30/5/18

Κάν΄ το όπως ο Ρήγκαν


Η ΑΔΕΔΥ απεργεί κατά της λιτότητας και κατά της υπερφορολόγησης. Ταυτοχρόνως. Σαν να διαμαρτύρεται κάποιος ταυτοχρόνως για την ανομβρία και για τη νεροποντή. Αν, δηλαδή, η κυβέρνηση έλεγε στην ΑΔΕΔΥ “τέλος η λιτότητα, σας αυξάνουμε τον μισθό” με ποιον τρόπο, πέρα από την επιπλέον φορολόγηση, θα έβρισκε τα λεφτά για να το κάνει;

Η ΑΔΕΔΥ και η ΑΔΕΔΥ 2 που ονομάζεται καταχρηστικώς ΓΣΕΕ (καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της και του Διοικητικού της Συμβουλίου αποτελείται από εκπροσώπους των ΔΕΚΟ, δηλαδή ξανά του Δημοσίου) δεν έχουν μάθει ότι η λιτότητα δεν είναι κάτι που το αποφασίζει η κυβέρνηση, αλλά το ύψος των εισοδημάτων σου, το οποίο με τη σειρά του καθορίζεται από το επίπεδο της παραγωγής σου. Παράγεις, πουλάς, εισπράττεις, ξοδεύεις. Αυτή είναι η μόνη πραγματική ακολουθία, σ΄ αυτόν τον μάταιο κόσμο.
Όμως δεν φταίει η ΑΔΕΔΥ. Τόσα χρόνια, που όποτε απεργούσε έπαιρνε αυξήσεις και επιδόματα, απέκτησε παυλωφικά αντανακλαστικά. Η μαϊμού, που πατάει το κουμπί του μηχανήματος και πέφτει η μπανάνα, δεν μπορεί να σκεφτεί ότι οι μπανάνες καλλιεργούνται σε μια μακρινή χώρα, κάποιοι τις μαζεύουν, τις μεταφέρουν στον χώρο του πειράματος και τροφοδοτούν το μηχάνημα. Νομίζει ότι παράγονται από το ίδιο το μηχάνημα. Γι’ αυτό και όταν μπλοκάρει ή αδειάσει από τροφή ξεσπάει επάνω του χτυπώντας το. Ίσως, αν κάποιος της εξηγήσει τη διαδικασία, η μαϊμού να καταλάβει. Η ΑΔΕΔΥ αποκλείεται. Γιατί κανένας Έλληνας πολιτικός δεν τολμάει να της εξηγήσει με τον μόνο τρόπο που καταλαβαίνουν οι κρατικοί συνδικαλιστές, τον τρόπο του Ρήγκαν.

Για τη συνέχεια marketNews



1 σχόλιο:

  1. Απαράδεκτος που τους απέλυσε!!!
    Για δείτε πως γίνονται οι σωστές δουλειές: http://antisofistes.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.