικά με την ετυμολογικη καταγωγή του ονόματος Βενιζέλος θα το προσθέσω ευθυς αμέσως, αλλά πριν το κάνω αυτό πρώτα να σας γράψω γιατί κάνω τόση προσπάθεια εδω για αυτό το ίσως δευτερεύον θέμα. Επιμένω ωστόσο διότι σε σχόλια που ειναι ανακριβή αν αποσιωπουμε οι υπόλοιποι σχολιαστές την όποια λανθασμένη ή ανακριβη διατύπωση τότε αυτομάτως συμμετέχουμε και ολοι εμείς οι υπόλοιποι σε μια αναξιόπιστη διαδικασία και συνεπώς γινόμαστε και εμεις αναξιόπιστοι. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος λοιπόν δεν υπήρξε ποτέ ως Τούρκογλου όπως παρομοίως ούτε και κανένας πρόγονος του. Ενω επίσης και για την επίσης άλλη ακρως αναξιοπιστη εως γελοία υπόθεση οτι το επώνυμο Βενιζέλος προέρχεται απο ένα αν και ανύπαρκτο εβραϊκό μπεν-ζελομ, μοιάζει σαν να επιχειρούμε το επώνυμο κλιντον να το μετατρέπουμε σε κριτικο κλιντονακη

      Το επώνυμο λοιπόν Βενιζέλος η Μπενιζέλος προέρχεται από περιοχές της χώρας μας όπου υπερτερούσε η βενετσιάνικη επιρροή. Και τετοιες περιοχές υπήρξαν η Πελοποννησος καθώς και η Ευβοια (Negroponte) όπως και η Κρήτη. Σε αυτές τις περιοχές λοιπόν μέχρι και σήμερα υποδηλώνοντας εν μέρει η και εξ ολοκλήρου βενετσιάνικη καταγωγή εχουν μείνει τα επώνυμα όπως Βενέτος ή Μπενέτος, Βενιζέλος ή Μπενιζέλος, ή και Βενετσιάνος, κ.α.

      Γνωστοί κατά ιστορική σειρά Βενιζέλοι ειναι η Αγία Φιλοθέη (η Αθηναία) κατα κόσμον Ρηγούλα Βενιζέλου και η οποία ως αγία πλέον βασανίστηκε και θανατώθηκε απο τους Τούρκους περί το 1600. Επίσης άλλος γνωστός Βενιζέλος υπηρξε ο νομίζω πατρινός οπλαρχηγός Βενιζέλος ή Μπενιζελος Ρούφος αργότερα αν όχι ο πρώτος τουλαχιστον από τους πρώτους πρωθυπουργούς της χώρας μας. Και βεβαίως ο γνωστος Ελευθ. Βενιζέλος και ουχί ο μπεν-ζελομ, και βεβαίως - βεβαίως ο ουχί "τουρκογλου" Ευαγγ. Βενιζέλος.

      Όλα αυτά για να επισημάνω τα όσα ιστορικά γνωρίζω για την αλήθεια, και να διαφυλάξω την διαδικτυακή μας παρουσία - θελω να πιστεύω όλων μας.

      Διαγραφή
    3. >Το συνώνυμο επωνυμο Τουρκογλου στην Τουρκία εχει αποδοθεί σε τούρκο υπήκοο αποκλειστικά και μονο σε έναν. Στον Ατατουρκ<

      Τι εννοείς με το "συνώνυμο επωνυμο"; Τούρκογλου θα πει γιός τού Τούρκου, ενώ Ατατούρκ πατέρας τού Τούρκου (των Τούρκων).

      Διαγραφή
    4. Είτε είναι ο πατέρας είτε ο γιός είτε το ... άγιο πνεύμα :-) η ουσία παραμένει η ίδια.

      Διαγραφή
    5. Δεν γνωρίζω για τον Ευάγγελο παρόλο που έχω διαβάσει και άλλη εκδοχή. Για τον 'εθνάρχη' όμως ο Δ.Μιχαλόπουλος στο βιβλίο του "Ο Εθνικό Διχασμός-Η Άλλη Διάσταση" στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου κάνει πλήρη ανάλυση του ονόματος με ιστορικά στοιχεία που απέχουν πολύ από την πιο πάνω ανάλυση.

      Διαγραφή
    6. @ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ, ο Ευάγγελος είναι βέβαιο ότι κατάγεται από το Τραχήλι της Εύβοιας όπως επίσης βέβαιο είναι ότι το επώνυμο του όπως και είναι ήταν Βενιζέλος (επώνυμο που είναι ευρύτατα γνωστό στην Εύβοια λόγω της ενετικής - βενετσιανικης κυριαρχίας) και όχι Τούρκογλου. Για τους υπόλοιπους Βενιζέλους δεν μπορώ να είμαι βέβαιος εκτός του οτι σηματοδοτεί βενετική προέλευση και μπορεί να είχαν όποια εθνοτική προέλευση θέλουμε, αλλά αν ήταν μπεν-ζελομ οπως ελαφρά την καρδία λέγεται τότε το ίδιο πρέπει να ισχυριστούμε και για την Αγία Φιλοθέη η οποία από το 1570 ως γόνος ευγενούς αθηναϊκής οικογένεια και μάλιστα με ρίζα από Παλαιολογίνα λόγω του επωνυμου της που ήταν Βενιζέλου ήταν και αυτή εβραία!!!

      Και τέλος πάντων όπως και να έχει, υπάρχει το ερώτημα αν ότι κακό μας συμβαίνει νομίζουμε ότι το παθαίνουμε από αλλοεθνείς και πως αν είναι έτσι τότε ως φαίνεται εμείς οι Έλληνες δεν είχαμε και δεν έχουμε και δεν θα έχουμε ουδέποτε προδότες και υπεραγαπάμε όλοι την πατρίδα μας (αν και έχει αποδειχτεί οτι πολλοί από εμάς αγαπάμε την παρτίδα μας) , και ποιος ξέρει με την ίδια λογική ακόμα και ο Εφιάλτης μπορεί να ήταν και αυτός ... Εφιαλτογλου.

      Διαγραφή
  11. Τι πρεπει να κανει καποιος για να κατηγορηθει για εσχατη προδοσια ?? Και πως μπορει να γινει αυτο ...αν αυτος και οι ομοιοι του κυβερνανε ενα κρατος κι ολη την πυραμιδα εξουδιας πιο κατω ?? Ποιος θα τον κατηγορησει...και πως θα τον συλλαβει ...και σε ποιο δικαστηριο θα τον φερει οταν οι δικαστες ειναι στην πυραμιδα του ?? Κι αν πει....και θα πει....οτι αυτο ηταν για το καλο μας ?? Οι δικοι του θα τον πιστεψουν...αφου εχουν προνομια....οι αλλοι μισοι οχι....βαλε τωρα και την εξαρτηση απ τους ξενους...αποδεκτες της προδοσιας...βαλε και τις υπογειες αραχνες και τους ιστους που δενουν αφανως το θυμα....βαλε και τα εμφανη...τηλεοραση...εφημεριδες....ολα.
    ...βαλε και το στρατευμα που σιτιζουν..εκπαιδευουν ετη πολλα οι αποδεκτες....βαλε και την πλουσια ελιτ..συνεργατες των αποδεκτων..κλπ...ουκ εσται τελος..Πως θα κατηγορηθει λοιπον για την ....καλη ...εσχατη προδοσια ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.