30/5/18

Για σημερινούς εκπροσώπους των Βυζαντινών στην Τουρκία έκανε λόγο ο Ερντογάν

Στην τελετή για την 565η επέτειο της Άλωσης της Πόλης
Δεν ξεχάσαμε αυτούς που στήθηκαν μπροστά στους στρατιώτες μας και τους αστυνομικούς μας με στολές βυζαντινών στρατιωτών
Για σημερινούς εκπροσώπους των Βυζαντινών έκανε λόγο ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του το βράδυ της Τρίτης κατά την τελετή για την 565η επέτειο της Αλωσης της Πόλης που οργάνωσε ο Δήμος Κωνσταντινούπολης στον Κεράτιο Κόλπο, λέγοντας ότι δεν ξεχνούν αυτούς που έγραψαν ότι η τυραννία στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε το 1453.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “όση περηφάνεια και ικανοποίηση προκαλεί για μας η άλωση της Κωνσταντινούπολης, για άλλους είναι στον ίδιο βαθμό μέρα καταστροφής” και πρόσθεσε: “Δεν ξεχάσαμε αυτούς που έγραψαν ότι η τυραννία στους δρόμους αυτής της πόλης ξεκίνησε το 1453”. “Δεν ξεχάσαμε αυτούς που στήθηκαν μπροστά στους στρατιώτες μας και τους αστυνομικούς μας με στολές βυζαντινών στρατιωτών. Δεν ξεχάσαμε αυτούς που στις 15 Ιουλίου προσπάθησαν να επισκιάσουν τη νίκη λέγοντας ελεγχόμενο πραξικόπημα και χειροκροτώντας τα τανκς. Δεν ξεχάσαμε αυτούς που δεν μπορούν να βλέπουν τη σημαία, αυτούς που ενοχλούνται από την μουσουλμανική προσευχή".

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι "δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, αρκούν μόνο όσα ζήσαμε στην διαδικασία των εκλογών της 24ης Ιουνίου για να δείξουν αυτές τις πραγματικότητες. Γνωρίζουμε ότι σε αυτές τις εκλογές συναγωνιζόμαστε με τα κόμματα που ευθυγραμμίζουν τις δεσμεύσεις τους στην εξωτερική πολιτική όχι με βάση τα συμφέροντα του τουρκικού λαού αλλά με βάση τα αιτήματα των δυνάμεων που βλέπουν ως σημερινούς εκπροσώπους των βυζαντινών”.

Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν είπε ότι η άλωση ήταν μια πολύπλευρη και μεγάλη επιτυχία, η οποία άλλαξε τον ρου της ιστορίας, έκλεισε μια εποχή και άνοιξε μια άλλη. “Η άλωση κάνει την Κωνσταντινούπολη κέντρο του κόσμου. Σαν να ιδρύει ξανά την οθωμανική αυτοκρατορία και την μετατρέπει σε παγκόσμιο κράτος”, ανέφερε.

Μετά τις εναρκτήριες ομιλίες έγινε ειδική προβολή ταινίας 20 λεπτών με ειδικά εφέ σε μια πλατφόρμα που στήθηκε στον Κεράτιο κόλπο, κάνοντας αναπαράσταση της άλωσης της Πόλης. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι η 565η επέτειος της άλωσης της Πόλης γιορτάστηκε με μια μεγαλοπρεπή τελετή.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.