31/5/18

Δολοφονίες- Φάρσες κατά Συρροήν στο Διεθνές Ημερολόγιο Προπαγάνδας

Arkady Babchenko: Ukraine blames Russia for journalist murder 
Μoon of Alabama, 30-5-18
΄Ενας «εχθρός του Πούτιν» γίνεται στόχος επίθεσης. Δυτικές αρχές και Τύπος καταγγέλλουν αμέσως ενοχή της Ρωσίας και του Κρεμλίνου. Καλούν σε νέες κυρώσεις σε βάρος της ένοχης χώρας.
Αλλά οι πληροφορίες είναι θολές. Οι λεπτομέρειες δεν κολλάνε. Ακολουθούν αναπάντητα ερωτήματα. Μετά από λίγο ο «νεκρός» επιστρέφει από το υπερπέραν.
Αυτό το σενάριο  παίχτηκε στην υπόθεση Σκρίπαλ. Η «θανάσιμη, -στρατιωτικής χρήσης- τοξική ουσία, ρωσικής αποκλειστικά παραγωγής», τελικά δεν σκότωσε. Και οι τρείς πληγέντες χαίρουν άκρα υγείας.
Τώρα έχουμε και άλλη παράσταση:

Το BBC: στις προχθεσινές ειδήσεις: «Η Ουκρανία καταγγέλλει την Ρωσία για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γευγένη Μπάμπτσενκο. Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Γκρόϊσμαν κατηγόρησε την Ρωσία για υποκίνηση της δολοφονίας στο Κίεβο του Ρώσου δημοσιογράφου Αρκάντι Μπάμπτσενκο. Είμαι βέβαιος- έγραψε στο Facebook - ότι ο ρωσικός ολοκληρωτικός μηχανισμός δεν του συγχώρησε την εντιμότητα και προσήλωση σε αρχές».

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Μπάμπτσενκο πυροβολήθηκε θανάσιμα έξω από το διαμέρισμά του στο Κίεβο, την Τρίτη.»

Και η Τέλεγκραφ: Ρώσος δημοσιογράφος αντίπαλος του Πούτιν εκτελείται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο. Η Ρωσία αρνείται ανάμειξη.
Και το αμερικανικό δίκτυο CNBC: «Εξέχων Ρώσος δημοσιογράφος, επικριτής του Κρεμλίνου, δολοφονήθηκε στο Κίεβο».

  • Anti-Putin Russian journalist Arkady Babchenko shot dead in Ukraine capital - Telegraph
  • Russia denies involvement in murder of journalist and Kremlin critic Arkady Babchenko- Telegraph

  • Prominent Russian journalist who criticized Kremlin shot dead in Kiev - CNBC
  • Εκατοντάδες παρόμοιοι τίτλοι χτες και προχτές στα Δυτικά ΜΜΕ, που όλοι κατηγορούσαν άμεσα η έμμεσα την Ρωσία, το Κρεμλίνο και τον Πούτιν.

    Παρά την απουσία οποιωνδήποτε αποδεικτικών στοιχείων, μια ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων, η DJV, αξιώνει από την Ε.Ε. να κηρύξει μποϋκοτάζ  των αγώνων του ποδοσφαιρικού κυπέλλου στην Ρωσία:


    Αλλά  τα στοιχεία είναι θολά. Ο Μπάμπτσενκο επέκρινε όλους τους Ρώσους που δεν καταδίκαζαν την ρωσική επέμβαση στην Συρία και στην Ουκρανία. Όταν το αεροπλάνο TU 154 έπεσε και συνετρίβη και όλα τα μέλη της χορωδίας του  ρωσικού Στρατού σκοτώθηκαν, ο Μπάμπτσενκο είχε πει πως δεν σκοτίστηκε. ΄Ηταν όλοι τους το ίδιο ένοχοι. Κάτι τέτοια δεν τον έκαναν δημοφιλή στην χώρα του.
    Όταν εγκαταστάθηκε στην Ουκρανία, ήταν το ίδιο  οξύς με την ουκρανική κυβέρνηση και διατύπωνε σκληρές κατηγορίες κατά του Ουκρανού προέδρου Ποροσένκο. Πολλοί τον είχαν απειλήσει.

    Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του και όταν όλοι είχαν τον καιρό να καταγγείλουν την Ρωσία, για τις συνθήκες της δολοφονίας δημοσιεύθηκαν πλήθος εκδοχές: πυροβολήθηκε βγαίνοντας από το σπίτι του, όχι επιστρέφοντας, πέθανε επί τόπου, όχι στο νοσοκομειακό αυτοκίνητο. Σύγχυση και για τον αριθμό των πυροβολισμών. Ούτε και η  αστυνομική ανακοίνωση ξεκαθάριζε τα στοιχεία του εγκλήματος.

    ΄Επειτα έσκασε η είδηση στο Κίεβο πως η αστυνομία βρισκόταν στην πολυκατοικία όπου έμενε το θύμα ώρες πριν από την δολοφονία του. Και κάτι έφτιαχναν με τις κάμερες εποπτείας του χώρου. Κάτι πολύ περίεργο φάνηκε να κρύβει αυτό το έγκλημα.

    Και ξαφνικά, έσκασε πως ο Μπάμπτσενκο χαίρει άκρας υγείας. Κανείς δεν τον είχε πυροβολήσει. Το είπε ο ίδιος στην ουκρανική τηλεόραση, όπου εμφανίστηκε πλαισιωμένος από πράκτορες της ουκρανική μυστικής αστυνομίας SBU.

    Αυτοί εξήγησαν ότι οργάνωσαν «μια φάρσα» με τον Μπόμπτσενκο για να παγιδεύσουν κάποιον που τον είχε απειλήσει.

    Επίλογος: Η SBU, που μόνο για χιούμορ δεν βαρύνεται στις δοσοληψίες της με Ρώσους δημοσιογράφους, προφανώς προχτές θέλησε να διαψεύσει αυτή την εικόνα, κάνοντας χιούμορ σε βάρος των Βρετανών συναδέλφων της, με την γελοιογραφία στο Κίεβο της δικής τους φάρσας Σκρίπαλ.

    Μετάφραση και Επίλογος: Μ.Στυλιανού

    1 σχόλιο:

    Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

    - Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
    - Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.